Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto a totálně prázdné a špatné. Komediální dno, které je trapné a tupé. Dokázal bych zde napsat víc než 10 věcí, které jsou špatně, ale opravdu jich existuje víc než stovka.... David Wain by si měl přečíst Bibli. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::: V životě by mě nenapadlo chodit po bytě nahý, ale po tomhle filmu jsem si řekl, že to zkusím. Wau. Skvělý zážitek, od té doby na to nedám dopustit. Pozval jsem i kámoše, aby se ke mně přidali, ale těm to prý přijde divný. Nechápu. :::::::::::::::::::::::::::: ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No napad rozhodne skvelej, natocit kratkej komedialni pribeh na kazdy prikazani melo velkej potencial a lepsi, nez kdyby tvurci tocili parodii na Desatero prikazani, ale vysledek je dost rozporuplnej. Prostor mezi jednotlivejma pribehama je vyplnenej vatou v podobe pribehu vypravece a jeho problemu s zenskou, vtipny to neni, ale jako spojovak mezi jednotlivejma pribehama to postaci. Jinak nektery postavy se mihnou ve vice pribezich, ale nevadi to, jelikoz hrajou tu stejnou postavu a ne nekoho jinyho. A taky mi prislo, ze nektery pribehy jsou tim urcitym prikazanim inspirovany hodne volne, ze kolikrat ani neni moc jasny, kery prikazani se zrovna resi a nerict to na uvod kazdy povidky, tak to z toho clovek nepochopi. A ted k samotnejm prikazanim - pribehum. Nebudes miti jineho Boha - rozjezd zajimavej, cekal jsem, co z toho bude a nakonec je z toho hovno bez pointy. Nebudes brat bozi jmeno nadarmo - sem tam sice padne slusna hlaska, ale jinak je pribeh o Jezisi schovavajicim se v Mexicu a mrdajicim s nakou urednici dost mimo. Nezabijes - rezba jak hovado, pribeh o vecne vtipkujicim doktorovy je fakt strasne brutalni. Budes ctit matku i otce - dalsi kravovina, naprosta debilita bez vtipu. Nepozadas statku blizniho sveho - vtipnej pribeh o provokovani dvojice sousedu, kdo bude mit vic tomografu, s naprosto brutalnim zaverem. Nepozadas manzelky blizniho sveho - paradni napad na "manzelku" ve vezeni, skoda ze se to pak trochu rozmelni v zbytecnejch kecech. Nepokrades - zajimavej a dost uchylnej napad na "romanci" mezi posahanou zenskou a drevenou loutkou dost ztraci zbytecnou delkou, jinak je to ale vtipny. Nepromluvis kriveho svedectvi - animovana mega hyper super rezba o prolhanym nosorozci a nemocnejch jezevcicich. Tohle se fakt musi videt, naprosto brutalni pribeh, jeste brutalnejsi animace a humor, kterej se s nicim nesere. Nesesmilnis - neskutecne odbytej pribeh, tohle skoro ani pribeh neni, jen jeden rozhovor. Pomni, abys den svatecni svetil - super buzerantska prasarna s jednou uchylnou pisnickou na zaver, ale misty celkem vtipna. Takze celkove ty blby povidky prevazujou, ale obcas je fakt cemu se zasmat a sesla se tu pohodova sestava hercu, obzvlast me potesil Schreiber, Marino, Ryder a Alba. Slabsi 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No fakt trapárna, vůbec sem v některých příbězích nepochopil čim se tvůrci snažili zesměšňovat některý z 10 přikázaní, naprostá dementóza a ty vsuvky Paula Rudda mezi příběhy byly příšerný. Nicméně musim se přiznat, že mě dva příběhy fakt pobavily a to ten s názvem nezabiješ, to bylo fakt strašně vostrý a v roli doktůrka byl super Ken Marino, kterej se snažil u soudu všechny přesvědčit, že to zabití myslel jen jako vtípek a druhej příběh Nepožádáš manželku bližního svého opět s výborným Kenem Marinem a s drsným příběhem z vězení, kde jaksi nejsou žádný manželky, tak se to muselo vyřešit nějak jinak. Ale víc to fakt nemá co nabídnout a u většiny času v ostatních příbězích sem se akorát nudil a řikal si že horší to být už nemůže, jenže bohužel mě každej další příběh ukázal, že může... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznechutíš druhé sračkou svou. Za porušení 11. přikázání by Wain zasloužil máznout jednou z Mojžíšových desek po hlavě.. Podobenství bez pointy, vkusu i úrovně, místy legrační jak dýmějový mor. Takovou koncentraci známých jmen uprostřed rezervoáru tvůrčích exkrementů jsem zažil už jen u Movie 43.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy doslova ujetá komedie, složená z deseti (přiznejme si) dosti nevyrovnaných minipříběhů. Právě v tom je její největší slabina. Pominu-li u těch povedenějších epizod některé nadbytečné fórky, bez kterých by měl celek méně nerušený spád, tak jsem se bavil nad očekávání dobře!! Každý si tam to své, pokud bude chtít, najde. Plejáda hvězd sice nedostává potřebný prostor, ale jinak snímeček příležitostného herce Davida Waina představuje to lepší, co komediální produkce letošního roku nabídla!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pfffffff, série nevtipných povídek s nezábavnými dialogy, pitomými pointami (pokud se tak vyústění těchto příběhů vůbec dá říkat) a nulovým čímkoliv, co by se dalo nazvat poselstvím na závěr. Na Desatero mě nalákala hlavně hvězdná jména... A o to více zklamaný jsem. Jediná povídka, která za něco stála, byla Nezabiješ (lékař nechal v pacientce nůžky a i potom, co zemřela, své konání za každou cenu obhajoval "jako fór"), zbytek stál za pendrek. Jedna hvězda za zmíněnou povídku, druhá alespoň z úcty k pohledným herečkám. ()

IQ Tiqe odpad!

všechny recenze uživatele

Z deseti příběhů jsem viděl jen první, byl neskutešně nevtipný; 2. jsem jen zběžně proklikal - taky blbost. Nekoukat! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nevtipná komedie, podobenství, co míří vedle a nuda od začátku až do konce. Tolik známých tváří pohromadě v jedné sr*čce jsem už dlouho neviděl. 30% ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem si měl přečíst o filmu víc... Ale stačil mi název a nízké hodnocení, kteréžto obvykle odpovídá křesťanským filmům hodnoceným ateisty. No - spletl jsem se a to hodně - tento film je už od prvních minut naprostým zneuctěním Boha. Kéž Bůh autorům odpustí... Já ho po chvíli vypnul a Tobě doporučuji - zapomeň na něj... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Absolútne odfláknutý, nevtipný, a hlúpy film, ktorý nám ukáže desať krátkych príbehov, inšpirovaných desiatimi prikázaniami, ale nakoniec nás skôr znechutí, ako pobaví. Fekálny humor badateľný skoro v každej scéne, aj keď nie v takej miere ako trebárs v Date movie, alebo Disaster movie, a jedinou výhodou tohoto snímku, je priatiahol omnoho zvučnejšie mená ako tie dva vyššie spomínané filmy. Ale ich postavy sú strašne nevyužité. Abscencia humoru, dobrého vkusu a zábavy, alá Amerika. Ako vrchol je to zakončené príšernou pesničkou, ktorá nám len hovorí, že láska je to hlavné a že práve kvôli nej porušujeme všetky prikázania. Zmysluplný film, na ktorý sa budem snažiť zabudnúť - ale len do takej miery aby som nespravil tú istú blbosť a nepozrel si ho po druhý krát. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Deset příběhů, deset přikázání - pane Bože, to byla blbost. Chtěl jsem to už po deseti minutách vypnout...co to kecám, vždyť já to vypnul. NEVYPNEŠ !!!! 40 % za parodii na desatero přikázání. ()

Bubble74 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle patří bezkonkurenčně mezi ten nejshnilejší odpad, jaký jsem kdy viděla. Doufám, že v budoucnu už budu mít to štěstí a všemu tak nehorázně dementnímu se vyhnu obloukem! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný film,kde nám Paul Rudd představí 10 příběhu na desatero a ke každýmu je vždy pár minutový děj většinou z nějakým známějším hercem.Na filmu mi nepřišlo skoro nic vtipné a nebýt sympatického Rudda,který je tu hlavně jen mezi danými příběhy tak dám ještě nižší hodnocení.Za mě tedy celkově 50 % a hvězdy s hodně přivřenýma očima. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Deset kratkych pribehu zorbazujici desatero Bozich prikazani v radoby vtipnem a modernim havu...zni to celkem lakave? Ani nahodou, po 10 minutach nastava nuda necekaneho a za chvili nesnesitelneho kalibru, ze i ja jsem to po hodine vypnul. Lakalo me celkem zajimave herecke obsazeni (Jessica Alba, Adam Brody, Famke Janssen, Winona Ryder, Liev Schreiber atd.), ale ani ti to nezachranili.. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Začaly jsme na to koukat včera večer s přítelkyní a ani ona to nebyla schopná dokoukat. Já jsem si řekl, že to dokoukám už jenom proto, abych to mohl ohodnotit. To je taková příšernost, že se prostě nedá vydržet na to koukát. Co se to tam jako celý film dělo? Vždyť to nemělo žádný příběh, vůbec nic. Ahh, to byl tak příšerný zážitek až to bolí. 10% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nečakal som až takúto mega trápnu blbosť...a čo tu do prdele robí Paul Rudd a Jesica Alba???...hrozná komédia, ktorá dosahuje vrchol sexom Winony Ryder s drevenným panákom...áno počujete správne..a námet s bibliou...zabiť tých scenáristov...animovaný part je vážny na dve veci asi tak...celkovo je tento jedna veľká sračka...ktorú netreba ani upratať.. ()

Reklama

Reklama