Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Recenze (961)

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Krásné a dojemné, moudré a laskavé, úsměvné a dojemné. Herecký koncert v podání dvou mistrů herců - Jacka Nicholsona a Morgana Freemana. Nádherný film. ()

Via 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek sice se smutnějším tématem, ale i se dosti pobavíte ;) Kombinace herců, kterou bych nečekala... ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Jacku už jsem si zvykla na Tvé pruďochy a Morgane i na Tvá zlatíčka. A tady mě opět nezklamete a zároveň mi dáte nakouknout do světa tvrdohlavců, světa nemocných na smrt, světa přání a tužeb. Já bych nemohla létat a drandit s auťáky, chtěla bych na naše obyčejné Beskydy a Bílou Opavici pod Pradědem a usmířit se s dětmi a rodiči a prostě..........donutilo mě to si uvědomit co bych vlastně chtěla stihnout já. A s kým. :-)) ()

PROTIVETRU 

všechny recenze uživatele

Postavy jednoduché a umelé, dialógy taktiež. Hviezdy v hlavných rolách fungujú iba ako reklama, nejakého veľkého hereckého počinu sa tiež nedočkáme. Záver pekný. ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Milá komedie o stáří a smíření se smrtí. A důležitá zpráva - užívejte si života! Pobaví i zahřeje asi víc starší generaci, ale tu mladší rozhodně neurazí! ()

Perchta6 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě oslovil, podruhé získal... Snímek, který vítězí nad smrtí a dokáže tě vtáhnout do děje... Mezitím co jsem tento film viděla ( a ztotožnila se s ním) se mi narodila vnučka, takže už dokážu pochopit přání-aby tě políbila nejhezčí dívka na světě- tvoje vnučka. Terinka (moje v nučka) mě líbá stále, když si řeknu; vlastně už žiju jen pro ni... Takže co bych já ještě chtěla podniknout...Nevím. Nejsi mrtvý, i když jsi starý, uvědom si to! Jo a začala jsem se zajímat o cibetky! ()

Darth Kedr 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu už jsem kdysi četl a hned mě zaujal, ale dlouho se mi vyhýbal, takže mé nadšení pro něj už bylo docela neaktuální, což je možná dobře. Protože kdyby nebylo toho úžasného závěru, hodnotil bych to pouze jako lehounce nadprůměrnou komedii, kde ta nadprůměrnost spočívá zejména v obsazení dvou geniálních herců do hlavních rolí. Ale nebudu to dál pitvat, konec to zachránil a takové zklamání to nebylo. ()

Trishka 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce a druhou si zakrýt výhled na Griffina a Phoenixovou, protože tihle dva - byť charismatičtí - pánové mají k syrovému dramatu o odcházení na míle daleko. A přestože je tohle loučení (ne se svobodou, ale se svobodou a všechno all inclusive) dost předvídatelná záležitost, je to taky hřejivá a noblesní podívaná s Nicholsonem a Freemanem v té nejlepší kondici pro maraton černýho humoru. Žádný morální rozhřešení, ale příjemně strávenej večer to byl. A to se cení čtyrma hvězdama. ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Asi bych tomu dal méně hvězdiček, ale ten příběh je tak krásně vykonstruovaný a na konci dojemný, že tomu musím dát plný počet. Stopáž je tak akorát, takže vás to ani nemůže začít nudit a díky docela vtipným scénám se i občas zasmějete. Oba hlavní protagonisté se k sobě hodili jako asi málokdo a hlavně díky nim to byla příjemná podívaná. Jasných 5/5. 5/5. ()

Diskantka 

všechny recenze uživatele

Klasickej americkej shit, kdy vám má rakovina připomenou, co je v životě důležitý. Je mi upřímně líto, že herci jako Morgan Freeman a Jack Nicholson souhlasili s hranim v takovymhle hovnu. ()

BlackAngels 

všechny recenze uživatele

Všichni umřeme jen někteří z nás ví zhruba kdy to bude a to je pro ně impulsem si začít užívat. Škoda, že tím impulsem musí být až vidina smrti. Měli by jsme si všichni užívat a ne si říkat až jednou budu mít peníze, tuhle halenku si vezmu až na zvláštní příležitost, tyhle talíře si vytáhnem až na vánoce.... atd... Všichni by jsme se měli učit žít s tím, že je možné že peníze nikdy mít nebudeme, že už žádná zvláštní příležitost nenastane a třeba už nepříjdou ani další vánoce. Měli by jsme se naučit užívat si každej den, každou minutu a nikdy nečekat s tím když máte někomu říct jak moc ho máte rád a jak je pro vás v životě důležitý! ()

MASH_4077 

všechny recenze uživatele

Typický bručák Jacka Nicolsona a šibalský úsměv Morgana Freemana. Dvě esa, která se dokážou na jednom place netlouct a přitom splodit úžasný zážitek. Téma je silné a přitom je podáno lehce s jemným přizvukem. Film je to skvělý a díky bohu, že nemůže být pokračování. ()

walmezak 

všechny recenze uživatele

Skvělý! Takové filmy mám rád! Kombinace humoru a smutku + krásná myšlenka o tom jak dva mrtvý páni začnou žít :) ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento námet sme videli už viackrát. Mám na mysli ľudí, ktorí vedia, že zomrú a chcú si posledné dni (mesiace) svojho života ešte užiť. čo však líši tento film od ostatných, je skvelé ústredné duo hercov, ktoré sa výborne dopĺňa a ich konverzácie nemajú chybu. Ako bonus obrázky z rôznych kútov sveta (pyramídy, čínsky múr...). ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Film, se skvělím elánem a pointou nad kterým se po dokukání zamyslíte a řeknete si: Chci žít takhle a nebo změním svůj život, a až ten den příjde, budu pyšný na to co jsem udělal a jak jsem život prožil. Ale to je otázka jen pro každého z nás, jak se svým životem dál naložíme. 95% ()

Reklama

Reklama