Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který si užívá života plnými doušky. Pak však dostane podivný e-mail se jmény minulých i budoucích milenek, a je mezi nimi i kráska zvaná Smrtící Nell (Winona Ryderová).
Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který má krátce před svatbou s atraktivní a bohatou Fionou. Má všechno, co si jen v životě může přát, ničím se příliš netrápí, a když mu snoubenka nestačí, vždy je připravena nějaká ta náhradnice. Roderick si prostě užívá života plnými doušky. Jednoho dne však dostane podivný e-mail se seznamem 101 jmen. Po přečtení pochopí, že se týká nejen dívek, se kterými kdy něco měl, ale i těch, s nimiž ho milostné hrátky teprve čekají. A když zjistí, že se nachází teprve ve třetině seznamu a zanedlouho narazí na sexuální příležitost, která je další v pořadí, vůbec se nebrání lákavému osudu. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, že by se měl zaplést i s velmi obávanou kráskou (Winona Ryderová), přezdívanou Smrtící Nell… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie s velice neobvyklým a netypickým námětem, dá se říci s námětem docela originálním. Jenže to, co zde zpočátku působí zajímavě a atraktivně se časem stává nudným a já jako divák jsem si s postupujícím časem říkal, kdy už to sakra nebude jen o tom, jak si ten hlavní týpek užívá s babama, kdy už tam bude taky něco jiného, protože koukat necelé dvě hodiny na to, jak si hlavní hrdina užívá s jednou holkou za druhou, to opravdu po určité době omrzí. Naštěstí různé snahy o změnu rytmu příběhu tu byly, jako například když se hlavní hrdina zamiloval do veterinářky nebo když zůstal delší dobu s tou čtyřicátnicí. Jenže to z mého pohledu pořád nestačí, téhle komedii by tedy určitě slušelo zkrouhnutí stopáže aspoň tak na 100 minut, protože to bylo opravdu zdlouhavé a chvílemi tedy docela nudné. Ale bylo tu i pár super nápadů a vtipných momentů (pitevna, autobus s nadrženými studentkami katolické školy, které chtěly hromadně přijít o panenství), které stály za to a u kterých jsem se hodně pobavil. Konec trochu zklamal, ale tak co se dalo čekat, málokdy komedie skončí jinak nežli šťastným koncem. Když to tak nějak celkově sesumíruji, tak film to zase tak špatný nebyl, snaha o originalitu je patrná, ale filmu ubližuje především jeho přílišně dlouhá stopáž. Z mého pohledu to tedy na víc než lepší tři hvězdy bohužel nestačí, ale i tak film vnímám jako mírný nadprůměr. ()

cyndaquil 

všechny recenze uživatele

Simon Baker a Winona Ryder- to som si proste nemohol nechať ujsť a neľutujem. Je to príjemný film. Keď sa vám okukajú superhrdinovia ktorými je v dnešnej doba filmografia zaplavená, je naozaj nádherne pustiť si niečo staršie, niečo s myšlienkou a ľahkým humorom nepritiahnutým za vlasy. Myslím, že deti ho neocenia a väčšina si radšej pustí ďalšieho superhrdinu (nemám proti nim nič, tiež si ich pozriem, len je ich už priveľa) ale samozrejme by som bol rád kebyže sa mýlim lebo to nie je film vyslovené pre nás, ktorí poznali len prvú trilógiu spidermana a na dlhé roky sa ani nehovorilo, že by z neho spravili mašinu na peniaze akou je dnes. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přestože bych svůj uspěchaný rodinný život nevyměnil za 101 seznamem daných přijímatelek mého spermatu, tak mé, kdysi svobodomyslné, JÁ pociťovalo v úvodu jistou závist. Ta však rychle klesala úměrně hrdinovou trápení s vlhkými klíny a z vynikajícího námětu tak zbyla pouze rutina, kterou se musí hlavní hrdina prosouložit až do předem avízovaného klína. Abych jen nehaněl, tak musím složit hlubokou poklonu nadrženým jeptiškám, protože jejich scéna měla tu zábavnou příchuť, kterou měl mít celý film. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

No místy je to vážně geniální, hlavně zhruba v polovině filmu a okolo ní. Rozhodně to není komedie podle nejakého ověřeného amerického receptu. Konec je sice zdlouhavý a mě osobně lehce kazí celkový dojem, ale jde o tak zvláštní film, že to lehce prominu. Ne jako celek, snad jako scénami (např. skoro-sex s mrtvolou) působí tento film velmi neotřele a většinou originálně, což jedině schvaluji. 3,5* ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Nechápu proč, sarkasmus přece nikdy vtipný nebyl. ____ ODKAZY ____ http://www.youtube.com/watch?v=qqXi8WmQ_WM , http://www.youtube.com/watch?v=jvjDr8KKtsE ____ Týpek mohl být nesmrtelný, stačilo nemít sex. ____ SPOILER ____ "pak jsem si přečetl v novinách ... včera Death Nell zabila týpka (--- toho se kterým včera mluvil) ... ne, tohle ne, ale tohle ... holka X je ve městě (--- holka, kterou má další na Seznamu těch, se kterými se vyspí)" ____ Týpek1 "dostal jsem mailem datum, den, měsíc, rok, jaj super to bude, zamluvil jsem si hotel abych si to užil" - Hrdina "Počkejte, vy jste dostal mailem datum (což znamená že ten den umřete) ? ... Další drink je na mě.", oba uvidí krásku Death Nell jak vchází. ____ Hrdinova matka s otcem s kyslíkovou maskou (tedy chtějí vidět syna v chomoutu a vnoučata, ASAP) : "Už bylo na čase!". Tím jak se bezdomovec svalí z lavice (mrtvev?) se odrkyje nápis "Už bylo na čase!". ____ ... atd ... ____ DODATEK ____ Konec. Hmm, tak vtipný konec jako je v Romeo A Julie tu není. I když smysl to dávalo, win-win konec, dobrý konec http://en.wikipedia.org/wiki/Win-win . ____ DVD ____ Rozhovory. Daniel Waters. A kurva! Je to týpek co tohle napsal a natočil (což zajímá nejspíš jenom mě) a napsal i http://www.csfd.cz/film/13018-demolition-man/ (což by mělo zajímat tebe jestli jsi to neviděl/a). Nový postup jak najít dobré filmy - jít po scénaristech a spisovatelích (což je zajímavé pro oba). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Smrtící Nell (Winona Ryder) ve filmu zní Gillian de Raisxová. Jméno je parafrází na středověkého francouzského šlechtice jménem Gilles de Rais, který bojoval ve vojsku Johanky z Arku, avšak poté se vrátil na své sídlo, kde měl údajně provozovat nezřízené sexuální orgie končící vraždami žen a dívek, které předtím znásilnil. Při církevním vyšetřování byl z těchto zločinů usvědčen a roku 1 440 popraven, ačkoli se dodnes vedou spory, zda se nejednalo o pouhý komplot, aby se církev mohla zmocnit jeho rozsáhlého majetku. (Morttuus)

Reklama

Reklama