Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Recenze (961)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film, ve kterém najdete komedii, drama či dobrodružství. Hlavní dvojici mužů, kteří jsou nemocní nevyléčitelnou rakovinou a vydávají se za splněním svých životních snů, které si sepsali na "Bucket list" (opět dokonalý český překlad :)), ztvárnili Oscary ověnčené legendy Jack Nicholson a Morgan Freeman. Jestliže začátek má trochu pomalejší tempo a nese se spíše v komediálním duchu, tak velmi emotivní konec to vynahradí. Velký zážitek, na který hned tak nezapomenu. Chtěl jsem dát čtyři hvězdičky, ale konec mě opravdu dostal a celkově to byl velmi příjemný film..... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že tento film je pouze oddechovkou, ale nádherně udělanou. Když dáte na nemocniční lůžko nejlepšího bílého a nejlepšího černého herce vůbec, tak ve vás zatrne! Ještě že to byl jen film. Ale krásný film. Americká variace na Klepání na nebeskou bránu mne zaujala mnohem víc, možná díky charismatu obou hlavních protagonistů. Jedno oko nezůstalo suché ;-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až budeš starý, tak nikdy nezmeškej záchod, nepromarni erekci a nevěř svým prdům." Provedu! Takovou moudrost si prostě musím pamatovat. Taky se musím přiznat, že jsem se s vědomostmi hýřícím automechanikem Carterem a financi překypujícím živlem Edwardem toužil vrhnout střemhlav z letadla, likvidovat bouráky na autodromu či řítit se na motorce po Velké čínské zdi a tak si začínám psát seznam kravin, které musím vykonat dřív, než zemřu. Jen potřebuju, aby to Edward zafinancoval a Carter se mnou absolvoval, aby to stálo za to. Jen ty postelové hrátky s Megan Fox zvládnu sám, když mi to diktátor Aladeen domluví. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Klepání na nebeskou bránu je jenom jedno a tohle se s tim vůbec nedá srovnávat, ale i tak je to dobrý drama a občas slušná komedie, ale bohužel na muj vkus je to až přespříliš tlačený do tý dramatický úrovně a na tu zábavnou část, která je hlavně zásluhou Jacka Nicholsona vynikající, nezbývá moc prostoru, což je docela škoda, ale i tak to je film, kterej si určitě zaslouží pozornost už jen kvůli skvělým hereckým výkonům jak Nicholsona, tak i Freemana ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dle hereckého obsazení jsem čekal nadprůměrný film a také jsem se dočkal. Morgan Freeman prostě nemůže hrát v nějaké slátanině a Jack Nicholson je prostě slizoun Nicholson. Avšak oba 2 zahráli naprosto skvěle. Nebyl to jen doják, místy bylo plno štiplavého humoru a čím mě pan Reiner potěšil nejvíc je to, že dokázal natočit obstojný konec (což mnoha americkým režisérům dělá velké problémy a někdy tím poškodí celkový dojem na film). Takže 5*. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Prakticky přesně to, co jsem očekával. Takřka nulový scénář hází Reinerovi klacky pod nohy, ale s vypjetím všech sil a přispěním pohodářských výkonů Nicholsona s Freemanem se mu nakonec přece jen daří dolovat ze srdíčka dojetí a z očí krokodýlí slzičky. Hezké, ale zapomenutelné jako moje dnešní snídaně. 7/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že mi zbývá zhruba rok života, asi bych ho chtěl strávit nějak takhle :) Příjemný film, který se nesnaží lacině dojmout a klišé a rozpory mezi hlavními hrdiny (mimochodem, výborně zahranými) dávkuje správným způsobem. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná oddechovka, u níž potěší zejména přítomnost "nestárnoucích" pardálů Nicholsona a Freemana :-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotí tento schematický podarok. Nakoľko sa tu stretávame s elitnou dvojkou a slušným rozpočtom, môžeme byť svedkami predsa len nadpriemernej zábavy. Mám však ale pocit, že mi to na jeden krát stačilo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvaja postarší chlapíci, ktorým diagnostikujú rakovinu s tým, že im nezostáva viac, než rok života. Kto by bol povedal, že pôjde o námet na úplne bezkonfliktnú a príjemnú komédiu, ktorá síce párkrát poriadne pritlačí na city, no inak je to perfektná jazda, plná dobrodružných bláznovstiev a množstvom vtipných momentov. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zdĺhavá seniorská konverzačka o nenaplných životných snoch, o nepatrných prehreškoch, veľkých hriechoch či malých radostiach. Pohľad na starúšika Nicholsona ma deprimoval a Freeman, to je ten filmový detektív od Finchera??? Nie, nie, páni, týmto ma veru nedojmete, hoci ste sa o to parkrát pokúsili a ja vám skoro nedobrovoľne podľahla. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

"Tome... tři věci, které si pamatuj až zestárneš: Nikdy se nezříkej koupelny, nikdy neplýtvej časem a nikdy nevěř svým prdům..." ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tento film lze dokonale vystihnout dvěma slovy: nevyužitý potenciál. Samotná zápletka filmu o dvou umírajících sympaťácích, kteří si chtějí ještě užít, není sice zrovna originální, ale vytěžit se z toho dalo mnohem víc, zvláště přihlédneme-li k hereckým kvalitám Morgana Freemana a Jacka Nicholsona. Jenže scénář nepřináší vůbec nic nového či převratného, jednotlivé položky na seznamu jsou sice vlastně realistické a pochopitelné (kdo by nechtěl vidět Tadž Mahal, pyramidy (jak se tam sakra dostali??!) nebo se projet v Mustangovi) ale pořád jsem čekal na něco silnějšího, což mi nepřinesl ani závěr. Příjemná podívaná, zručně natočená, ale slabý scénář nic nezachrání, takže průměr. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro někoho kýčovitá a předvídatelná hra na city, pro mě herecký koncert vždy dokonalého Morgana Freemana a Jacka Nicholsona. Kdysi jsem z něj byl stejně vyplesklý jako dnes. Podobné motivační snímky zbožňuji, a pokud jsou podány stejně výpravně a citlivě jako Bucket List, naplno se do něj pohltím a do samotného závěru už nepustím...95% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Celkom dobry namet, ale z tohto sa dalo vytrieskat omnoho viac. Mozno si Rob Reiner myslel, ze uplne staci obsadit dvoch veteranov Nicholsona a Freemana a bude to skvely film, ale nastastie som vedel, co mam ocakavat a nemal som teda ziadne velke ocakavania, takze nedopadlo to u mna az tak najhorsie. Bol to celkom dobry napad, natocit film o dvoch starcoch, ktori si pri poslednych mesiacoch zivota potrebovali zazit nejake dobrodruzstvo, ale prislo mi to strasne urychlene a ani hudba nebola postacujuco emotivna, respektive nezostala mi v pamäti tak, ako v inych filmoch. Mala to byt mozno aj komedia, ale bolo tam len par usmevnych scen, takze netreba mat prehnane ocakavania. Skuseny reziser Rob Reiner natocil aj tieto filmy: STAND BY ME / STUJ PRI MNE (1986), PRINCEZNA NEVESTA (1987), KDYZ HARRY POTKAL SALLY (1989), MISERY NECHCE ZEMRIT (1990), PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992) uz v tomto filme Jack Nicholson spolupracoval s reziserom, alebo aj AMERICKY PREZIDENT (1995) s Michaelom Douglasom... 18.11.2010 ________ Jack Nicholson - (Edward) +++ Morgan Freeman - (Carter) +++ Sean Hayes - (Thomas) +++ Beverly Todd - (Virginia) +++ Rob Morrow - (Dr. Hollins) +++ Alfonso Freeman - (Roger) +++ Rowena King - (Angelica) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fenomenální legenda posbírala neuvěřitelných dvanáct nominací na Oscara, přičemž získat se jí podařilo tři z nich (Bezstarostná jízda, Malé životní etudy, Poslední eskorta, Čínská čtvrť, PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM, Rudí, CENA ZA NĚŽNOST, Čest rodiny Prizziů, Jako nepoddajný plevel, Pár správných chlapů, LEPŠÍ UŽ TO NEBUDE, O Schmidtovi), dále pak sedm nominací na cenu BAFTA, z úctyhodných osmnácti nominací na Zlatý glóbus pak proměnil rovných sedm, včetně ceny Cecila B. DeMillea (dále pak Čínská čtvrť, Přelet nad kukaččím hnízdem, Cena za něžnost, Čest rodiny Prizziů, Lepší už to nebude a O Schmidtovi). Ale zpátky do současnosti. Respektive za takovým hřejivým pohledem zpět, rozjímáním o uplynulém i neuskutečněném, přesně takovém, jaké nám naservírovaly dvě zářivé legendy, Morgan Freeman a právě Jack Nicholson. Představují dva umírající pacienty, kteří se sice znají jen pár týdnů, ale i tak se rozhodnou společně podniknout „poslední cestu“. Oba mají své postavy napsané přímo na tělo – mrzutý milionář, cynik a děvkař Nicholson a dobrák od rodiny Freeman. Právě jemu je to celé proti srsti, záhy si na přepych a splňovaní těch nejniternějších snů zvykne, stejně jako na návštěvu všelijakých divů světa, na kterých může uplatnit své hluboké znalosti. Role se tu a tam prohodí, místy lacině citově vydírají, jindy mají pravdu k nezaplacení. Celé je to moc milé, nicméně několikrát by si jejich příběh zasloužil rychlejší tempo a lepší, než plochý scénář! Příjemné, pozitivní, ale ničím strhující.. nějakých 65%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Smutné i veselé, nudné i zaujímavé - to všetko zároveň. Veľmi nevyvážený film, ktorého záchranou mali byť dve herecké esá. Neboli ... ()

Reklama

Reklama