Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který si užívá života plnými doušky. Pak však dostane podivný e-mail se jmény minulých i budoucích milenek, a je mezi nimi i kráska zvaná Smrtící Nell (Winona Ryderová).
Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který má krátce před svatbou s atraktivní a bohatou Fionou. Má všechno, co si jen v životě může přát, ničím se příliš netrápí, a když mu snoubenka nestačí, vždy je připravena nějaká ta náhradnice. Roderick si prostě užívá života plnými doušky. Jednoho dne však dostane podivný e-mail se seznamem 101 jmen. Po přečtení pochopí, že se týká nejen dívek, se kterými kdy něco měl, ale i těch, s nimiž ho milostné hrátky teprve čekají. A když zjistí, že se nachází teprve ve třetině seznamu a zanedlouho narazí na sexuální příležitost, která je další v pořadí, vůbec se nebrání lákavému osudu. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, že by se měl zaplést i s velmi obávanou kráskou (Winona Ryderová), přezdívanou Smrtící Nell… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přestože bych svůj uspěchaný rodinný život nevyměnil za 101 seznamem daných přijímatelek mého spermatu, tak mé, kdysi svobodomyslné, JÁ pociťovalo v úvodu jistou závist. Ta však rychle klesala úměrně hrdinovou trápení s vlhkými klíny a z vynikajícího námětu tak zbyla pouze rutina, kterou se musí hlavní hrdina prosouložit až do předem avízovaného klína. Abych jen nehaněl, tak musím složit hlubokou poklonu nadrženým jeptiškám, protože jejich scéna měla tu zábavnou příchuť, kterou měl mít celý film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Netradiční, ale o to zábavnější americká komedie, která sice v některých momentech šlape vodu, ale hned vzápětí nabídne fakt geniální vtipný situace. Krom toho Simon Baker se tady prezentuje docela zábavně a celý týhle komedii s spolu s dobrým příběhem dodává hodně odlehčenou a zábavnou atmosféru. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie s velice neobvyklým a netypickým námětem, dá se říci s námětem docela originálním. Jenže to, co zde zpočátku působí zajímavě a atraktivně se časem stává nudným a já jako divák jsem si s postupujícím časem říkal, kdy už to sakra nebude jen o tom, jak si ten hlavní týpek užívá s babama, kdy už tam bude taky něco jiného, protože koukat necelé dvě hodiny na to, jak si hlavní hrdina užívá s jednou holkou za druhou, to opravdu po určité době omrzí. Naštěstí různé snahy o změnu rytmu příběhu tu byly, jako například když se hlavní hrdina zamiloval do veterinářky nebo když zůstal delší dobu s tou čtyřicátnicí. Jenže to z mého pohledu pořád nestačí, téhle komedii by tedy určitě slušelo zkrouhnutí stopáže aspoň tak na 100 minut, protože to bylo opravdu zdlouhavé a chvílemi tedy docela nudné. Ale bylo tu i pár super nápadů a vtipných momentů (pitevna, autobus s nadrženými studentkami katolické školy, které chtěly hromadně přijít o panenství), které stály za to a u kterých jsem se hodně pobavil. Konec trochu zklamal, ale tak co se dalo čekat, málokdy komedie skončí jinak nežli šťastným koncem. Když to tak nějak celkově sesumíruji, tak film to zase tak špatný nebyl, snaha o originalitu je patrná, ale filmu ubližuje především jeho přílišně dlouhá stopáž. Z mého pohledu to tedy na víc než lepší tři hvězdy bohužel nestačí, ale i tak film vnímám jako mírný nadprůměr. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod ma celkom navnadil svojim divácky hravým prístupom čo sa týka odvíjania príbehu. No čoskoro to skĺzlo do stereotypnej rutiny, ktorá smerom ku koncu nudila čoraz viac. Samotné rozuzlenie a uzavretie tiež príliš nenadchlo, i keď sa sem ten pozitívny koniec s morálnym odkazom celkom hodil. Vidím to na slabší priemer, na upršané nedeľné dopoludnie ako stvorené. 55/100 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Kdyby si snímek udržel tempo první poloviny, tak bych šel i o * výš. Takhle ( i vzhledem k závěru ) * strhávám. Lehce nevyvážené dílko, kde se střídají opravdu vtipné pasáže s poněkud mdlými. Zajímavý námět a Simon Baker jako Roderick Blank překvapivě ( pro mě ) předvádí notně sympatický výkon. 65% p.s.1 dobrý večer, máte se mnou píchat, tak přijďte a zapícháme si. Bez večeře! Máte pero, řeknu vám kudy... :o) p.s. 2 už jsi jí opíchal......? p.s. 3 matka, když umírala měla takový zvláštní výraz ve tváři.... :o) p.s. 4 kde byl řidič.... :o) kdo viděl, ví o čem mluvím........ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

"Son, have you fucked her yet?" to mě fakt pobavilo. Proč jsem si vybral tenhle film? 2 důvody - samotný příběh a pak Winona Ryder. Když jsem si četl obsah filmu, byl jsem nedočkavý na zpracování - trochu mě zklamalo. Úvod byl na můj vkus moc zdlouhavý, předpokládal bych spíš stručnější přehled nezajímavých vztahů, abych se dřív dočkal hlavního děje. Ale jo, holky byly pějný :). "Komedie" - no, zas tak moc jsem se nezasmál, naštěstí postupně film trochu zvážněl, a proto dávám 3*. A Winona? Moc prostoru nedostala, ale i tak se mi líbila. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Opravdu překvapivě nadprůměrná komedie (hlavně asi pro mužské publikum:P), která ovšem v samém závěru upadá a strhává komedii do průměrných vod..přesto vřele doporučuji. ;) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že nápad byl docela zajímavý. Mladý muž, který má spokojený život a těsně před svatbou dostane záhadný seznam žen, se kterými spal a které jsou teprve na řadě. Ze začátku to byla docela sranda i když nebylo moc věrohodné, že se na ženu jen podíval a už s ní měl sex ale v pozdějších fázích se film začne tvářit nebezpečně vážně, nastoupí nuda a závěr byl hodně podivný. Nakonec to byla jen ztráta času. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná podívaná s charismatickým Bakerem a kouzelnou Winonou Rider, ale i spoustou dalších překrásných koček. Námět sice není nic přelomového, ale mě tenhle film docela bavil, takže pěkné 3 hvězdičky. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi dobrá a netradiční komedie, ale od půlky ztrácí na otáčkách a bohužel ke konci upadá do průměru....škoda. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Komedie, která není zase až tak komedií, bylo mi u ní nejednou smutno. Vlastně mi jako situační, mírně ztřeštěná komedie připadal Sex and Death v první půlce, která je protkána řadou humorných situací (trafikant s nápisem na tričku "Kunda, to je bomba" svedený vražedkyní), množstvím hlášek ("Předehra je pro poražené") a gagů. Druhá půlka je mnohem vážnější s romantickými i psychologickými prvky. Námět o nenapravitelném svůdníkovi, který obdrží e-mail se seznamem žen, se kterými spal a se kterými se má teprve vyspat, má velký potenciál a domnívám se, že se tvůrcům podařilo s ním naložit velmi dobře. Měl jsem pocit, že děj opravdu přechází jednotlivými žánry - od rozpustilé komedie, přes šílenou romantiku, vzápětí drama a nakonec v humorný a opět komediální závěr. A přitom všechny části dohromady vytvářejí působivý celek. Mě osobně nejvíce chytla za srdce ta romantická část, kdy Roderick potkává doktorku Mirandu, poté co zakopal hluboko seznam "trofejí" a snaží se žít život jinak než podle něj. Simona Bakera, který ztvárnil Rodericka, jsem dosud nikdy neviděl a ani jej neznal, jeho výkon mě však nadchnul. Winona Ryder jako masová vražedkyně odvedla svůj standard, jen nechápu, proč herečka s takovým talentem dostává v současnosti tak podivné role viz. Darwinovy ceny. Asi jí uškodily její kleptomanské skandály. A Lechero z Prison Breaku alias Robert Wisdom jako pan Alfa byl jen třešničkou na dortu. Musím zmínit i zápory - taktéž nechápu, proč v mnoha amerických komediích musí mít hlavní hrdina nebo hrdinka nejlepšího kamaráda/kamarádku opačného pohlaví, který je homosexuál. A některé scény byly docela předvídatelné. Celkový dojem je však vííííííc než dobrý. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnešní repríza pro mě byla spíše obnovenou premiérou, protože jsem neměl tušení, o co jde. Vtipné bylo to, že jsem si ani v průběhu sledování vůbec nevzpomněl na to, že bych některou z pasáží filmu už kdy viděl, což mi na jednu stranu přineslo nový zážitek, ale na stranu druhou mě nic nepřipravilo na kvalitu tohoto zážitku. Jak je patrné z mého hodnocení, nadšený jsem nebyl. Měl jsem pocit, že má snímek dvojnásobnou stopáž, protože jsem o děj po čase ztratil zájem; celá tahle záležitost na mě působila velice nezáživně, na komedii tady bylo málo humoru, scénář byl celkově slabší, hlavní hrdina mě příliš nezaujal a jediným výrazně vtipným momentem pro mě byl školní autobus. Abych to uvedl na pravou míru; nešlo o žádný propadák, navzdory tématu by se nemusely pohoršovat ani katolické ženy v domácnosti, jen mi to holt přišlo trochu nudné a pramálo humorné. / Poučení: Kašli na osud a jdi si za svým. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Bože... Tuhle blbost někdo vybral, když jsme jeli celý den autobusem a bylo mi za ten celý autobus trapně. To si tvůrci opravdu myslí, že už jen takovým debilním námětem dokážou zaujmout lidi a stane se z toho dobrý film? Prostě všechno špatně. Režie, herci, scénář, nic co by stálo za povšimnutí. A k trapným klišé "vtípkům" se snad ani vyjadřovat nemusím. Prostě rádoby teen kravina, která nemá co nabídnout. // Jak tohle může mít nadprůměrné hodnocení, tak to fakt nechápu... ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Kdo z chlapů by nechtěl mít seznam se jmény žen, se kterými bude mít sex. Občas vtipné, někdy nudné, ale ne nadlouho. Najdete tu dost situací, které vás pobaví. Hodnocení: 60% ()

Reklama

Reklama