Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 2

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 087)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vážený britský divadelný gentleman Danny Huston v roli lídra upírov v štandardne napísanom horore? Sam Raimi je silný a vynaliezavý producent. Už z úvodných záberov je jasné, že nejde o žiadne béčko. David Slade si može podať ruku so Zackom Snyderom. Je majster na zimomriavky a dokazuje, že aj o upíroch sa ešte stále dá nakrútiť působivý žánrový bonbónik. Len škoda, že nám film miestami servíruje osvedčené žánrové scény, ktorými nás naposledy - po veľmi dlhej dobe - tak potešil práve Snyderov Úsvit mŕtvych (premenené dievčatko alebo identická scénka s nutnou likvidáciu čerstvo nakazeného parťáka). A tiež trochu škoda, že upíri hlavnej „grupy“ neboli individuálne viacej rozvinutí - tak, ako by si s nimi vyhral Guillermo del Toro. Ináč paráda. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Niles, Stuart Beattie, Brian Nelson .. Stupiditou nasáklá sračka nedozírných rozměrů!! 113 minut utahaná, směšná, ba debilní komerční upířina. Zatraceně ubohá je jak její atmosféra tak zvláště pekelně hloupé dialogy, rádoby cool zpracování a především celý ehm propracovaný příběh. Styl je efektní, ale pořád JEN průměrný a jediný by se dal považovat za "pozitivní." Jinak NIC! __ Ještě, že jsme šli po kině na pivko (nejedno:-)), jinak bych měl totálně zkažený celý večer... ___ Vztyčený prostředníček pro všechny "podplacené" recenzenty! :´( ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Povedený horor s mrazivou atmosférou (doslova), akorát mi někdy vadila moc zběsilá kamera + že to nebylo větší maso + o něco povedenější upíří vzhled + aby ty upíři byli spíš nekomunikativní, prostě ideální by se mi zdálo něco mezi zombie a upírem, vlastně proč ne rovnou zombíci. Chápu že bylo asi nutné držet se komiksové adaptace, když už to tak je, osobně jsem jí nečetl a tak s ní nemám srovnání. Josh Hartnett dobrý, teda možná až s vousama:), a jinak ostatní herci až na jednoho tlustýho upírobijce dost nevýrazní. Ale jo, spokojenost. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem dneska i poprvé četl komiksovou předlohu (včera jsem na ni nečekaně narazil v knihovně) a musím říct, že na mě film působí ještě lépe. Výborná atmosféra. Že má Slade talent vím už po jeho V PASTI a 30 DNÍ DLOUHÁ NOC to jen potvrzuje. Zápletka je jednoduchá, chytrá, úderná a připomíná starší přímočaré horory, kde jde vlastně jen o přežití. Hartnett válí. A to hodně. Když si vzpomenu jak jsem toho kluka moc nemusel, nemůžu tomu uvěřit. No a ten západ slunce... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Už od názvu jsem očekával, že budu s hlavními hrdiny prožívat každý den, který jim zbývá do závěrečného třicátého, ale nestalo se tak. Bohužel zpracování mě příliš nevtáhlo a necítil jsem mezi přechody ze 17 dne na 29 nějaký rozdíl. Muži byli pouze více zarostení a žádné kruhy pod očima či unavenost z nejistých nocí nebyla. Upíři vypadají hrozivě, ale potulováním se kolem kamer a ukazování svých čelistí někdy vyznívalo komicky a Danny Huston jako vůdce upírů nevypadal věrohodně a svou roli nezvládnul. Když pominu předvídatelnost a mnoho logických chyb nebo místy špatný dialog, tak se snažím vrhnout na pozitivní věci filmu jako je Josh Hartnett(který je výborný), na závěr filmu(který mě připadal trošku srandovní, ale vycházející slunce vše napravilo) a pár vydařených šokových scén, které moc neuznávám, spíš preferuji atmosférické horor, který tento není. Odcházel jsem z kina převážně zklamán a mé hodnocení je 2,5 hvězdičky... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Do niektorých kín šiel film pod názvom "Red Impression". (genetique)
  • Řada záběrů vznikla metodou "day-for-night" (u nás se vžil název "americká noc"), při níž se za denního světla natáčí noc. (Chatterer)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama