Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který si užívá života plnými doušky. Pak však dostane podivný e-mail se jmény minulých i budoucích milenek, a je mezi nimi i kráska zvaná Smrtící Nell (Winona Ryderová).
Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který má krátce před svatbou s atraktivní a bohatou Fionou. Má všechno, co si jen v životě může přát, ničím se příliš netrápí, a když mu snoubenka nestačí, vždy je připravena nějaká ta náhradnice. Roderick si prostě užívá života plnými doušky. Jednoho dne však dostane podivný e-mail se seznamem 101 jmen. Po přečtení pochopí, že se týká nejen dívek, se kterými kdy něco měl, ale i těch, s nimiž ho milostné hrátky teprve čekají. A když zjistí, že se nachází teprve ve třetině seznamu a zanedlouho narazí na sexuální příležitost, která je další v pořadí, vůbec se nebrání lákavému osudu. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, že by se měl zaplést i s velmi obávanou kráskou (Winona Ryderová), přezdívanou Smrtící Nell… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Wally 

všechny recenze uživatele

Když se po pár minutách odhalila hlavní zápletka filmu, tak jsem si řekl, že by to mohlo být fakt zajimavé a těšil jsem se na to, jak s tím hlavní hrdina naloží. Kterej chlap by takový seznam nechtěl? Teda pokud by na něm nebylo jen jedno jméno :-) Prvních cca 40 minut jsem se i bavil a mělo to spád. K tomu plejáda opravdu hezkých hereček nebo spíše modelek. Druhá polovina filmu však byla rozplizlá do nezáživných situací a keců. V závěru filmu se pak objeví Winona Ryder, která je stále velice půvabná. Když překousnete ne moc povedený konec, pak myslím, že nebudete litovat. Osobně bych však doporučil spíše jiný film podobného ražená a to Klikař Charlie. U toho sem se bavil víc. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Komedie, která není zase až tak komedií, bylo mi u ní nejednou smutno. Vlastně mi jako situační, mírně ztřeštěná komedie připadal Sex and Death v první půlce, která je protkána řadou humorných situací (trafikant s nápisem na tričku "Kunda, to je bomba" svedený vražedkyní), množstvím hlášek ("Předehra je pro poražené") a gagů. Druhá půlka je mnohem vážnější s romantickými i psychologickými prvky. Námět o nenapravitelném svůdníkovi, který obdrží e-mail se seznamem žen, se kterými spal a se kterými se má teprve vyspat, má velký potenciál a domnívám se, že se tvůrcům podařilo s ním naložit velmi dobře. Měl jsem pocit, že děj opravdu přechází jednotlivými žánry - od rozpustilé komedie, přes šílenou romantiku, vzápětí drama a nakonec v humorný a opět komediální závěr. A přitom všechny části dohromady vytvářejí působivý celek. Mě osobně nejvíce chytla za srdce ta romantická část, kdy Roderick potkává doktorku Mirandu, poté co zakopal hluboko seznam "trofejí" a snaží se žít život jinak než podle něj. Simona Bakera, který ztvárnil Rodericka, jsem dosud nikdy neviděl a ani jej neznal, jeho výkon mě však nadchnul. Winona Ryder jako masová vražedkyně odvedla svůj standard, jen nechápu, proč herečka s takovým talentem dostává v současnosti tak podivné role viz. Darwinovy ceny. Asi jí uškodily její kleptomanské skandály. A Lechero z Prison Breaku alias Robert Wisdom jako pan Alfa byl jen třešničkou na dortu. Musím zmínit i zápory - taktéž nechápu, proč v mnoha amerických komediích musí mít hlavní hrdina nebo hrdinka nejlepšího kamaráda/kamarádku opačného pohlaví, který je homosexuál. A některé scény byly docela předvídatelné. Celkový dojem je však vííííííc než dobrý. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dívat se v noci na HBO se někdy může vyplatit. Simon "Mentalista" Baker je sympaťák a tak není divu, že po něm ženy letí a že si on sám chce před svatbou ještě trošku užít. Díky uniklému seznamu žen ,které má před smrtí dostat do postele se z něj stane sexuální mašina, která příjemně hláškuje a dostává se do velice vtipných situací. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tenhle kousek mě trošku nechával na pochybách díky názvu, ale dějově mě totálně vzal. Ke konci slabší, ale i tak je za film několik pěkných point..., které když člověk objeví, tak mu určitě do druhého dne v hlavě vydrží. Lehká komedie, trochu drama, trošku romance, takový svěží letní mix na pohodový večer. ()

jirkahorn 

všechny recenze uživatele

Vtip to mělo, jinak někdo asi při psaní scénáře asi víc myslel na sex než na samotnou tvorbu. Nicméně nevidím důvod, proč film nezařadit (sice k horšímu, nicméně stále) k průměru. Lepší 2 *... PS: Myslím, že od teď si raději před souloží rožnu (pro méně chápavé "rozsvítím") a proklepnu rodokmen :-) EDIT po 8 letech od 1. shlédnutí: Asi jsem to chytil v mnohem lepším rozpoložení, protože po letech mi to přišlo nadmíru zábavné a po mnoha shlédnutých komedií patřící k tomu lepšímu :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Smrtící Nell (Winona Ryder) ve filmu zní Gillian de Raisxová. Jméno je parafrází na středověkého francouzského šlechtice jménem Gilles de Rais, který bojoval ve vojsku Johanky z Arku, avšak poté se vrátil na své sídlo, kde měl údajně provozovat nezřízené sexuální orgie končící vraždami žen a dívek, které předtím znásilnil. Při církevním vyšetřování byl z těchto zločinů usvědčen a roku 1 440 popraven, ačkoli se dodnes vedou spory, zda se nejednalo o pouhý komplot, aby se církev mohla zmocnit jeho rozsáhlého majetku. (Morttuus)

Reklama

Reklama