Reklama

Reklama

Sonic Outlaws

(festivalový název)
  • USA Sonic Outlaws

Obsahy(1)

Slavný film analyzující význam a rozsah autorských práv a nakládání s audiovizuálními materiály poté, co vstoupily do veřejného prostoru. V ironické eseji zkoumá kulturu přisvojování obrazů, zaměřuje se na kontroverzní případy duševního vlastnictví v současném umění, v komodifikované mediální krajině. Vychází z případu, kdy kapela Negativland vytvořila skladbu recyklující písničku skupiny U2 a útržky nadávek moderátora Casey Kasema, načež se s kapelou velká nahrávací společnost Island Records pustila do nerovné soudní pře. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Audiovizuální pirátství je správné, ano? Půlku stopáže jsem hledal smysl v obrazové kakofonii, jejíž zvukový doprovod mi sledování nijak neulehčoval. Neodpírám nikomu hluboce intelektuální zážitek, ale poprvé v životě jsem odešel z kina s tím, že to prostě nedávám a ani nechci. ()

HenryS.

všechny recenze uživatele

Průměrný uživatel čsfd by zkrátka měl přestat jezdit na filmové festivaly, nedejbože na ty s přesahem. Nacpat je všechny do čsfd sálu na tu nejblbější sračku a tam budou držet hubu! ()

Reklama

Reklama