Reklama

Reklama

Válečníci

  • Hongkong Tau ming chong (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Film se odehrává v Číně uprostřed povstání kolem roku 1870. Generál Pang stěží přežil masakr svých vojáků. Nyní se připojuje ke skupině banditů, kterou vedou Er Hu a Wu Yang. Tito tři muži složí přísahu a stanou se pokrevními bratry…  V Číně kolem roku 1870 byla moc zkorumpované dynastie Qing ohrožena vzestupem revoluční armády, jíž vedl náboženský fanatik, a občanská válka trhala zemi na kusy. Pang, dobrý muž bojující na straně Qinga je jedním z mála přeživších krvavé bitvy mezi revolucionáři a Qingovými vojsky. Hledá, kde by složil hlavu a útočiště nachází u krásné sedlácké ženy Lian. Pang s Lian stráví noc, jeden druhému v náručí a Pang se do své hostitelky zamiluje.
Pang se vydává na cestu domů, na níž se spřátelí se dvěma bandity, Zhaem a Jiangem. Když Jianga přepadnou ze zálohy, Pang mu zachrání život a všichni tři spolu uzavřou pokrevní bratrství. Pang své nové bratry přesvědčí, aby společně bojovali proti revolucionářům. Je přesvědčen, že s pomocí těchto dvou přátel se mu podaří zvítězit. Jenže sny o slávě potlačí jejich zdravý rozum a vzájemný smysl pro loajalitu, Zhao s Jiangem přestanou věřit v jejich alianci. A vše se ještě zhorší, když vyjde najevo, že Lian je Zhaova žena… (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No já zírám, co se v Číňě zrodilo za krásné historické drama. Když se podívám do svého hodnocení, filtru: Historické.. tak snad bych lépe hodnotil jen tři filmy. Fakt milé překvapení. Původně, když jsem k filmu usedal, tak jsem měl koukat na "oorlogswinter", ale menším omylem se mi dostalo tohoto počinu a musím konstatovat, že jsem rád. Já války a historie nemusím, ale tohle bylo skvělé. Kam se hrabou hollywodský slátaniny. Tohle je pořádná nálož v podobě propracovaných a velice dobře natočených bojů, mnoho životních proher i vítezství a především výborných herecký výkonů všech třech hlavních válečníků(Li, Lau, Kaneshiro). Příběh možná ohraný, však tady s tím sebemenší problém nemám. A velké plus má snímek i po citové stránce. Se Zhaem jsem v drsné scéně, kdy no však víte...řekněme, že lítalo dost šípů... soucítil. 85%(Do červené kolonky patří) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ač jsem doufal v opak, musím se po zhlédnutí snímku názorově přidat ke slovenským kolegům. Milovník opulentních historických bitev si při sledování Warlords jistě přijde na své. Stovky až tisíce bojovníků se ve zběsilých řežích válí v bahně a velkými zbraněmi se za doprovodu cákánců krve nelítostně porcují (v tom vyniká obzvláště Jet Li s kopím). Drsná doba si žádá drsnou stylizaci a tou Warlords přímo překypují. Jenže v pozdějších pasážích beze zbraní chutná snímek jako šunky fleky ze školní jídelny, což je nejmarkantnější v poslední čtvrtině. Vývoj a svízele přátelského vztahu několika schopných chlapů, kteří stoupají na mocenském žebříčku, hromada filmů podala o dost lépe a ani ten ženský element tu kýžené ostré hrany nevybrousí. V prvé řadě jsou Warlords syrovou a vizuálně povedenou bojovou žranicí, ve které tři výrazné hongkongské hvězdy fortelně propichují nepřátele, v řadě druhé instantním dramatem, jež k opětovnému zhlédnutí lákat moc nebude. 7/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kolik tam bylo pořádné válečné akce? Určitě ne tolik, kolikrát sám Jet LI říkal, že skončí s herectvím. Je to škoda, protože od válečného/akčního snímku jsem čekal víc a to i vzhledem k obsazení, které lze jedině závidět. Jet Li odvádí svůj standardní výkon, ale na víc ani nemá prostor. Na první pohled si asi divák řekne, jak je to velkolepí snímek, ale není. Krom velkých armád, které prostě museli být velké nejde o žádnou velkolepost, ale ukázku charakterů. Přesto tento snímek postrádá grácii, lehkost a přímočarost. Občas si někdo zabojuje, ale jsou to spíše souboje než bitvy, která je ve filmu jedna pořádná a jedna menší a to je asi všechno. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Autentické prostředí, výborné bojové scény, poctivé herecké výkony i celá režie. Revoluce a boj za svobodu, patří ke každému národu. Ať to vezmu přes Jana Husa, Williama Wallise, nebo třeba Johanku z Arku. Tisícileté tradice čínské kultury a celkové pojetí povinnosti vojáka v císařské armádě, tomu ovšem dodávají naprosto jedinečný nádech. Maximální morální hodnoty, úcta k vrchnosti a plnění svých povinností, ale také vypočítavá politika a touha po moci. Nejen dokonalá akce, ale neskutečná citlivost a dojetí, toho všeho se tu dočkáš. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po nepodarenom Three Kingdoms som si tymto historickym bijakom celkom pekne napravil chut. Vyvazena kombinacia drsnych bitiek, patosu a pribehu o pokrvnom zvazku troch vojvodcov, ktorych dramaticke osudy zamota bezbranna zena. Prave tento prvok - vztah dvoch muzov k jednej zene - robi tento film vinimocnejsim a je tak dejovo a citovo pestrejsi ako mnohe dalsie historicke spektakle, ktore sa casto sutredia len na vojnove tazenia. Hviezdne obsadene ustredne trio troch pokrvnym zvazkom zviazanych hrdinov, na ktorych vztahu je zalozeny cely film, funguje bezchybne. Andy Law je uz dlho Hong Kongskou hereckou spickou, Takeshi Kaneshiro (iked ma menej priestoru ako ostatny) je hlavnym strojcom emotivneho finale a aj Jet Li, ktory proste nikdy nebol a ani nebude charakterovym hercom, svoju rolu mocneho generala hra slusne (svoj herecky vrchol vo filme Danny the dog uz zrejme neprekona). Iked netvrdim ze Warlords na poli historickeho velkofilmu znamena nejaky prelom, je takym kvalitnym, reprezentacnym kuskom. (7.5/10) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Filmári mali k dispozícii až 500 koní. (m.a.t.o.)
  • Hlavná postava mala byť pomenovaná Ma Xinyi (podľa vojenského generála neskoršej dynastie Qing, ktorý žil v rokoch 1821-1870). Nakoniec scenáristi zmenili meno postavy na Pang Qingyun kvôli tomu, aby sa nedostali do konfliktu s Maovými potomkami, ktorí sa domnievajú, že ich predok bol dobrý človek. (m.a.t.o.)
  • Hlavná bojová sekvencia bola v scenári podrobne popísaná na 20 stranách a natáčala sa súčasne na 8 kamier. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama