Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Lone a John Crawford pracují pro FBI. Oba se účastní akce, při které se jim podaří zneškodnit zabijáka z organizace jakuza – Sólistu. Poté oba muži s rodinami chystají party. Někdo jim však jde po krku. Tomův dům je přepaden a Tom s celou rodinou nemilosrdně zastřelen. Nakonec je zapálen i dům. John poznává, že je to práce Sólisty, o kterém si mysleli, že ho při akci zastřelili... Po třech letech má John případ, při kterém opět narazí na tohoto zabijáka. Tentokrát Sólista navštívil přímo jakuzu a zabil spoustu jejích členů. Odešel totiž od jejich vůdce Shiroa a nyní pracuje pro jeho protivníka – mafiána Changa. Získává pro něj drahé sošky koní, které patřily právě Shiroovi. John při pátrání poznává, že šlo o loupež a určitě v ní jeli i policisté. Do města přijíždí Shiroova dcera, chce v jakuze udělat pořádek. Mezitím se John setkává přímo se Sólistou. Má sice změněný obličej, ale poznává ho. Bohužel na něj nic nemá, tak ho nemůže zatknout.... Sólista vyprovokuje rvačku a zabíjení mezi Shiroovou jakuzou a gangem Changa. Je jasné, že něco chystá. Mezi gangy dojde k velké přestřelce, které se účastní i policie. John pronásleduje Sólistu, ale ten mu uniká. Teď už je ale vše jasné: Sólista stále pracuje pro Shiroa a má za úkol úplně zlikvidovat Changovu rodinu... John se svými lidmi zatím najde plastického chirurga, který Sólistovi zhotovil poslední podobu a identifikuje ho. Sólista mezitím likviduje Changa, ale jeho ženu s dcerou zabít nedokáže. Proto musí zabít několik Shiroových mužů, aby o tom nemluvili. Do města přilétá sám Shiro. John ho navštíví a informuje ho o tom, co se stalo v Changově domě i o tom, že Sólista, který pro něj pracuje, zabil i jeho muže a nechal odejít Changovu ženu. Shiro se Sólisty hodlá zbavit... (TV Prima)

(více)

Recenze (315)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Člověk je zmlsaný všemi těmi efektivními kriminálkami a když na řadu přichází film, který je akčně vcelku na úrovni, beztak ho nedokáže nic víc zaujmout. Musím na rovinu říct, že mě autoři, když to řeknu slušně, naštvali s tím, co udělali s dvěmi hlavními hvězdami. Jet Li jde proti "Kurýrovi" a nutno podotknout, že se spolu setkají opravdu tváří tvář, jako je na plakátě, opravdu až na konci a ještě na tak krátkou chvíli, že to dokáže rozzuřit o stupínek více. Když to ale budu brát z obsáhlejšího hlediska ani tak nemůžu být spokojený v žádným případě. Akce sice je, není zas tak špatná, ale je tak efektivní, jako kdybyste koukali například na Kriminálku: Las Vegas. Diváka už nedokáže zaujmout, nerozproudí krev v žilách, prostě ačkoliv je to slušně natočené, nemá šanci bodovat. To v žádném případě. Nebo minimálně mně to tak na první pohled přijde. Když už se ale oprostím od akční jízdy, která není zkusím se poohlédnout po příběhu. Ten by možná ušel, ale co autoři udělali na konci, s tím se nevyrovná ani maškaráda, se kterou si pohráli ve filmu Next. Ne, tenhle film se opravdu nepovedl. Měl bezpočet možností a promrhal vše nač mohl. --- Žal může být zbraní, když se tak rozhodneš. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tady už neplatí Zastav a nepřežiješ, nepřežil by nikdo. Jason přesedlal na pozvolna klopýtajícího oře a ačkoliv má „čínský sajrajt“, se kterým se tentokrát potýká, podobu Jeta Liho, adrenalinovou injekci si budete muset do srdce bodnout sami. Akční scény nejsou dost dlouhé, jejich tempo bývá zbytečně narušováno „hluchými“ momenty. Slušně akční hudba hraje dost, přesto bych v některých momentech přivítal, kdyby hrála víc a hlasitěji (motorky). „Vžum, vžum“ kamera pomalu přestává být v kurzu, někdy jsem nestačil registrovat, kdo zrovna komu prohnal lebku kulkou, což akčnímu zážitku rovněž ubírá na intenzitě. Slaboučký, již poněkolikáté vylouhovaný scénář, téměř vtipuprostý, vyvrcholí idiotskou pointou, která vše neuvěřitelným způsobem překroutí a kterou se scénárista ze všeho neobratně (velice neobratně) vykroutí. Představte si, že by vám najednou někdo řekl, že vaše macecha je ve skutečnosti vaší deset let mrtvou a vámi zabitou matkou. Ehm. Válka má všechny atributy moderního akčňáku – rychlá auta, drsné týpky s „to ti nedaruji“ výrazy v padnoucích černých oblecích… přesto působí zastarale, jako cosi zažitého, přežitého a odhozeného. Tak neprogresivní, z formálního hlediska pasivní, takzvanou „tak si mě sežerte“ akci, bych nečekal. Asi to bude souviset s hereckým obsazením: dva akční polobozi a výsledkem není zázrak? Tss. A mé obavy, že podobný dojem budu mít po Bourneově ultimátu z každé akce, jsou myslím oprávněné. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $22,486,409Tržby Celosvetovo $40,452,643Tržby za predaj DVD v USA $27,091,368 //počet predaných kusov 1,435,401║ Jet Li a Jason Statham je elita v akčných súbojoch nového tisícročia, len škoda že aj tento ich spoločný projekt ich kariéru extra bijcov nikam neposúva, lebo to čo nám je ponúknuté v tomto príbehu o pomste, už je len riadne prevarená voda bez nejakého prekvapenia, samozrejme že súboje sú klasicky dobré a dej ubehne svižne, čo je výhodou u takýchto filmov, lebo nestihnú nudiť až tak aby pokazili náladu. V podstate ide len o zabijak času, čo nijak moc neobohatí. /60%/ ...konzumná akčná jednohubka ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Jetův film. Nejhorší Jasonův film. Nejhorší akční film roku. Nejhorší, že jsem se docela těšil. ;) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Setkání Jeta Li a Jasona Stathama mělo dopadnout úplně jinak. Celé to před sebou vidím...Jet poskakuje jak může kolem hromotluka Jasona. Ten se snaží zkusit nějakou fintu z kurýra a na závěr svého bojovného výkonu zkusí Jeta, samozřejmě při volném pádu, trefit svými odplyvnutým párátkem. Ovšem nebyl by to Jet Li, kdyby nedokázal vyskočit a nechat se unášet větrem. Ladně proskočí kolem párátka, pak se ještě vrátit, aby proskočil s otočkou na druhou stranu(och jak efektivní!). Jeho následný kop, odrazí padajícího Jasona hodně daleko do moře. Ten se pravděpodobně nevrátí dokud ho nenajdou japonští rybáři, neudělají mu plastickou operaci a pak ho Jet nedostane jako dárek od kamarádů k narozeninám(samozřejmě v podobě japonské mlaďoučké školačky v sukni). Jak by to celé skončilo?Obrovskou bitkou po celém Hong Kongu, v které by všichni létali a kvůli hezkému spodnímu prádlu Jason(-ky)a by film dostal R-ko. Závěr by byl pro HK samozřejmě smutný pro Jasona a pro Ameriku by asi přišel Happy end (svatba při volném pádu bez padáku). Celé by to rozhodně dopadlo lépe než tento brak, který chce být tak strašně zábavný a chytrý, ale ani jedno se mu nedaří. Jestli Jet Nenatočí opravdu dobrý film, ať raději navždy zůstane v Hong Kongu a na pláži do telefonu říká: "V Hollywoodu jsem skončil, teď čekám na Jackieho, aby jsme natočili Policajta z asijské školky". Byl to můj oblíbený herec, protože se nesmál při každém kopanci jako by byl opilý, ale jeho éra pomalu končí a Fearless měl být jeho rozlučkou. Skončil by na vrcholu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První půl hodiny fakt nuda. Potom přijde Devon Aoki, řekne že chce salát a zas je to dál nuda. Ke konci jsou fajn přestřelky i bitky a na závěr přijde fakt směšná pointa. Je to hrozná blbost ale tak nějak jsem si u toho odpočinul a docela jsem se i zasmál. Jet je prkenej a Jason neni cool. 50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Spyked ,2. Opening Titles ,3. Confession ,4. Rooftop Pursuit ,5. Whips ,6. Swordfight ,7. Rogue Cleans Da Hizouse ,8. Getting Started/Scene of the Crime ,9. The Set Up/Mr. Chang Sends Regards ,10. Shiro Comes To Town ,11. Bangkok Downtown ,12. This Isn't Japan ,13. Cop Hunting/Face To Face ,14. Compliments of Mr. Chang ,15. Rogue's Revenge ,16. Showdown ,17. Plans For Retalitation ,18. Watching the Changes ,19. Shiro's Estate ,20. End Credits ,21. Suicide King - Machines of Loving Grace ,22. Opening Titles , ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takový ten 'televizní' průměr. Místo, aby se rozpoutala nějaká pořádná war, nic moc se neděje a ani nestane. Jason má na mnohem víc, jen k tomu dostat příležitost... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hm, je to opravdu dost hrozný. Vždyť to měla být Válka! Prostě postavím Jeta a Jasona naproti sobě, přesně jak je na plakátu, jednomu hodím železnou palici, druhému zahradnický nůžky a nechám je se 90 minut řezat. Režiséra Atwella tohle napadlo prosím pěkně až v 87. minutě! Film nemá v podstatě čím zaujmout. Na první obstojnou rubačku se čeká přesně hodinu, kdy začne konečně úřadovat Jason ve stylu Kurýr. Jinak se tu jenom střílí, vše zajímavé je v traileru, Jet se zmůže jen na jednu šermovačku s katanou a závěrečný a tolik očekáváný fight s Jasonem je sice slušný, ale pokud jste si zrovna na půl minutky odskočili, aby jste zahnali nepříjemné brnění v močovém měchýři, bitku propásnete. Je snad ještě kratší než Jasonův účes. Nebudu tu popisovat příběh, nechci znovu tlouct hlavou o stůl a proklínat scénáristy, ale neodpustím si jednu poznámku: připravte se na pointu, před kterou by si sednul na prdel i Darren Lynn Bousman (na to byste vážně nepřišli, ale celkově to působí hodně prazvlástně). No a ten konec, to jsem asi špatně viděl, jinak to nechápu. A vlastně ani nerozumím tomu, proč dávám dvě hvězdičky... 35 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Film, jenž měl potenciál státi se díky hereckému obsazení akčním hitem, ale kvůli unylé režii a scénáristické nemohoucnosti se ocitl v akčním předpeklí. Co ho u mě katapultuje rovnou pod Belzezubovy vidle, jsou závěrečné minuty z kategorie "WTF?!!!". Veškerý, byť jen lehce neprůserový dojem z nijak marného vizuálu (nepočítáme-li několik mizerných a otravných švenků kamerou) je rázem pryč a nastává silné rozčarování. Téhle nemastné neslané hovadině že se museli propůjčit kung-fu legenda Jet Li a cool drsoň Jason Statham??! Někdy se i známý herec splete a upíše duši škváru... 3/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběh trošku moc překombinovanej a ze začátku moc vlažnej a roztěkanej, ale závěrečná půlhodinka, kdy se film tepreve pořádně rozjede, je fakt monumentální akcička se všim všudy, kdy to tam ve velkým stylu rozjíždí Jet Li a masakruje každýho koho vidí, bohužel při tom Atwell trošičku pozapoměl na Stahama, ten toho fakt moc nepředvede a tak se zmůže tak akorát na pouštění hrůz na všechny okolo, což mu teda jako jde, ale daleko radši bych ho viděl taky v nějaký akci. No jinak zvraty většinou čekaný a nutno říct, že někdy trošku zbytečný, ale celkově sem se rozhodně bavil a na konci dokonce královsky bavil, ale přece jen tu hodinu, kdy se toho dělo fakt pomálu zamaskovat jen tak nejde a duo Jet Li Jason Statham rozhodně mělo taky daleko větší potenciál ()

choze 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál "megabitvy dvou megaakčních megahvězd" rozmělněný ve standartní kinobéčko mě narozdíl od ostatních až tak nepálí. S ohledem nato, co totiž oba točí (u Jet Liho míněny jen americké filmy, americké jako tento), je to totiž nanejvýš nepřekvapivé a logické. Po pomalém rozjezdu jsem se dočkal většiny toho, co může takové béčko poskytnout (i když akce nemusely být tak krátké a neškodila by trocha humoru), včetně dvou osvěžujících nadstandartních závěrečných twistů operujících s béčkově volnější logikou. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Největší zklamání roku? War. Nejhorší akční film roku? War. Nejstupidnější film roku? War. Film s nejimbecilnější pointou? War... a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Stále mě nepřestává překvapovat, jak může někdo s dvou ultimátních bijců udělat pouhopouhé máničky, které téměř vůbec nefajtí a když už se do nějakého souboje dostanou, mají po rukou tak špatnou choreografii, až člověku lezou oči z důlků. Doporučuji Atwellovi, aby se co nejdřív vrátil k natáčení záznamů z hip-hopových koncertů, protože v akčním žánru ho nic dobrého nečeká. A za ten závěr bych scénáristu nejradši přetáhl katanou přes prsty, aby zjistil, že za psaní hovadin se někdy platí. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Toto setkání dvou akčních hvězd opravdu nedopadlo dobře. Akce se skládá vpodstatě jen ze dvou krátkých bitek a Jetovo pošťuchování s Jasonem (které trvá jen minutu a opravdu to nevypadá nijak cool, takže na se netěšte na nějaký výrazný souboj těchto dvou ikon). Zbytek je nuda, dějem i ztvárněním (zběsilý střih, filtrování) připomínající trochu dnešní seagalovky a vše dovršuje divná pointa a praštěný závěr. 3/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi film s hviezdnym akčným duom v hlavných úlohách. Má dosť dobrý príbeh o agentovi FBI, ktorého partner a zároveň najlepší priateľ bol spolu s celou rodinou zavraždený tajomným nájomným zabijakom, ktorý sa necháva najať rôznymi organizáciami, ale po tejto vražde zmizne. No keď sa po troch rokoch znovu objaví a zapojí sa do vojny dvoch mocných mafií, agent urobí všetko preto, aby ho konečne dostal. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj o niečo lepšie. V tomto prípade sa určite nejedná o žiadny dynamický akčný film, ako to na prvý pohľad vyzerá, ale skôr o takú akčnejšie ladenú kriminálku. Kvôli tomu sa hlavne prvá polovica nesie v takom pomalšom tempe, síce v nej stále cítiť, že prakticky všetko sa dalo ešte vylepšiť, na kriminálny film je dej až moc jednoduchý, vzťahy medzi mafiánskymi skupinami ma ani moc nezaujali a ani chémia medzi drsným detektívom a zabijakom nie je ani zďaleka tak silná, ako by mohla, ale napriek tomu sa na to pozerá dobre. No a v druhej polovici sa to už slušne rozbehne, jedna dynamická situácia strieda druhú, navyše oceňujem, že zatiaľ čo prvá polovica je braná z pohľadu detektíva, táto je zase z pohľadu zabijaka. A k tomu ešte pomerne originálny a zaujímavý záver, aj keď pôsobí predsa len trochu vykonštruovane. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Je síce pravda, že od filmu s takýmto obsadením sa jej očakáva predsa len viac, ale aj tak si zase nemôžem moc sťažovať. Nájde sa tu pár súbojov, ktoré sú pomerne krátke, ale zase majú slušnú choreografiu, potešia aj drsnosťou a celkovo pôsobia efektne, len škoda, že nie sú moc dobre natočené, strihu je zbytočne moc a niektoré momenty sú kvôli tomu neprehľadné. A k tomu ešte nejaké tie prestrelky, prípadne naháňačky, potenciál bol určite väčší, ale aj tak sa tu nájde viacero výborných momentov, ktoré potešia. Najviac sa mi páči súboj Stathama v reštaurácii, Jet Liho akcie s katanou alebo aj finálny súboj. Herecké obsadenie je na tom dobre, najväčšiu pozornosť si jasne získa skvelé akčné duo Jet Li a Jason Statham, ale páči sa mi aj obsadenie vedľajších úloh, len ma sklamali ich postavy, ktoré mi neprišli až tak zaujímavé, možno až na Devon Aoki, prípadne Luis Guzmán. Réžia a technická stránka určite mohli byť aj lepšie, ale na takýto akčný film až na ten horší strih v súbojoch bez problémov stačia. Boj nie je až tak dobrý akčný film, ako mohol byť, ale aj tak mi to celkom sadlo, je to príjemná akčná oddychovka a v rámci americkej tvorby oboch akčných hercov sa jedná o nadpriemer. 72% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď sa prvýkrát stretli moji akční obľúbenci vo filme 'The One', bol som síce sklamaný kvalitou, ale len kvalitou príbehu. Kvalita akčnej nádielky bola na vysokej úrovni a preto išli percentá hore. V tomto film však bitky striedajú prestrelky a tým pádom potenciál využitia týchto hercov v súbojoch a bitkách padol takmer na nulu. A keď už teda niekto udrie, je to hlavne Jet Li, takže je to on, kto s prehľadom vyhráva pomyslený súboj. Je však škoda, že zatiaľ sa vo filme postavili len proti sebe. Rád by som si ich vychutnal aj ako parťákov. Zápletka je už tradičná, a okrem prekvapivého záverečného zvratu (ktorý však náhle kazí blbý záver) sa nesnaží vymyslieť nič nové, prestrelky sú natočené celkom zručne a pochválil by som prácu kameramana, jednu z mála vecí, čo na filme chválim. 65%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Co to sakra mělo být? Nuda, téměř bez akce, zvrat, který jsem přiznám se vůbec nečekal, pak akční scéna, která je krátká a až trestuhodně nevyužitá, nečekané odhalení a konec. Prezence dvou akčních ikon současnosti a lákavé prostředí San Franciska prostě nedokázalo zastřít špatný scénář a mizernou režii. A já se taaaak těšil. :( ()

Reklama

Reklama