Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Recenze (960)

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Nádherný snímek obsazený skvělými herci. Předvedli zde své opravdu výborné herecké nadání. Ale myslím si, že nemít tento snímek takto dobré obsazení, že by nebyl ani tak dobře hodnocen. takže dávám 4,5 * ()

D@ve 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje, že když jsou peníze dá se udělat cokoliv, ale od smrti nám to stejně nepomůže. Je sice pěkné, že se 2 staříci rozhodnou splnit si své sny, ale nejsem si jistý, že by jeden z hlavních hrdinů opustil svou rodinu, když by věděl, že je už nemusí vidět. Nicméně celkový dojem z filmu mi to nezkazilo. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych chtěl zažít až přijde ten den kdy budu vědět že už tu dlouho nebudu. Příjemné civilní herectví obou hlavních protagonistů sice trochu ruší přehrávání Nicholsona, ale na to už jsem u něj zvykl. ()

werus 

všechny recenze uživatele

Tento film si vyloženě musel počkat, než Jack Nicholson a Morgan Freeman dospějou do věku, kdy takovéto role budou moci adekvátně zahrát. Je to krásná představa, že poslední měsíce před skonem, kdy se "sčuchnou" tihle dva protikladní staroušci, stanou se z nich přátelé, procestujou svět, splní si všechno, o čem snili celý svůj život. Jenom k tomu potřebujou jeden druhého (a značný sponzoring od Nicholsna). A umřít pak mohou s klidným svědomím, že udělali všechno to, co chtěli. Ale když tak koukám, jak si tihle pánové ve filmu užívají - škoda umřít :). Nicméně bylo fajn, tenhle jejich výlet za sny sledovat. A nemá smysl si v komentáři stěžovat, jak je to samé kliše, jak vám film až příliš účelně hraje na city.. Jo jasně, vy jste to snad od toho nečekali? Už z názvu je patrné, že je to film u kterého si pravděpodobně pobrečíte a jak se film chílí ke konci, dojemných chvílí přibývá. Vyvažují je pak povedené, trefné, tragikomické fórky. Zkrátka fajn příběh a tihle dva pánové, to je vždycky dobrá společnost. Mimochodem... smáli jste se až jste brečeli? ... ()

Jendus 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner doslova a dopísmene vykostil Klepání na nebeskou bránu, ovšem německej humor asi netřeba rozebírat a právě proto se mi tahle variace, která dějově ničím nepřekvapila, zamlouvala o něco víc. Navíc ústřední dvojice hrdinů v podání Freemana a Nicholsona mluví za vše. Jen to moralizování s vírou (zde křesťanskou..) trochu kazí zážitek a usmíření s rozhádanou dcerkou jen poukazuje na fakt, že člověk je tvor pospolitý a samota ...... Každopádně vás film nenechá emočně na ledu, tak by to mělo bejt... ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Možná by se tenhle příběh stal, možná ne, ale na tom v podstatě nezáleží. Je jedno, že by mechanik nikdy neměl tolik štěstí a potkal boháče, který by ho pozval před smrtí na cestu kolem světa, je to úplně fuk, protože všechno ostatní je vysoce pravdivé. Obyčejná pravdivost, lehkost krutého vyprávění, černý humor, to vše nabízí život i tenhle film. Ten je navíc díky výbornému černě humornému, ale zárověň citlivému scénaři jedním z nejlepších scénářů poslední doby. Připočtete-li dva hravní protagonisty - Jacka Nicholsona a Morgana Freemana vyjde Vám ve výsledku film, který rozhodně stojí za to vidět a je nabitý zejména pravdivostí obyčejného života. 90% ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má pouze dvě vady na kráse. První z nich je obsazení hvězdných herců opětovně do jim typických rolí mrzouta (Nicholson) a dobráka (Freeman), a druhou je předem jasný a neodvratný konec... čili "doják". Pokud se rozhodnete i přesto tuto "poslední cestu kolem světa" absolvovat, nenechte se ještě znechutit (skoro jako já) popisem snímku komediální drama, protože tohle spojení mne opravdu odpuzuje. Ve finále je to velmi příjemný snímek, kde v první půlce není nouze o poněkud černý humor (jak snášíte ten katetr? .. vůbec nevím jak jsem bez něj mohl žit ) a druhá již brnká na struny našich citů a možná místy i nastavuje zrcadlo, v podobě hloubavých rozhovorů hlavních hrdinů na prahu života a smrti o rodině a pokřivených vztazích.. Klidně se podívám znovu. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Pokud máte Jacka Nicholsona a Morgana Freemana rádi stejně jako já, určitě vás tenhle film neurazí. Přesto jsem byl po dokoukání trochu zklamaný, neboť jsem čekal od filmu tohoto obsazení několik levelů navíc...Titulní dvojka nezklamala, spíše bych řekl, že ji scénář neumožnil ukázat svoje kvality "na plný koule". Jinými slovy: je to prostě trošku suchý. Ale jak jsem řekl, film nezklame a při nudném večeru svou funkci splní, myslím si, dobře. 65% ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, ale čekal jsem, že mne tento film bude méně bavit a více mne chytne za srdce. Freeman i Nicholson odvádí svoje standardní výkony ve svých typických rolích (mrzutý a dobrotivý) a proplouvají celým filmem, takže po jeho skončení jsem měl pocit, že se toho zase tolik nestalo. Zůstal jsem pobaven, ale moc jsem si toho neodnes. Škoda, čekal jsem více. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Film o lítosti. Tedle žánr není můj oblíbenej. Absence humoru pro komedii tak důležitého prvku a emocí pro drama. Místo toho 1000x omletá citově vydírající metoda. ()

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Morgan Freeman a Jack Nicholson se objevují v rolích, v jakých se objevili už nespočetněkrát předtím, Freeman jako moudrý dobrák a Nicholson jako nerudný protiva. Své role však hrají skvěle a je radost je sledovat. Ve filmu se objevují pasáže vtipné a uvolněné, které ve vás vyvolají široký úsměv, střídané s vážnějšími a dojemnějšími okamžiky. Velmi silný a dojemný je především závěr, opravdu si nepamatuji, kdy se filmařům naposledy podařilo vyvolat ve mě nějaké opravdu silnější emoce, jako se podařilo tvůrcům tohoto snímku. ()

Chipešek 

všechny recenze uživatele

Velmi silný námět, zpracování už tak silné není. Bucket List obsahuje všechno, co od hořkého dramatu s komediálními prvky můžeme čekat. A to je taky problém.. v podstatě nic v tomhle filmu nepřekvapí. Námět v podstatě kopíruje film Griffin a Phoenixová (1976). Některé scény jsou navíc dost zbytečné (závod v autech) a čas jimi zabraný mohl být využit např. pro hlubší psychologii postav. Přesto jde o poctivou řemeslnou práci ze strany Roba Reinera, který se, jak se zdá, vrací zpátky do formy po 15ti letech. Potěší i kvalitní scénář. 80% ()

Ole92 

všechny recenze uživatele

Tak tihle dva páni to jsou pro mě páni herci. Super film u kterého je vám chvíli do breku,pak zase do smíchu a tohle se opakuje pořád dokola. Krásný příklad toho že by sme si měli užívat každý den života naplno protože nikdy nevíme kdy bude poslední. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Je až zvláštne, ako zakaždým inak na človeka pôsobia filmy o chorobe, smrti. Záleží to asi od viacerých faktorov, možno som dnes patetická, možno precitlivelá, možno mi je práve dnes táto téma bližšia ako po iné dni. No vedľa mňa je hodená mokrá vreckovka, a premýšľam, ako a kedy stihnem vyškrtať ten môj bucket list, ktorý mám spísaný doma už pár rokov. Pred hercami oba klobúky dole, mňa veru dostali. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Nicholson i Freeman snad neumějí hrát špatně, to je jasné, ale..Čekal jsem, že mě film s takovým tématem a obsazením dostane do kolen, a on jen tak (morbidně) příjemně plynul a na konci lehce tuknul na dojemnou strunu. A já byl tak připraven nechat se zavalit mnohem větší moralitou, pokud bude podaná zajímavě:). Režie je příliš odtažitá, scénář nepřekvapivý a slovy postavy "i kaluž má větší hloubku." Škoda. ()

DuanBerry 

všechny recenze uživatele

Smrt nás nemine nikoho. Můžeme se dušovat, že bude milosrdná, že zaklapnou víčka a rozprostře se kolem nás nekonečno, nikdo však netuší, jaký konec nás čeká a málokdo o něm vůbec přemýšlí. To není špatná strategie. Člověk může trpět, a nebo může být pod vlivem silných analgetik, na konci svého života ale nesmí být sám. Samota bolí, samota je zlá. Účast, vědomí souznění a lásky, vědomí toho, že z tohoto světa odcházíme neodstrčeni, nezapomenuti, že v srdcích blízkých přetrvá bolestná, ale milá vzpomínka, to je to, co nás učí smíření s vlastní konečností. Tak se podívejme na hvězdnou oblohu, zda-li to k nám neprosvítá světlo dírkami v podlaze ráje, pak se vraťme a žijme tak, aby účelem našeho života byl život sám. Nežijme však život sobecký, podělme se o něj se svými nejbližšími, protože ti jsou nám darem, krerý plně doceníme, až nám bude nejhůře. ()

Reklama

Reklama