Reklama

Reklama

Válečníci

  • Hongkong Tau ming chong (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Film se odehrává v Číně uprostřed povstání kolem roku 1870. Generál Pang stěží přežil masakr svých vojáků. Nyní se připojuje ke skupině banditů, kterou vedou Er Hu a Wu Yang. Tito tři muži složí přísahu a stanou se pokrevními bratry…  V Číně kolem roku 1870 byla moc zkorumpované dynastie Qing ohrožena vzestupem revoluční armády, jíž vedl náboženský fanatik, a občanská válka trhala zemi na kusy. Pang, dobrý muž bojující na straně Qinga je jedním z mála přeživších krvavé bitvy mezi revolucionáři a Qingovými vojsky. Hledá, kde by složil hlavu a útočiště nachází u krásné sedlácké ženy Lian. Pang s Lian stráví noc, jeden druhému v náručí a Pang se do své hostitelky zamiluje.
Pang se vydává na cestu domů, na níž se spřátelí se dvěma bandity, Zhaem a Jiangem. Když Jianga přepadnou ze zálohy, Pang mu zachrání život a všichni tři spolu uzavřou pokrevní bratrství. Pang své nové bratry přesvědčí, aby společně bojovali proti revolucionářům. Je přesvědčen, že s pomocí těchto dvou přátel se mu podaří zvítězit. Jenže sny o slávě potlačí jejich zdravý rozum a vzájemný smysl pro loajalitu, Zhao s Jiangem přestanou věřit v jejich alianci. A vše se ještě zhorší, když vyjde najevo, že Lian je Zhaova žena… (HBO Europe)

(více)

Recenze (94)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Válečníci se tváří jako velice pěkný historický film plný válečných scén. To by ale ty bojové scény nesměly být tak prapodivné. Stylově vypadaly hrozně hezky, ale něco mi na nich nesedělo. A to je na prd, když si uvědomím, že jsem ten film chtěl sledovat hlavně kvůli nim. Jet Li evidentně skončil kariéru...ale v Hollywoodu. Doma v Číně jede jak na běžícím páse. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kolik tam bylo pořádné válečné akce? Určitě ne tolik, kolikrát sám Jet LI říkal, že skončí s herectvím. Je to škoda, protože od válečného/akčního snímku jsem čekal víc a to i vzhledem k obsazení, které lze jedině závidět. Jet Li odvádí svůj standardní výkon, ale na víc ani nemá prostor. Na první pohled si asi divák řekne, jak je to velkolepí snímek, ale není. Krom velkých armád, které prostě museli být velké nejde o žádnou velkolepost, ale ukázku charakterů. Přesto tento snímek postrádá grácii, lehkost a přímočarost. Občas si někdo zabojuje, ale jsou to spíše souboje než bitvy, která je ve filmu jedna pořádná a jedna menší a to je asi všechno. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vizualne (v dobrom) nabubrele, ovsem (v zlom) pribehovo ploche. Epicka historicka vojenska drama, ktora z casti cerpa inspiraciu v starej klasike od Chang Cheha s nazvom Blood Borthers (nezamienat s tohtorocnou verziou od Alex Tana, ktora v kvalite zaostava este dlhy kus aj za Warlords). Trojuholnik priatelstva postupne nastrbovany nielen zenskym elementom,ale i krusnymi politicko-vojenskymi udalostami doby v Cine 19. storocia, vo filme len strucne nacrtnute, co hlavne smerom k zapadnemu publiku zamrzi. Prave onen doraz na spominany trojuholnik, ktory je hybatelom ostatnych udalosti vo filme je podany skratkovito a scenaristicky prilis uhladene s ocakavanou trajektoriou vyvoja. V spolocnosti Andyho Laua a Takeshi Kaneshira ma i Jet svoje presvedcive charakterove momenty. Vo vysledku film, ktory rozhodne neurazi, len osobne vysumi do stratena skor nez posledne bublinky v pohari so silvestrovskym sampanskym. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek dvou zcela rozdílných částí, z nichž obě jsou sice zdařilé, ale nepasují k sobě v žádném myslitelném ohledu. Snad krom úžasně pochmurné vizuální stylizace. V té první, na délku stopáže bohatší, části vás čekají strhující bitvy, dunící pompézní soundtrack, stovky komparzistů, charisma ústředního tria, opuletní výprava a naprosto žádný děj. Nikoli hloupý, ale prostě žádný. V té druhé části pro změnu typická asijská osudovost, charisma ústředního tria, intriky, nabubřelé emoce, dialogy pro dialogy a děj. Pozdě, ale přece. Jako jeden celek to prostě neštymuje. Co si však zaslouží jednoznačně pochválit je výtečná technická stránka a tradičně i Andy Lau. Sice stejně jako ostatní nemá moc co hrát, ale narozdíl od nich to maskuje tak zdatně, že vám to vlastně ani nepřijde. Přímo se nabízí srovnání s Musou (Válečníkem). Není však jasného vítěze, jelikož kvalitou jsou na tom oba snímky shodně. Warlords strhnou, ne že ne, ale pouze v dílčích momentech a nikoliv jako celek. Ve výsledku jde o výtečnou záležitost, které místy chybí šťáva, místy děj a konzistentnost. Ta především. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Warlors je slušný historický film s excelujícím Jet Li. Je škoda, že film obsahuje pouze jednu velkou Akci, která je sice v daném žánru nejlepší, takhle intenzivních vizuálně dech beroucích 10 minut jsem zažil naposledy u Berandalu a opět jsem si párkrát nahlas zanadával radostí, ale zbytek filmu toho příliš nenabídne, pár krátkých soubojů se zde najde, ale nezajímavé finále film celkem pohřbívá, což je škoda. Ale na slabší 4* mi to pořád vychází. 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jak jsem na to koukal, tak mi to stále připadlo víc a víc jako remake hongkongské klasiky Ci ma/Blood Brothers z roku 1973, která se mi líbila víc ... Tohle je dobré, ale trochu přeplácané, prodlužované a atmosférou a hereckými výkony na původní verzi to nemá. Ale jinak dobrý film... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám bitevní scény - krásné, velké, přehledné, krev stříká na všechny strany a končetiny létají vzduchem. Hlavní trojka přátel, která se spojí krevním poutem, aby nakonec dosáhla slávy a velkého vítězství a přesto dospěla k tragickému konci, je velmi dobře obsazena. Jet Li je přesvědčivým a nemilosrdným vojevůdcem, Andy Lau nesmírně charismatickým, dobrým a poctivým velitelem a Takeshi Kaneshiro krásně naivním a slepě důvěřivým chlapcem. Je tam pár ne zcela jasných scén a nelogičností, ale 127 minut mi uteklo ani nevím jak, takže jasná 4*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ač jsem doufal v opak, musím se po zhlédnutí snímku názorově přidat ke slovenským kolegům. Milovník opulentních historických bitev si při sledování Warlords jistě přijde na své. Stovky až tisíce bojovníků se ve zběsilých řežích válí v bahně a velkými zbraněmi se za doprovodu cákánců krve nelítostně porcují (v tom vyniká obzvláště Jet Li s kopím). Drsná doba si žádá drsnou stylizaci a tou Warlords přímo překypují. Jenže v pozdějších pasážích beze zbraní chutná snímek jako šunky fleky ze školní jídelny, což je nejmarkantnější v poslední čtvrtině. Vývoj a svízele přátelského vztahu několika schopných chlapů, kteří stoupají na mocenském žebříčku, hromada filmů podala o dost lépe a ani ten ženský element tu kýžené ostré hrany nevybrousí. V prvé řadě jsou Warlords syrovou a vizuálně povedenou bojovou žranicí, ve které tři výrazné hongkongské hvězdy fortelně propichují nepřátele, v řadě druhé instantním dramatem, jež k opětovnému zhlédnutí lákat moc nebude. 7/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film, který nakopal prdel studiu Weta, vás dostane překrásnými scenériemi a četností bitev. Klidové období mezi nimi je vyplněno panickými pohledy Džetliho do očí zadané šťabajzny, hudbou z Vinetoua a Pirátů z Karibiku a mihotáním identických obličejů sem tam, takže, ač se jedná o příběh tří bratrů, může se vám stát, že se ne a ne dopočítat. Souboje jsou bez provázků, pěkně na zemi dle zákonů fyziky a to vše v době a zemi, kde byste rozhodně ani za boha žít nechtěli. Přes složitost těchto souvětí se nezdráhám film v pohodě doporučit. Je ale dost dlouhý, takže je možné, že si třeba nudou vrazíte čínské hůlky do... bramborový kaše. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nevadí, že je příběh v jádru prostý, ale časové skoky nám zabraňují si užít potencionálně zajímavější situace a vytvořit si k postavám hlubší vztah. Herecké výkony jsou naštěstí více než slušné. Film má tak největší šanci zaujmout bitevními scénami, resp. pouze jednou (kompletní, zbytek je spíš takový sestřih) bitevní scénou, která je ale perfektně natočená a takový Jet Li zde opět dokazuje, proč je jedním z největších mistrů bojových umění. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý historický film. Má celkom dobrý príbeh o generálovi, ktorý ako jediný prežil ťažkú bitku, počas ktorej zomreli všetci jeho muži. Kvôli celkovému hladomoru sa pridá na stranu banditov okrádajúcich vojakov o jedlo, pričom sa stane pokrvným bratom s dvoma výbornými bojovníkmi a celá skupina vstúpi do armády. Ale tam ich čakajú problémy nielen kvôli nepriateľom, ale aj politickému vplyvu. So spracovaním som spokoný, ale mohlo byť aj o niečo lepšie, je rozdelený na dve pomerne odlišné časti, prvá nemá žiadne slabé miesto, je stále zaujímavá, či už úvod, pobyt v skupine banditov alebo v armáde a ten zvyšok je síce tiež dobrý a ani chvíľu ma nenudil, ale na bojisku sa už takmer vôbec neodohráva, ale rieši hlavne nezhody medzi hlavnými hrdinami a vplyv ženského faktora na tieto vzťahy. Bojové scény môžem hodnotiť len v prvej polovici, kedže v druhej už nie sú a sú na tom veľmi dobre. Je tu niekoľko menších a jedna veľká bojová scéna a hlavne tá je perfektná. Celkovo akcia je tu dosť drsná, je tu množstvo krvi, podrezaných hrdiel, useknutých častí tiel a podobne, ale zároveń je tu aj dosť originálnych a výborných nápadov. Hlavne Jet Liho akcia pri delách je vynikajúca, ked´ hlavne kopijou pozabíja množstvo vojakov alebo obetovanie sa vojaka za neho je tiež zaujímavé. Herecké obsadenie je výborné, celé hlavné trio tvoriace Jet Li, Andy Lau a Takeshi Kaneshiro funguje výborne a predstavujú aj zaujímavé charaktery. Technickej stránke tu nemám čo vytknúť, všetko od réžie, cez efekty až po samotné prostredie je na tom veľmi dobre. Keby bol celý film ako prvá fáza, tak by to bol jeden z najlepších historických filmov, čo som videl, ale ten zvyšok jeho kvalitu o niečo znižuje, ale aj tak je to stále veľmi dobrý nadpriemer. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 77%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo všetkého najskôr treba poznamenať, že Jet Li vie hrať. To ale nezachraňuje rozpoltenú líniu príbehu, na ktorom sa podieľalo viacero tvorcov scenáru. Citeľne je to poznať najmä v prelínaní dvoch odlišných častí. Pokiaľ jedna sa snaží o historický veľkofilm, druhá smeruje skôr k tradičným hodnotám s prelínaním akčných scén. Film má veľa hluchých miest a bojové scény, ktorými film zaujal ma nedokázali uchvátiť k vyššiemu hodnoteniu. Napriek tomu mi to celé ubehlo pomerne rýchlo, nenudil som sa aj vďaka tomu, že túto časť čínskych dejín nemám dopodrobna preskúmanú. 65%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Warlords se mi líbili. Nejsem z nich nadšený a asi se na podruhé nepodívám, ale rozhodně nelituju času strávného s filmem. První bitevní část je velkolepá a uteče velmi rychle, v druhé se odehrává drama pokrevních přátel, které ovšem díky tomu, že v první části filmu nebyl čas na vybudování nějakého pouta k postavám a hlubší prokreslení jejich vztahů a motivací, nevyzní tak silně, jak by mohl. Celkově ale rozhodně nadprůměr. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsazení, dobře natočená akce(Při takové stopáži jsem očekával větší přísun akce, která je zde poskromnu, ale stojí za to), ale zajímavý příběh není poutavě přenesen na plátno. I při tak hvězdném obsazení jsem si k postavám nevytvořil vztah a jejich osud mě nezajímal. První hodina je svižná, ale pak přichází „bratrská zrada“ a politické pletkaření, který postrádá drive a je nudný. Celkově nevyvážený, mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh zachraňuje úchvatná vizuální stránka a výborně natočené bitvy. Co se týče herců tak tady snad není o čem mluvit. Jet Li je vynikající a Takeshi Kaneshiro a Andy Lau jsou také velice dobří. Hudba se (až na vykrádačku dvou motivů Hanze Zimmera) taky povedla. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po nepodarenom Three Kingdoms som si tymto historickym bijakom celkom pekne napravil chut. Vyvazena kombinacia drsnych bitiek, patosu a pribehu o pokrvnom zvazku troch vojvodcov, ktorych dramaticke osudy zamota bezbranna zena. Prave tento prvok - vztah dvoch muzov k jednej zene - robi tento film vinimocnejsim a je tak dejovo a citovo pestrejsi ako mnohe dalsie historicke spektakle, ktore sa casto sutredia len na vojnove tazenia. Hviezdne obsadene ustredne trio troch pokrvnym zvazkom zviazanych hrdinov, na ktorych vztahu je zalozeny cely film, funguje bezchybne. Andy Law je uz dlho Hong Kongskou hereckou spickou, Takeshi Kaneshiro (iked ma menej priestoru ako ostatny) je hlavnym strojcom emotivneho finale a aj Jet Li, ktory proste nikdy nebol a ani nebude charakterovym hercom, svoju rolu mocneho generala hra slusne (svoj herecky vrchol vo filme Danny the dog uz zrejme neprekona). Iked netvrdim ze Warlords na poli historickeho velkofilmu znamena nejaky prelom, je takym kvalitnym, reprezentacnym kuskom. (7.5/10) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na nový film Jet Liho jsem se moc těšil, jak jsem viděl to herecké obsazení, řekl jsem si, to ani není možné. Tři takové esa v jednom filmu. Příběh není zas tak plochý jak někteří popisují, je tam pár zajímavých dějových zvratů. Zajímavé je sledovat Jet Liho postavu jak se v průběhu filmu mění. Bojové scény jsou to nejlepší, fakt luxusní. Hodně povedený snímek! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Výprava 7/10/// PLUS: je radost když se bok po boku sejdou v jednom filmu takové herecké hvězdy jakými Li, Lau a Kaneshiro dozajista jsou, dejově je film obsáhlý a zaobírá se velkou částí Čínské historie (1861-1870), ač to ze začátku nevypadalo film vás strhne velkou dávkou emocí a smutným koncem, rovněž přerod hlavní postavy z poraženého generála, přes banditu a znovuvybudování slávy až po jeho proměnu v zápornou postavu je nevýdaný MÍNUS: úvodní nepřehlednost mi vadila a neznalost nebo nepochopení souvyslostí na zážitku spíš postupně ubíral, závěr je opravdu hodně tragický a já mám rád šťastné konce, rovněž bojová choreografie byla místy až moc akční a méně věrná skutečnosti./// Shrnutí: Je dobré si občas pustit něco kultruně odlišného. Nicméně u tohoto filmu bych doporučil větší připravenost v tom smyslu aby jste věděli co zhruba čekat, jinak vás to pěkně semele./// Celkem 71%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Problém väčšiny megalomanských, hrdinských ázijských eposov je ten, že kým sa človek ako-tak zorientuje v tej halde rin-tin-jin-tin mien, ktoré sa hneď na úvod zosypú na diváka ako vrece zemiakov, tak príbeh je už v polovičke a človek je tomu vlastne aj rád. Dejová linka ma preto moc nechytila za srdce, pozornosť som skôr sústredil na pekne spracované historické bitky a jednu silnejšiu dramatickú scénu. Ostatné pre mňa zaváňalo pachom nudy. Silný priemer za snahu a potešenie oka. 65/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou ()

Související novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama