Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 2

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Od včera jest k mání něco neuvěřitelného. Něco o čem jsem byl již přesvědčen, že to nikdy nebude....complete score o téměř 30min. delší. Jo! 

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

pohodke horror ale fakt nieco taketo dokaze niekoho vystrasit? pre mna strasidelne horrory su len duchariny 

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Tak přesně takovouhle upířinu jsem chtěl už dlouhé roky vidět :-) za mě jednoznačně 4*.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Opět se stalo to, na co si již dlouhá léta upozorňuji a kritizuji. Režisér nezvládl závěr filmu. Co to jako mělo být? To snad nemohl myslet vážně. První polovina filmu výborná, druhá polovina slabší (napětí vůbec negradovalo a umírání postav člověka nezasáhlo, protože k nim v podstatě necítil sympatie), ale ten konec je odpadový. Ihned mě takto z hlavy napadá deset přijatelnějších závěrů než je tento.
Josh Hartnett se do filmu nehodil. Líbilo se mi prostředí, několik pěkných záběrů např. na terorizované městečko. Hodně scén, kdy není vidět, jak dotyčný zemře. Prostě jen slyšíme křik a kamera je mimo záběr. To je jen sprostá lenost natočit kvalitní záběr.
Kdybych neměl BAN a mohl hodnotit filmy, ohodnotil bych to pěknými 3*.

Uživatel Stallone smazal svůj příspěvek.

JanMarek

JanMarek (hodnocení, recenze)

Já dávám 4* líbilo se mi to, ale....taky jste se museli smát tomu, jak ti upíři mluvili? :D Co to sakra bylo?! :D Já nevim, ale tvůrci to tam asi dali proto, že chtěli mít ty upíry takové "hustější", ale to se jim teda nepovedlo, protože vždycky, když začali mluvit, jsem docela vyprsknul smíchy. :D A kvičeli jako prasata. :D

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Extra to teda nebolo zaujímavé, spracovanie ale bolo celkom ok. Bohužial, je to jeden z mnohých moderných upírovských hororov, originálne tu bolo iba prostredie Aljašky a chlad. Okrem nesympatickej hl. protagonistky mi tam nesedel aj hl. hrdina - teeneger. Sorry, ale dat do maleho mesta niekde na konci sveta za šerifa 30-ročného chlapca, ktorý ešte vo filme dokonca vyzerá na 20, tak tomu sa hovorí ale "výber". A hlavne ked si ho pametám z nejakých teenegerovských filmov. Ale holt, mládežníci sú lacnejší, ako skúsenejší herci, presný opak spred 40-tich rokov. Moje hodnotenie: 55%

Uživatel Fredy.D smazal svůj příspěvek.

Hrabka

Hrabka (hodnocení, recenze)

To je vtipný příspěvek. Já bych řekl, že bylo asi cílem autorů dát jim jazyk, který není známý. Ale možná mluvili islandsky s rumunským přízvukem. :-D

hero_bk

hero_bk (hodnocení, recenze)

Identifikoval někdo ten jazyk, kterým se domlouvali upíři? Ač dokážu většinou jazyky rozeznat, tady mě nenapadá vůbec nic (Islandština?? Rumunština??), jediný slovo, kterýmu tam bylo rozumět, tak v jedné scéně pronesl jeden z upíru ve větě slovo "Upír"...

klondike

klondike (hodnocení, recenze)

Zatím pro mě nejlepší upírský horor (a že těch odpadů s upírskou tématikou je),plný počet. ps.Dvojka je nehorázná blbost snažící se pouze přiživit na jedničce,hnus.

levente

levente (hodnocení, recenze)

re:HellMM13. V téhle branži náhody neexistují. Obávám se, že jen z internetu nevystopujeme, kdo komu ke zmiňovanému konci pomohl, nicméně obě dvě dílka končí stejně. Hotovo.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Takhle se to ani nedá brát. Co dnes tedy nekopíruje, když to budu brát jako ty? Nějaká zaběhnutá rovina tu bude vždycky. A tolerantnější asi budu

Hellblazer

Hellblazer (hodnocení, recenze)

Ako uz napisal mm13, tento film je podla comicsovej predlohy, ktora vysla v tom istom case ako blade 2, takze ziadne kopirovanie...

levente

levente (hodnocení, recenze)

Tony.Cs. Díky za vysvětlení. Omluva za zbytečný útok. Vidím to přesto jinak. Blade i Nyssa byli vázáni podobným poutem jako Eben a jeho manželka. Nebo mi to alespoň tak přišlo. Důvod jejich smrti byl naprosto stejný. Nyssa byla nakažená novým virem způsobující rozkol čelistí, tedy proměnu v monstrum. To samé se stalo Eben. Ani jeden z nich nechtěl takto dál žít. To je dost podstatná shoda. Druhá, markantnější, je ve způsobu "odchodu". Jednou se jedná o vrchol (blíž slunci) kopci, po druhé se jedná o střechu mrakodrapu (blíž slunci). Dokonce poloha Nyssi i Ebena je stejná! Stejná je i grafika rozpadu. Jen snad ten v Blade II je zpracován lépe (a to je co říct). Mně ten konec úplně zabil celý film. Jestli tobě ne, gratuluji, si nejspíš tolerantnější.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

nehovoriac o tom, že 30 days of night pôvodne komiks z roku 2002

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Blade vzal Nyssu na plošinu pro vrtulníky, protože chtěla naposledy vidět slunce a zemřela mu v náručí. Eben se Stellou seděli při východu slunce na kopci, kde spolu poprvé randili (řečeno na začátku filmu), a on zemřel své ženě v náručí. Jediná podobnost je v tom, že jak Eben tak Nyssa shořeli při východu slunce (to už se upírům ve filmech stává) milovanému v náručí. Pokud toto je pro tebe kopírování tak ti blahopřeji, jsi neuvěřitelně jednoduchý člověk, kterého absolutně nezajímají detaily. Eben chtěl zemřít své ženě v náručí na místě, kde se do ní zamiloval. Nyssa zemřela Bladeovi v náručí nejen proto, že ji miloval, ale asi taky proto, že jí musel přidržovat v poloze, ze které to slunce mohla vidět. Já ti poradím, jak si vylepšit život. Neber ty filmy tak vážně a možná si užiješ vynikající atmosféru filmu 30 days of night, která se dost liší od silně akčního Bladea 2. Mimochodem, čím se potom scéna umírající Valerie v Conanovi liší od Bladea? Jen v tom, že neshořela Conanovi v náručí, ale prostě naposledy vydechla. A vidět vícekrát jeden film a pokaždé v něm najít něco nového je podle mě plus.

levente

levente (hodnocení, recenze)

Tony. Cssss. Pokud si viděl Blade II a nevidíš shodu mezi jeho koncem a koncem tohoto filmu, tak Ti blahopřeji a rovnou Ti poradím, jak si vylepšit život. Jestli máš rád filmy, nemusíš vůbec, pravděpodobně tak, jako doposud, sledovat rozdílné snímky. Stačí Ti, když se budeš koukat na jeden. Vsadím, že pokaždé uvidíš nový film.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

levente: !!!SPOILER!!! Nekecej, filmaři používají umělý sníh? A někdo v tom filmu ležel ve sněhu víc jak pár hodin? A bylo opravdu mínus 30? A to, že konec je ukradený z Bladea dvojky jsi vzal kde? Mě to teda moc nepřijde, protože tady hlavní postava zemře a Blade si vesele běhá někde doteď. Hlavně se upírem stala dobrovolně. Zajímalo by mě, kde jsi na všechno tohle přišel. Jo? Tak to potom jo.

levente

levente (hodnocení, recenze)

Spoiler: Ukradený konec z Blade II. Nechápu, jak si něco takového může dneska někdo dovolit, ale asi může. Hororovému publiku je to jedno. Zajímalo by mě, došlo někomu, že se to odehrává v zimě? Že ležet na sněhu při mínus 30 se nedá déle než pár hodin? Jo? Že ten sníh byl umělý? Tak to potom jo.

Karburator

Karburator (hodnocení, recenze)

Vcelku jednoduchý příběh. Akce taky dostatek, až na to pištění to byl celkem povedený hororový kousek.

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době skvělej upíří film. A o to je lepší když je natočenej podle komiksu i když má pár slabejch míst tak i přes to dávám 4* a těch 71% je určitě zaslouženejch.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

no tak tesil som sa tomuto filmu ale zistil som ze mi to nic nove neprinieslo, nijako ma to neohurilo, a dokonca som sa ani nebal (lakacky typu: pozorujeme, totalne ticho, a BUM skocil nanho a to BUM bolo silnejsie nez hurhaj pri tom skoku - tak to na mna neplati, ...) nepacili sa mi stvarnenia tych typkov, gycovito prehnane....velmi slaba moznost empatie k postavam...nebyt ako takeho vtiahnutia do deja, bol by to cisty odpad....uprimne povedane: hudba a sceny ktore doprevadzali zaverecne titulky na mna posobili ovela lepsim dojmom a to myslim vazne, vsimnite si to.... 2*

Hawaitypek

Hawaitypek (hodnocení, recenze)

ošúchaný nápad.........more tupých dialógov........3* lebo mám rád Nový Zéland

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

To opravdu neni jen o upirech a zombie, ale nejake schopnosti posoudit film... Pokud treba Usvit shrnes slovy "komplet cely film sa len striela do hlav + trapna love end na konci", pak muzes cucet na co chces a stejnak to mas k hovnu. (Jinak -seriozne- chystas se tu angazovat nejak dlouhodobe, nebo mam s tim zrusenim sledovani diskuze jeste pockat?)

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

ok ok niet nad tych co maju radi filmy o zombie a upiroch ja vam to neberem:D

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

ja som pre pozretim nemal ziadne vyhrady, naopak vravim ako prve som pozrel REC a to sa mi pacilo velmi...pozrel som usvit mrtvych kde komplet cely film sa len striela do hlav + trapna love end na konci -to bola blbsot ale vravim si dalsi moze byt dobry, a ked som pozrel 30days tak som skonstatoval ze toto premna nie je...

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama