Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V thrilleru Zjevení se setkáváme již poněkolikáté (Memento, Hledá se Nemo) se ztrátou krátkodobé paměti. Tentokrát jí trpí krásná americká turistka Casie. Na křižovatce v malém britském městečku jí srazilo auto a po tomto indicentu se jí vymazaly veškeré vzpomínky. Naštěstí se jí dočasně ujala rodina řidiče, který jí do tohoto "jiného" stavu dostal. Casie však vůbec netuší, jak se do tohoto zapadákova dostala a navíc jí začínají pronásledovat hrůzné vize, které odkazují na její minulost nebo budoucnost (to si nepamatuje). A když na ní ještě začnou na ulici útočit podivná individua ví, že jediné co by jí pomohlo, je si vzpomenout. Ale to je právě to, co nedokáže. Do poklidného maloměsta se postupně vkrádá stín strachu a neznámé hrozby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Popravdě Zjevení s Christinou Ricci mi sedlo. Tak akorát dávka mysteria, která nefunguje stylem rychlosti a šokujících momentů, ale buduje atmosféru pomaloučku polehoučku a to mi po pravdě sedlo, jak ulité. Dalo se z toho tématu, ale vytřískat více, takhle to bohužel zůstává v zapomění a to i díky tomu, že Gilbert už nic dalšího nepřinesl, což je docela škoda. Naděje tam byla. 55% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vcelku nápadité rozpracování motivu mysteriózní povídky klasika žánru Raye Bradburyho, kterou jsem kdysi měl možnost číst. Platí sice spousta výhrad, které ve svých komentářích řada uživatelů použila, tzn. scénář je nedotažený a režie mdlá, ale vzhledem k tomu, že jsem od počátku ke Zjevení přistupoval jako k malému žánrovému snímku určenému primárně pro televizní obrazovku, neměl jsem ani přehnaná očekávání, která by vedla ke zklamání. Celkově mi to vychází na průměr příslušného žánru, tzn. mysteriózního dramatu s prvky hororu. Christina Ricci je charismatická i tam, kde jí scénář bůhví jak nevychází vstříc, a kombinace křesťanské mystiky s duchařským hororem je funkční. Celkový dojem: 50 %. Mimochodem, ten vysvětlující apendix už byl opravdu zbytečný, film měl končit záběrem na Christinu stojící mezi slídily. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je to velice působivý film, který konečně nabízí divákům něco jiného než jen vyvraždovačky studentů a další okoukané filmové děje. Samozřejmě není úplně originální, ale dokáže diváka zaujmout. Film nabízí spoustu zvratů a zajímavých odhalení. Jen konec je trochu divný, ale zážitek z předešlých 90ti minut vám určitě nezkazí. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru se jedná o poměrně povedený kousek. Líbí se mi především originální námět a dokonce i, někým kritizované, zašedlé anglické městečko. Herecké výkony mi nepřipadají nijak nevyrovnané, ač Christina Ricci podavá velmi dobrý výkon. Co se týče předvídatelnosti děje, trochu ano a trochu ne. Doporučuji. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 5, páč jsem se teď dokoukala a nezajímá mě žádná režie ani herecké výkony, jde o to, že se bojím jít dokonce i na záchod..... fakt se mi to líbilo, líbil se mi děj, celý příběh - prý tam byla i nějaká hudba...jooo tak tu si ani nepamatuji jak jsem byla vyjukaná.... každopádně sem si měla zase co pustit v neděli večer, snad mě ten pocit, že mě někdo sleduje, brzo přejde.... brrrrrrrrrrrrrrrrr. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Na francouzském filmovém festivalu Gérardmer získal snímek Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Brian Gilbert obdržel cenu Fantasporto v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama