Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Recenze (131)

h.madlenka 

všechny recenze uživatele

Začátek je takový nijaký; hrozně rychle se seznámíte se všemi postavami a pak tápete, kdo je vlastně kdo. Příběh je tak trochu nedotažený a nijak mě ze začátku nevtáhl. Opravdu jsem se do něj zabrala až v poslední třetině, kdy se konečně začaly řešit závažnější problémy, což film výrazně vzdálilo od klasické vztahovky, jenom zasazené do 40. let. Trauma války v podání mého oblíbence Cilliana Murphyho bylo odzbrojující. Nakonec tři hvězdičky za docela dobré retro s dobrými herci. ()

dennuska 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný rozdíl mezi první a druhou částí filmu. Z lehkomyslného hašteření a nezávazných sexuálních hrátek, které se odehrávají s válečnými událostmi (ještě pouze) na pozadí se vyvinul nečekaně silný příběh. John Maybury využil všech emotivně vypjatých námětů pojících dohromady válku, utrpení a čistou sílu lásky, a díky excelentním hereckým výkonům (především v podání Keiry) dal vzniknout filmu, který během 110 minut v divákovi navodí nepřeberné množství vzájemně kontrastujících pocitů vrcholících v závěrečném soudním procesu. Zde jako by se střetly a posunuly snímek do úplně nových rozměrů. Pro mě úžasný filmový požitek. ()

Tanulin 

všechny recenze uživatele

Ona se měla narodit "tenkrát" a s páskou přes oči....uff...Pro mě nádherně pojatý a zpracovaný film. Famózní kamera, co záběr to fotka na piedestal. Poezie přehlušila hudbu, kterou si teď upřímně ani nevybavím. Tohle rozhodně patří do mého archivu. ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

To byl takhle básník Dylan, co měl ženu Caitlin, kamarádku Veru a obě ho hrozně milovaly. Těžko říct, co na něm viděly, ten chlap byl na zabití. No a měli ve vztazích nehorázný bordel. Dylan a Caitlin zahýbali jeden druhému jak o život, Vera zahýbala manželovi s Dylanem a do toho se ozýval dětský pláč. Veřin manžel William tam byl stejně jenom do počtu. Přitom byl jediný, kdo se mi z té čtveřice úplně nezprotivil. Nuda, roztahaná skoro na dvě hodiny, nesympatické postavy, co ve většině případů ani nevědí, co chtějí, a ta "romantika" a "poezie" tomu dodaly korunu. Tenhle film je za trest. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Úžasné a krásné Keira se Sienou v jinak docela nezáživném bombardování Londýna. Melodramatický grůpáč bez sexu za zvuků německých bomb s divadelně artovým nádechem pozérství. ()

bocy 

všechny recenze uživatele

V pohode film, myslím, že najlepšie romantické filmy sú vždy spojené s vojnou. Aj tento mal čo-to doseba, ale myslím, že tri hviezdičky úplne stačia. Takýchto filmov je v poslednej dobe ako húb po daždi...:-) ()

madline24 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu nebyli Keira a Cillian,hodnocení asi bude ještě nižší. Děj filmu nemá žádný extra spád a ani ničím zvláštním nezaujme. Co jsem opravdu nepobírala, byla vášeň obou hrdinek pro básníka Dylana Thomase. Nevím, jestli to bylo špatně vybraným hercem anebo špatně napsanou postavou,ale vůbec jsem nechápala, jak to, že básník sbalí každou sukni, z mého pohledu se jednalo o velmi nudnou postavu. ()

typa 

všechny recenze uživatele

Film je zasazený do 2.světové války a skutečného příběhu, který tvoří čtyřúhelník - nespoutaný básník Dylan Thomas, jeho divoká žena Caitlin, jeho dávná přítelkyně Vera a její muž, voják Killick. Zaujal mě hlavně život Very (Keira Knightley), která dospěje z bohémské zpěvačky v oddanou ženu. Zapůsobila na mě výtvarná stránka filmu, která prohlubuje jeho romanticko-dramatické vnímání. Stejně tak působí i ústřední Dylanova báseň inspirovaná Verou. S Killickem přichází pasáže ukazující hrůzu války, která je protipólem bohémského života Dylana. Shrnuto, jedná se o film, ve kterém do sebe všechno správně zapadá - zajímavý příběh, na který se dobře kouká a místy má člověk slzy na krajíčku. ()

unitedfan 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá romance, která trochu připomíná fenomenální Pokání. Příběh básníka Dylana Thomase a jeho žen je ale více civilní a je natočen zkrátka trochu obyčejněji. Filmu vévodí především skvělé obsazení v čele s dvěma krasavicemi Keirou Knightley a Siennou Miller a pak spolehlivý Cillian Murphy ve vedlejší roli. Dylanovi v podání nesympatického Matthewa Rhyse jsem fakt dost záviděl, že měl obě kočky v posteli. Film tahá nahoru také nádherná hudba a nahá Keira v další postelové scéně. ()

drovi 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov ktorý som nedopozeral.  A to sa mi už dávno nestalo, Napriek perfektnému hereckému obsadeniu to bola nuda. ()

Reklama

Reklama