Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí musím ísť na 5 hviezdičiek. Niečo tak absurdné a uletené tu nebolo od čias Allenovho príbehu o ovci v Everything you always wanted to know about sex. Chápem, že tento druh humoru je veľmi minoritný, ale tunajšie hodnotenie je pre mňa aj tak šokom. Dokonca nesúhlasím ani s toľko proklamovanou nevyrovnanosťou príbehov. Samozrejme, že sú lepšie a horšie. Ale vyslovene slabý tam nie je a minimálne nápad majú všetky skvelý. Chlapík, žijúci zapichnutý do zeme; doktor, ktorý má rád fóry a to až po úplne morbídnu hranicu; susedia, ktorí spolu súperia, kto si v dome nazhromaždí viac CT-čiek; väzenské ,,manželstvo"; žena, vášnivo zamilovaná do drevenej bábky, atd atd... Uznávam, že to nie je film pre každého a vôbec neodsudzujem tých, ktorým tento film príde ,,divný". Ale pre pravého fajnšmekra je to skrytý poklad. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ příklad toho, že opravdu nestačí vzít pár známých tváří, a nacpat je náhodně do deseti povídek s nulovou sdělovací hodnotou, ve scénáři napsaném za jeden večer, znásilňujícím desatero přikázání. Kromě prvního příběhu a soupeřících sousedů je to téměř dokonalá ukázka zla. Nejchytřejší věc, kterou lze udělat pokud si tuhle věc nějakým nedopuštěním pustíte, je vypnout ji po první povídce. V opačném případě si totiž pravděpodobně ukroutíte hlavu, když budete chtít věřit tomu, že další už špatná nebude. Překvapení! Bude a dokonce ještě horší! S přibývajícími minutami se zvyšuje i stupeň idiocie a vzhledem k faktu, že počet povídek je daný, vždycky budete vědět kolik unikátně debilního materiálu máte ještě před sebou. 15% ()

Reklama

Ashukamun 

všechny recenze uživatele

Desatero bozich prikazani a deset naprosto trapnych pribehu. Rozhodla jsem se podivat na tento film, protoze me zaujalo herecke obsazeni. Bohuzel to bylo vsechno, co film nabidl. Nebyt toho, ze jsem zila v nadeji, ze tam hraje Jonathan Davis, vypla bych to po 20 minutach. Dej mizerny, sceny trapne a co hur Jonathan Davis tam nehraje. Verim, ze kdyby tyto herce a namet dostal nekdo jiny, urcite by se z toho dal natocit skvely film. Kazdopadne...na tento film se podivat jedine v extremni nude. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy doslova ujetá komedie, složená z deseti (přiznejme si) dosti nevyrovnaných minipříběhů. Právě v tom je její největší slabina. Pominu-li u těch povedenějších epizod některé nadbytečné fórky, bez kterých by měl celek méně nerušený spád, tak jsem se bavil nad očekávání dobře!! Každý si tam to své, pokud bude chtít, najde. Plejáda hvězd sice nedostává potřebný prostor, ale jinak snímeček příležitostného herce Davida Waina představuje to lepší, co komediální produkce letošního roku nabídla!! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný film,kde nám Paul Rudd představí 10 příběhu na desatero a ke každýmu je vždy pár minutový děj většinou z nějakým známějším hercem.Na filmu mi nepřišlo skoro nic vtipné a nebýt sympatického Rudda,který je tu hlavně jen mezi danými příběhy tak dám ještě nižší hodnocení.Za mě tedy celkově 50 % a hvězdy s hodně přivřenýma očima. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • H. Jon Benjamin, který dělal vypravěče během animované části, měl nadabovat také ulhaného nosorožce. Nakonec se ale Benjamin ten den na natáčení vůbec neukázal, a tak role připadla Peterovi Salettovi. (HappySmile)
  • Winona Ryder (Kelly La Fondová) se upsala filmu, aniž by četla scénář. Je totiž fanynkou Davida Waina a jeho filmu Léto k nepřežití (2001). (HappySmile)

Reklama

Reklama