Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Recenze (131)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na hranici priemeru a dobrého filmu, na hranici straty času a jeho príjemného strávenia. Ak vidím výborný film, pamätám si ho aj po dvoch rokoch. Toľko uplynulo, čo som videl The edge of love a ani neviem, že som niečo videl. Ako jednohubka po nedelňajšom obede je to fajn, za návštevu kina, alebo požičanie (nehovoriac o kúpe) dvd tento film asi nestojí. Možno pre niektoré špeciálne romantické ženské duše. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Necítila som sa v tejto spoločnosti dobre. Vydržala som kvôli Keire Knightley a dve hviezdičky dávam za pomerne dobrý záver. Druhýkrát si to však určite nepozriem, verše pána Dylana Thomasa ma neočarili. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné! A hlavně opravdové. Keira Knightley předvedla jak je krásná a nadaná herečka. Já se jí prostě nemůžu nabažit, je opravdu skvělá. A ostatní také zazářili, co si budeme povídat. Příběh je krásný i když ponurý. Mohu pouze doporučit. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Snová záležitost poukazující na tenkou hranici lásky a nenávisti, k tomu si přimíchejte trochu těch válečných traumat a nudná rádoby psychologická záležitost je na světě. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neskutočné sklamanie. Vlečúci sa príbeh, vlažný scenár, nepresvedčivé a nudné herecké výkony, uspávajúce dialógy, hrozné milostné scény, neuveriteľný vizuál.. Proste maximálne nezvládnutá záležitosť. Po prvých 30. minútach som bol nútený pretáčať - a to sa mi stane raz za rok. 30% - ani neviem za čo! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tých dvoch príživníkov by som dorazila ... o to viac, že nejako neviem prísť na chuť Miller a Rhys, nech robia čo robia. Naopak Keira a Cillian výborní ... a ten Wales - no nádhera. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kdo je tu hlavní postava, protože tu máme dvě hrdinky a dva hrdiny a všichni se tak nějak přetahují o pozornost, ale.. o to tu nejde, důležitější je to, že se na to dá koukat, aniž by chtěl člověk telefonovat se záchodem. Krásně propojené drama s romantíkou a válkou, do toho pěkné verše jednoho notorického děvkaře, pardon básníka, prostě pecka, kterou naštěstí natočili Britové. Příjemně mě překvapil Cillian Murphy, pořád jsem si říkala, jestli zůstane pořád zasněný, nebo mu z té války hrábne (jako v Batmanovi) a víte co? Spoilers! :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je až nečekané, jak se tak zajímavý příběh dá podat tak nezáživnou formou. Nejspíš za to můžou neživotné dialogy a taky poněkud zmatečná režie. /1. 7. 12./ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá ďaleko od dokonalosti. Maybury držal v ruke neskutočne pôsobivý scenár, ktorý bol priam dokonalý. Pri sledovaný filmu jednoducho cítite, že každý prenesený dialóg, každý úsmev a slza sú opodstatnené, preto som nadmieru spokojný s výsledkom. Štvorica hlavných predstaviteľov sa zhostili svojich úloh fantasticky. Knightley opäť dokazuje aká všestranná a dokonalá herečka je. Ona a Murphy zatieňujú inak skvelo napísané postavy Millerovej a Rhysa. Film je zvláštne chronologický a to nie je na škodu. Obišiel sa bez zbytočne dlhých scén a servíruje nám scénu za scénou bez toho aby nás ochudobnil o emotívny alebo opisný rozmer. Je síce pravda, že koniec bol veľmi naťahovaní a možno práve preto pôsobil nezvyčajne oproti celku, ale keď ho opomenieme dostaneme skvelú charakterovú drámu, ktorá okrem spôsobu spracovania, môže zdokonaliť zážitok básničkami, počas vypätých alebo katarzních scén. U mňa veľká spokojnosť - plus spev Keiry Knightley - wow. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Dlho- predlhoooo nič len dutá óda na Keirine pery (ne-o-pí-sa-teľ-ne o ničom!, nie tie pery jo?:)). V poslednej tretine sa ansámbel preberie, hneď to vyzerá inak (jak iný film.. aach tak veru) a začínam to teda vnímať hej, lenže... to už je sakra neskoro pre Edge of love i pre mňa. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Stejně mdlé, jako předchozí Svěrací kazajka. Oblíbené herce bych tu měl, ale scénář má daleko k zážitku, který bych si alespoň chvilku pamatoval. Škoda, potenciál tu byl veliký a mezi Keirou a Siennou to pěkně jiskří! ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Za zmínku určitě stojí Keira a Sienna a jejich úžasná přátelská chemie. Úžasné herecké výkony a pěkná kamera. Celkem to odsýpalo, což není u filmů tohoto "typu" pravidlo .. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Nevím, co pochválit dřív.. Dokonce ani nevím, koho pochválit dřív.. Keira Knightley byla nádherná a vynikající jako vždycky a Cillian Murphy se pomalu ale jistě stává mým velkým oblíbencem.. Je úžasný a hodně zvláštní :) Sienna Miller mě trošku překvapila, byla vážně fantastická.. Dále bych pochválila hudbu, příběh, ale především tu kameru!!! To byla nádhera! Ze všech záběrů by se daly udělat dokonale stylizované fotografie, opravdu pastva pro oči!!! Snad jen rozjezd byl pomalejší, ale jakmile jsem se do příběhu naplno vžila jsem se od něj nemohl odtrhnout.. Především po Cillianově návratu z války to opravdu stálo za to, on i Keira předvedli něco fantastického, ale to už se opakuji :) Jsem nadšená! ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Experimentálne, iné...a zároveň zaujimáve svojím spôsobom...fajn herecké obsadenie, ale viackrát si to už nepozriem... ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to přišlo takové překombinované, takové "dáme do toho co nejvíc příběhu a to musí zabrat". Na mě to tedy nezapůsobilo, řekla bych, že by scénář snesl proškrtání a zjednodušení. Jinak se mi scény z rozbombardovaného Londýna i z velšského venkova líbily, herecky to taky dobře šlapalo. A Keira se pěvecky hodně vyšvihla! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

U TEOL jsem vazne trpel. Silena nuda a vsichni 4 herci jsou neskutecne nesympaticti, otravni, hnusni a s prisernym anglickym prizvukem. Jedine co za to stoji jsou obcasne stylove zabery. Abych byl IN, budu to porovnavat s Atonement - 2 tematicky, casove i vizualne podobne filmy se stejnou hlavni hereckou, ktere odlisuje jediny rozdil - Atonement je vyborny film, The Edge Of Love je shit. Bohuzel to nezachranuje ani Angelo Badalamenti, jehoz soundtrack se na Daria Marianelliho vubec nehrabe. Co se tyce Keiry Knightley, to je zvlastni pripad, kdyz jsem ji videl poprve, prisla mi beautiful, napr. prave v Atonement byla super a dokonce sem ji mel chvilku v topce, ale pak se mi zacala cim dal vic hnusit a ted ji uz nemuzu absolutne vystat. Ztrata casu. 2/10 ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Ta toporna snaha rezisera bohuzzl cisi z kazdeho zaberu. Mene snahy by bylo urcite lepsi, protoze pro me ty nejlepsi sceny jsou ty uplne nejobycejnejsi (keira a Matthew v koupelne, Keira a Cillian na nadrazi), kdy se reziser nesnazi o hezky a zajimavy obrazek a navci bych mu neverila, ze se nesnazil inspirovat Pokanim, jenze kdyz dva delaji totez, neni to totez a ani Keira to nezachranila, i kdyz je uzasna a jeji tvar se pro kameru narodila. Je skutecna skoda, ze film je jen prehlidkou prazdnych scen s nablyskanym obalem a silnymi slovy, kterym nikdo neveri. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Běžné téma trojúhelníku v lásce. Dvě ženy milují jednoho muže, tento muž (ačkoliv je ženat) miluje sobecky jinou ženu, na kterou má jistou choulostivou vzpomínku z mládí. Obě ženy se přátelí, ale má to své hranice, protože každá nejlepší kamarádka je obvykle i nejlepší milenkou (jiného) manžela. Zkrátka : ve vyhrocené situaci se pozná charakter svůdníka, který sobecky lže u soudu jen, aby zpřetrhal rodinné svazky a vztah své bývalé milenky ke svému manželovi a dítěti. Nic převratného, dá se na to koukat, ale já jsem se nudila. Filmy tohoto typu nemám ráda a nesnáším falešné kamarádství a už vůbec ne lidi s charakterem, jaký nám tento film ukazuje. ()

Reklama

Reklama