Reklama

Reklama

911 Mysteries Part 1: Demolitions

USA, 2006, 91 min

Režie:

Sofia Shafquat

Hrají:

Rudy Giuliani (a.z.)

Obsahy(1)

Dokumentární film, pojednávající o zřícení věží Světové obchodního centra v září 2001. Autoři uvádějí jasné důkazy, že Dvojčata se nemohla zřítit vlivem žáru z letadel a naopak předkládají teorii o řízené demolici WTC. Dále připomínají ,že dvojčata a WTC 7 byly jediné budovy v historii, které se zřítily vlivem ohně. Film pokládá další otázky: Proč se první zřítila věž, která byla zasažena až jako druhá? Proč věže padaly téměř volným pádem, když patra musely vydávat obrovský odpor? (culas)

(více)

Recenze (67)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Oficiální verzi snad nikdo kdo nad ní trošku přemýšlí nemůže uvěřit a v tomhle dokumentu je dost důvodů pro to jí nevěřit, ale zároveň jsou tu i věci, které si autoři poskládali tak aby seděly. Prostě na všechno znají odpověď a při sledování dokumentu je potřeba k němu přistupovat kriticky. Každopádně jde o zajímavej počin, kterej stojí za shlédnutí. Jen mi vadilo jak moc emočně je dění podáváno. Prostě dilema mezi věcností a ohlasem u širšího publika. A ještě něco. Nevím, jestli tohle patří mezi výtky, ale autoři nepokryli dost oblastí, týkajících se 9/11. Mělo jít o sérii tří filmů, ale na pokračování už nesehnali peníze. ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Absurdní konspirační teorie. Klade otázky, ale jen takové, na které si dokáže odpovědět. Že si neklade takové otázky, jako pokládá zdejší uživatel LordMysti, mi vůbec není záhadou. Normálně bych to nechal bez hodnocení, protože nemám nástroj na to, jak posoudit, že "fakta", která dokument předkládá, jsou pravdivá a ne vylhaná. Jelikož jsem si však jist, že to nemá ani nikdo z vás, kdo dal pět hvězdiček, tak já dám pro vykompenzování odpad. Koneckonců na existenci teroristů, na rozdíl od některých pětihvězdičkářů, přece jen věřím. Pokusím se odpovědět na ony otázky, které klade dokument a zároveň culas ve své synopsi. Proč jsou WTC jediné budovy spadnuvší vlivem ohně? Možná proto, že to byly jediné budovy, do kterých někdo nacpal tuny vysoce hořlavého materiálu. Ostatně dá se položit obdobná otázka z oboru mně bližšího. Proč došlo k havárii černobylského reaktoru, když to byl nejnovější reaktor RBMK-1000 a mnoho dalších, i ty starší běží dodnes? Že by spiknutí? Další otázka. Proč se první zřítila věž, která byla zasažena až jako druhá? Na to odpovím otázkou. Proč chlápek co dostane první kulku do břicha umře až po chlápkovi, co to schytá do hlavy (ač jako druhý)? Oba zásahy zásah nemusely být stejné, i budovy mají nejspíš svá citlivá místa. A ten volný pád? Pokud jsou argumenty tohoto dokumentu pravdivé, tak by podobný odpor musel působit i při odstřelu. "Volný pád" by nebyl pravděpodobně možný nikdy. A téměř všichni tu sborově pějí, jak je tenhle dokument fyzikálně podložený. A jak je logický. Starou belu. P.S.: Všem, kteří si myslí, že tento dokument je dokonale podložený, i všem, kteří si myslí opak, ale chybí jim argumenty, doporučuji následující tento a tento odkaz a příslušné odkazy z nich. Já si dovolím velmi stručný výtah z jednoho z nich pro ty, kteří nemají čas či neumí tak dobře anglicky. Lidé slyšeli výbuchy - To, co lidé slyšeli, byly pravděpodobně zvuky pádu věží, které popsali slovy "znějící jako výbuchy". S pády si je nespojili, neboť byli např. v jiné budově. Jiní stejné zvuky popsali jako řev, lokomotivu či tryskáč. Že by tam někdo dal tryskáč navíc? Žádná ocelová budova nikdy nespadla vlivem ohně - Zavádějící otázka. Žádná budova nebyla nikdyzasažena letadlem. Výbuch paliva pravděpodobně odstranil ochranu ocelových prvků proti ohni. Důležitá otázka. Proč by někdo chránil ocelové nosné prvky nějaké konstrukce proti ohni, když jí oheň nemůže poškodit? Asi může, viďte? Silverstein vydělal na pojistce - Náklady 9 miliard dolarů, vyplacené pojistné 4,5 miliard dolarů. Zisk je kde? Věže spadly volným pádem, což je možné jen u řízené demolice - To je lež jako věž :). Okolní trosky mimo budovu padají rychleji než budova sama. Ta tedy nepadá rychlostí volného pádu. To je jen velmi malá část toho, co se můžete dočíst v mnou uvedených odkazech, a to ještě ke všemu mnohem podrobněji. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tento film je nabízen v duchu americké ústavy jako alternativní analýza". Já jsem tedy žádnou konspirační teorii o útoku na věžáky nezaznamenal. Pouze mi byla z technického hlediska prokázána řízená demolice budov, která byla ostatně patrná již v přímém přenosu. Nic víc ani nic míň. Účelem tohoto dokumentu pravděpodobně bylo rozhýbání mozkových závitů, při kterých se sice divák žádné objektivní pravdy nedobere, ale to nic nemění na tom, že George W. Bushe považuju za nepravidelně pokřiveného, ulhaného a zákeřného idiota, který pro zisk vyrazí zachraňovat demokracii bombami kdekoli na světě. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"Tento film prezentuje možnosti a kladie otázky." Myslím, že tento citát zo záverečných titulkov dokonale vystihuje atmosféru dokumentu, ktorý sa na rozdiel od Loose Change 2nd Edition (ktorý taktiež ponúka "alternatívu" k udalostiam okolo 11-teho septembra) venuje "iba" logickej-sedliackej analýze samotného pádu dvojičiek. To, že sa tvorcovia (pratkicky nepodložiteľným) teóriam o pozadí a motívoch "zhodenia" venovali iba okrajovo, ako aj absentujúca antiBushovská agitácia za doprovodu "tradičných a obľubených" vydieračiek (plačúce telefonáty, zábery z vojny, bodycount) robí z tohoto kúsku must-see záležitosť. Konečne analýza s chaldnou hlavou - mustr dokument. 100% P.S. Toto je prvá časť z plánovanej série: "Demolitions," "Hijackers and Planes," "War Games" a "Who Benefits?" ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Za prvé - naprosto otřesné použití hudby a to i s ohledem na to, že jde o dokument, místy by se za ní nemusela stydět ani naše městská TV. Za druhé - v žádném případě nejde o čistě fyzikální, nestranný a nezaujatý dokument. Jenže máloco za poslední dobu mě znovu dokázalo tak přesvědčit o síle a účinku mediální výpovědi, stejně tak, jako ochotě bez dalších otázek přijímat sugestivně podávané odpovědi. Pokud si kladete jen jeden druh otázek, odpovědi se z nich stávají samy. A zajímalo by mě, jestli nyní osvícení uživatelé vůbec viděli nějaké obsáhlejší dokumenty o demolicích budov a co by řekli na následné atentáty na Bali v Madridu či Londýně, či předchozí v Nairobi. Bez toho, aniž by jim někdo jako na podnose naservíroval podobné teorie. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Konšpirácia - nekonšpirácia, tomu, že americká vláda s GWB na čele je niečoho takéhoto schopná, nie je ťažké uveriť. Stačí sa bližšie pozrieť do zákulisia amerických dejín - nebolo by to prvýkrát, čo ich prezidenti obetovali vlastných ľudí, aby výsledkom skvele zohraného divadla bol vstup do mega-biznisu zvaného vojna, alebo do akéhokoľvek iného výnosného podniku... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalší z mnoha dokumentov, ktorý vyvracia oficiálnu verziu pádu "dvojičiek" počas teroristického útoku z 11 septembra v New Yorku. Každý si samozrejme môže veriť čomu chce. Každému dáva logiku iné tvrdenie. Takmer 90% ľudí v USA verí, že pád týchto budov bola riadená demolácia. Užívateľ "subjektiv" prezentuje svoj opačný názor tak zaryto, ako tí čo veria tejto konšpiračnej teórii. Keď čítam jeho komentár, pričom vidím ten "objektívny" zámer prirovnávať otázky a odpovede tvorcov tohto snímku k danej tématike, opierajúce sa o zákony fyziky, či staviteľstva, a ten scestný, "akože" humorný postoj s proti argumentmi, zostáva mi rozum stáť. Podľa jeho postoju, je totiž zdieľanie opačného názoru ako je ten oficiálny, rovnako scestné, ako napr. veriť v Boha. Ved toho predsa taktiež nikto nikdy nevidel. A myslíme si snáď, že sú všetci veriaci blázni? (A to som neveriaci). Navyše, je tak zaspatý, že ani nepozná rozdiel medzi miliónom a miliardou. Dáme si teda základy matematiky. Miliarda má 9 núl. Milión má 6 núl. Silverstein investoval 15 ooo ooo miliónov, no z poistky mu bolo podľa americkej meny vyplatených 7 ooo ooo ooo biliónov, pre nás miliárd (vidíš ten rozdiel v nulách?). Len si sa strápnil. Takže nabudúce - najprv MYSLI kým niečo napíšeš, lebo potom vyzeráš ako Lui (žandár zo Simpsonovcov). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek: Nepatřím mezi zaryté obhájce ani jedné strany. Docela rozumím tomu, že většina fanoušků konspirací ejakuluje blahem. Bushe a americkou zahraniční politiku rád nemám, Ameriku jako takovou beru, ale rozhodně neusínám s její vlajkou nad hlavou. Teď se pozastavím nad některými fakty: Odpůrci konspirace údajně neřeší odborná hodnocení, detaily a pravděpodobnost (ne, opravdu nejde o stoprocentní logiku), prostě jen odkývali oficiální prohlášení a více je nezajímá. Dobře. Není to ale tak, že příznivci konspirace naopak bezhlavě rádi odkývou jakékoliv zpochybení? V samotném dokumentu zazní několik vět a otázek, které jsou naprosto směšné. V jedné chvíli se komentátorka ptá, jak je možné, že první spadla budova, která byla zasažena až jako druhá. COŽE? Při složitosti konstrukce takového kolosu a při rozsahu nehody, kterou nárazy letadel nepochybně byly, je taková otázka opravdu myšlena zcela vážně? Opravdu mohla být poškození naprosto identická do posledního detailu a tím pádem budovy nemohly spadnout v různých časech? To je vskutku odborný postřeh. Mimochodem, pokud vím, při demolici se budovy odstřelují odspodu, zatímco WTC utrpělo zásahy do horní části - je opravdu tak divné, že horní patra následovně padala prostě dolů? Měla se budova někde rozlomit a padnout na bok, aby to pro škarohlídy nevypadalo jako demolice? Ehm... Upřímně, spekulovat by se dalo celé hodiny, ale je to zbytečné. Pravdou je, že odborným rozebíračkám neporozumí drtivá většina jak odpůrců, tak i příznivců (kolik je mezi námi architektů, stavebních inženýrů, odborníků přes demolice a tak dále?), nehledě na to, že podstatná většina z nás má jen velice, velice kusé informace právě z podobných dokumentů. Na základě čeho tedy všichni tolik křičíme? Rozhodujeme o důvodech pádu kolosálních budov po vidění videa a přečtení/vidění několika objektivních/zaujatých dokumentů a reportáží? Já na to tedy odvahu nemám. Pokud lze odpůrcům konspirace vyčítat bezhlavou oddanost, nedůvtipnost a nezájem, fanatickým příznivcům lze celkem snadno vyčíst zbytečnou podezíravost, paranoiu a senzacechtivost. Co se týká mého názoru, celá tahle konspirační bublina je založená na povyšované pravděpodobnosti - až moc se v ní počítá s tím, že WTC byly do posledního šroubku precizní stavby a že tohle a tohle se stát prostě NEMOHLO (poněkud zvláštní, vzhledem k tomu, jak vehementně se krmiči konspirace obouvají do ostatních za to, že nepřipouštějí jiné možnosti). Vždy je jiná teorie a praxe. Ano, letadla už padala a baráky se hroutily, ale ještě nikdy nenarážely obří dopraváky do čtyřsetmetrových mrakodrapů. Projděte si jakoukoliv nehodu, byť sebemenší automobilovou - všude najdete něco, co se dá zpochybnit. Tuhle někdo jako zázrakem přežije jasně smrtící kolizi, tady naopak umírají druzí, ačkoliv měli podle všeho přežít. Neodsuzuji příznivce ani odpůrce, vším tímhle žvaněním narážím na jedinou věc - víte kulový. Pravdu nevíme a s největší pravděpodobností se jí ani nedozvíme. Už vůbec ne ti, kteří nejvíce křičí od PC stolu a u večeře si na tohle téma stejně nevzpomenou. Dvě hvězdy ponechávám za několik zajímavých postřehů, které k zamyšlení nutí, zbytek ubírám za přílišnou zaujatost. Film se přeci jen příliš staví na stranu konspirace a v některých momentech mu na ledě objektivity krutě ujíždějí nohy. P.S. Kdosi tu zmiňuje náraz bombardéru do Empire State Building, což jen podtrhuje až přílišnou ochotu člověka uvěřit všemu co se šustne - letoun B-25 je totiž přesně desetkrát lehčí a podstatně menší než Boeing 767 a na místě nevybuchovaly jeho bomby. Závěrem zmiňuju, že jsem ochoten uvěřit komukoliv na obou stranách - pokud přinese věrohodné argumenty. V případě tohohle dokumentu si jist nejsem... () (méně) (více)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Presne po takomto dokumente som túžil. Až sa divím, že to nieje celosvetovo zakázané. Všetko do seba krásne zapadá a hlavne neviem čo chce človek viac než to, keď sa niekoľko dlhoročných profesionálov na demoláciu zhodne, že toto proste bola na 100% riadená demolácia. Ešte by som chcel podotknúť, že už veľa mrakodrapov horelo a ešte ani jeden sa nezrútil kvôli vysokej teplote. A to zhoreli do tla. Okrem iného je veľmi veľká náhoda, že údržba Dvojičiek bola veľmi nákladná, pretože v dobe ich stavania ešte nik nevedel, že azbest spôsobuje rakovinu. A preto celé WTC bolo z vnútra plné azbestu. A preto jeden žid, ktorý kúpil WTC vo februári 2001, nechal každú jednu budovu poistiť na miliardy dolárov !! A pozor. Aj pred prípadným útokom lietadlami. Takže v septembri 2001 tento žid ešte viac neskutočne zbohatol. Tomu sa hovorí náhodička. Okrem iného sa všetko toto dá vidieť na ksiche Georga Busha, ktorý reagoval na správy o teroristickom útoku úplne pokojne a nikam sa neponáhľal. Rozhodne si tento dokument pozrite, pretože vám otvorí oči. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nechme dále tupohlavce, aby si mysleli, že žijí ve světě plném hodných strýčků, že Bin Ládin opravdu existuje/val a že USA jsou jen nevinná oběť neschopná obětovat pár pěšáků k tomu, aby se dostala ke zdroji ropy... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že použitie hudby je občas srandovné a niektoré animácie mohli byť kvalitnejšie, ale dokumentu stačí aj horšia technická stránka ak má dobrý obsah. A tento film má skvelý obsah a sprevádza ho príjemný hlas :) Fakty sú zaujímavo porovnávané s oficiálnymi verziami, a ukazujú akými hovadinami nás média kŕmili, a čo je horšie, ešte dlho aj kŕmiť budú... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je humorné, kolik se najde ještě lidí, co věří oficiálním verzím. CIA a Bushova administrativa si něco vycucají z prstu, uplatí si pár vědců a to naservírují světovým médiím. Aby vypadali jako strašně demokratická země, tak si čas od času pozvou do televizního studia nějakého jiného vědce (např. profesora fyziky z univerzity v OHIU), aby si poslechli protinázor, který když přijde s evidentně velmi silným argumentem, tak moderátor ho pod strachem radši přeruší a ukončí s ním rozhovor a odvětí, že nechápe, co to má za divné názory. To vám jako přijde normální? Nebo že radši uvěříte tvrzením mocných lidí a politiků, kteří se v tu dobu opalovali někde na Floridě, než lidem, kteří sami stáli uvnitř nebo poblíž WTC? Subjektiv, berg.12, LordMysti a další propadli naivní idee, že západní svět je dobrý a arabové ho chtějí zničit.... Zajímavá ale není samotná demolice tří budov, která je rozebrána v tomto dokumentu, ale celkový kontext případu 11. září. Ke každému činu bývá nějaký motiv, na tom se snad shodneme všichni. Teď proti sobě stojí 2 příběhy: První příběh o arabech, kteří se vyhrabali kdesi z jeskyň v Afghánistánu a rozhodli si ze srandy udělat výlet do NY a tam to napálit do budov WTC. Motiv? Nemáme rádi američany. Druhý příběh máme o množství vysoko postavených lidí, kteří díky demolici WTC získali miliardy dollarů, bylo zlikvidováno množství kontroverzních a nepříjemných dokumentů, USA získala možnost vyhlásit válku arabskému světu. Motiv? Peníze, moc, zničení důkazů, dohled nad přírodními zdroji, zisk ropných polí, miliardové zbrojní zakázky, možnost postavit místo dvojčat nové supermoderní věže (tedy další miliardové zakázky - tentokrát stavební). Výsledek? Tisíce mrtvých a zmrzačených lidí, obrovské zadlužení USA během Bushovy vlády, vznik celosvětové ekonomické krize, šikana muslimsky věřících občanů USA, bohatí si přišly na další miliony dollarů na své tučné účty, mrtví američtí i cizinečtí vojáci, kteří ani tak nebojují proti teroristům jako spíš proti ozbrojeným povstalcům, přičemž paradoxně 90% zabitých tvoří normální civilisti a děti nikoli ozbrojení povstalci !!! Vše odůvodněné tím, že dokud nezabijeme Usámu Bin Ládina (vymyšleného), tak můžeme vést válku. Pokud si pustíte dokumenty, které vznikaly po roce 2001 o finanční krizi, ekonomické krizi, současném kapitalismu, náboženství, 11. září a následné válce v Afghánistánu a Iráku, pokud dáte těmto dokumentům šanci, tak vám vše do sebe krásně zapadne. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jyWoWWX6YtA ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Toto nie je žiadny okato demagogický fabrikát a lá Mr. Moora, ani to nie je naivný dokument ako In Plane Site. Toto je nepríjemne vecný a podrobný dokument, ktorý kladie otázky a ponúka dôkazy, detailné názorné ukážky a vysvetlenie expertov a očitých svedkov. Je mnoho otázok , ktoré vyvstávajú v súvislosti s týmto dokumentom a tá základná je "PREČO???".Nech už je to akokoľvek, ako dokument to nemá chybu a ja tú poslednú * zrážam za tie odporné žvásty po záverečných titulkoch, čo ma opäť vrátilo do americkej "sentimentálnej" reality. Zatiaľ však suverénne naj dokument o 11.9.2001-treba vidieť a utvoriť si svoj názor! ()

mm13 odpad!

všechny recenze uživatele

LordMysti ma pravdu a ho obdivujem ze si zachovava chladnu hlavu. Ja to nedokazem, preto radsej zostanem ticho. Aspon nateraz, s odstupom casu sa mi mozno podari vynadat vam v medziach slusnosti. Nasrali ste ma viac nez tato zlatanina!! ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že oblbování lidí teroristy už brzy zkončí. Tento dokument je naprosto neprůstřelný a podává informace tak nekompromisně, že vláda může jít se svojí oficiální verzí do prdele. Celý tento incident tak dosahuje daleko větších a hrůzostrašnějších rozměrů, než si kdo dokáže představit. Na povrch vyplouvají nová fakta a s nimi celá řada otázek na jejichž zodpovězení si nevystačíme jen s bandou arabských fundamentalistických pilotů. Například jak je možné, že se budovy zřítily tak rychle a čistě? Dokonce i přední světoví odborníci na demolice ještě neviděli tak rychlý sesun budov obřích rozměrů. Je tedy možné, aby takovou ničivou reakci vyvolal náraz letadla? Tohle ale není zdaleka všechno. Tento dokument je naprosto odzbrojující a zapůsobil na mě snad ještě více než samotné záběry z jedenáctého záři. Nabízí zcela jiný pohled na věc, přichází s celou řadou dosud nezvěřejněných záběru a také rozhovorů s lidmi, kteří si peklo prožili na vlastní kůži a teprve teď si začínají uvědomovat, že byli možná součástí něčeho daleko horšího než teroristického útoku. A existuje jen jediná věc, která je horší než teroristický útok.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ohľadom týchto udalostí je veľa pre a proti, neviem to posúdiť. Užívateľ Subjektiv sem dal odkazy, ktoré sú proti tomuto dokumentu, nemyslím si, že to bolo až tak geniálne všetko vymyslené, skôr sa využila neskôr príležitosť podľa mňa na iné zločiny. Zaujímavé sú aj udalosti okolo toho, ktoré týmto konšpiračným teóriám nahrávajú, či sú pravdivé alebo nie, ťažko posúdiť, možno sa to už nedozvieme, každopádne dokument je profesionálne spravený, kladie dôležité otázky, no nekonfrontuje sa. Škoda, že z toho neurobili ten seriál, lebo podobne ako ohľadom vecí okolo globálneho otepľovania, ani tu to nie jednoduchá téma. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, smutno a jsem zoufalá z toho, že mi předložili tolik důkazů. Není to jen dokument o nějaké šílené teorii a popíráním oficiálních verzí, ale je to jen předložení důkazů, ukázka pravdy. Nic se zde nepodsouvá a na konci je myšlenka, že PTEJTE SE. Je mi opravdu smutno, že lidský život už dnes nemá žádný význam. Je mi smutno a bojím se, co přijde po tom. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ať už si WTC shodili sami Američani anebo se jednalo o teroristický útok Arabů anebo židů (jak tvrdí Borat :-D) pravdu se zatím nedozvíme. Je velice lehký podlehnout oficiální verzi ale stejně tak je lehký podlehnout faktům v tomto dokumentu a všemu bezmezně věřit. Dokument klade otázky a nastiňuje možnosti a samozřejmě nedává žádné definitivní odpovědi, ale na zamyšlení to bylo určitě dobrý. Popravdě jsem se trochu ztrácel v tom přívalu technických informací a ne všemu jsem rozuměl, neboť jsem antitechnický typ a často jsem na uvedených záběrech prostě neviděl to, co autoři chtěli, aby divák viděl. Určitě to stojí za to vidět, stojí za to se nad tím zamyslet, ale narozdíl od své kamarádky, která na to koukala se mnou, neodcházím po shlédnutí 911 Mysteries přesvědčen o tom, že za všechno mohl "ten hajzl Bush" :-)) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

K tomu není asi co psát. Je to jedne z mnoha dokumentů, takže si z toho každý vybere, co chce. Z mého hlediska je to dokonale a vlastně nezpochybnitelně vysvětlená účelná demolice, která měla za následek stovky mrtvých, krach na burze a následně účelný boj proti arabáčům. Amerika z toho maximálně vytěžila. A já se ptám, jak si tohle může někdo dovolit a jestli za tím stáli opravdu sami amíci, tak je to maximální vrchol zvěrstva a někdo by jim asi opravdu měl ukázal, že svět není jen Amerika... PS: Upřímně věřím mnohem víc těmhle dokumentům, než nařízeným blábolům z médií s cílem uklidnit, ale neinformovat, veřejnost.. ()

Reklama

Reklama