Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Recenze (960)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení, čekala jsem, že to dopadne hůř. Citové vydírání se drží ve snesitelných mezích, film solidně šlape a celkové vyznění je přes neradostné téma smrti veskrze pozitivní. Hodnotím za 3,5* a díky oblíbenci Jackovi zaokrouhluji nahoru. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Film má velmi silné a vtipné scény, ale chybí mu trošku osobnosti. Někdy to vypadá jako velká cestovní reklama a já opravdu ted chci navštívit spoustu míst, která jsem viděla. Ovšem nemůžu se vyhnout srovnání s Klepání na nebeskou bránu. Ta mě zasáhla mnohem víc. Ovšem nemůžu říct, že by tento film také nebyl smutný. Nejvíc se mi líbil závěr filmu. Opravdu krásný konec. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o rakovině.... Tahle svině zatím nemá mezi doktory protivníka a tak hojně metastázuje i do umění a filmů... Film začíná skoro už klasickým schématem. Dva muži s definitivním verdiktem od lékařů se sejdou ve špitále. Po několika rozmluvách o tom zda strávit zbytek svých rychle se krátících zbývajících dnů ve sterilních pokojích páchnoucích chlórem, napojeni na hadičky a přístroje prakticky nesvéprávní - a nebo zda vypadnou ze špitálu, dohnat co se ještě dohnat dá a umřít jako chlapi se rozhodnou pro svobodu. Jinde je to kufr peněz, tady je jedním z hrdinú milionář. Účet je otevřený a neomezený a tak není problém splnit jakékoliv přaní sobě i parťákovi než si pro ně přijde ONA. Mám rád Nicholsona i Freemana a tak mi film i černý humor dobře sedl i přes závažné téma.... Přesto si myslím, že na komediích o rakovině je cosi zvráceného. * * * * ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Takový zvláštní film, který staví na obdivuhodných hereckých kreacích starých pánu. Až mě zarazilo, jak sešle už vypadá Morgan Freeman a Jack Nicholson... Na člověka padne trochu splýn, zase si uvědomí, co čas s člověkem dokáže. Tenhle film je celý o čase, o tom, jak ho co nejefektivněji využít, když víte, že už vám ho moc nezbývá...Ještě třeba podotknout, že Nicholson hraje o třídu lépe, Morgan už je tak trochu pasován do role hodného, klidného člověka, že ji hraje sice velmi přesvědčivě, ale ničím nepřekvapí. HUDBA: Marc Shaiman - tohle je přesně typ filmu, kde hudbu nevnímáte, ale kdyby chyběla, ihned byste to zaregistrovali. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

především díky dvěma Pánům Hercům se z Bucket List stává neobyčejně kouzelná podívaná... pohodlně se usaďte, dejte si groček nebo Kopi Luwak a užijte si tuhle milou, oddychovou pohodovku... 80% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Hrecký koncert dvou mistrů, kterým scénárista s režisérem střihli obleky přesně na míru. Není to lehké vybalancovat příběh o umírání na rakovinu tak, aby nebyl ani sentimentální, ani necitlivý, zachoval si napětí, nadhled i humor a udržel diváka v pocitovém souznění. Mnozí herci by při chůzi po těchto hraničních čárách stokrát zakopli, ale PÁNOVÉ Freeman a Nicholson to nejen zvládli, ale ještě si to vychutnali. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film je sám o sobě dobrý, má skvělé obsazení a zajímavý příběh. Jen jsem z něj tak deprimovaná, že už ho snad nikdy nechci vidět. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Jack Nicholson, radost na něj pohledět zvláště když si uvědomíme že to mohla být i jeho poslední role, Morgan Freeman zdárně sekunduje svému parťákovi, citlivý a lidský příběh, hezké prostředí, dobrá hudba, dojemný závěr -nevadilo by kdyby bylo delší/// Hodně jsem na to byl zvedavej a dlouho jsem se na tento snímek těšil. Škoda, že jsem ho neviděl už dříve nebo není delší, budu si jej muset pustit znovu. Líbili se mi proměny postav a jejich nahlížení na společné přátelství a jeho postupné upevňování. Hezký film s hereckou dvojicí, kterou už pohromadě asi neuvidíme./// Celkem 80%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Překrásný film s překrásným - nicméně hodně smutným - závěrem. Celou dobu jsem se tak nějak držela, nakonec už to ale nešlo.:-( ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Příběh o nezlomném přátelství a kamarádství, příběh o lidské nezdolnosti a o tom, že není třeba bát se smrti. Příjemný film s pomalejším rozjedem, avšak s o to emotivnějším koncem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vyhlídka na smrt s obrovským nadhledem, krásné přátelství dvou rozdílných pánů, herecká parádička Freemana a Nicholsona. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Naucit se hrat na basovou kytaru. Podivat se do New Yorku. Svest o dvacet let starsiho muze. Svest gaye. Oslavit Silvestr v limuzine. Hrozne se opit v klubu Space na Ibize. Docist Odyssea od Joyce. Zajet si do Kanady na extremni lyzovani. Naucit se surfovat. Zatancovat si na stole. Udelat interview s nekym slavnym a pak se s nim vyspat. Koupit si BMW Gina light. Podkopnout nohy Paris Hilton. Zachranit nekomu zivot a sama pri tom umrit. No, pro zacatek to staci. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na to, o jakou jde tématiku, je to docela pozitivně laděný, místy i vtipný film. Zkrátka kombinace komedie a dramatu, jak stojí v popisu žánru (dobrodružné to je ovšem jen velmi okrajově…). Samozřejmě, nebýt dvou zdatných a charakterově téměř protichůdných herců by to nejspíš nebylo úplně ono, ale i tak jde o dobře napsaný, konverzační druh filmu, který je ve výsledku spíše o než o smrti, o naplnění života. Příběh svým vývojem sice moc nepřekvapí, ale i tak jde o příjemný filmový zážitek. ~(4,1)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Edward a Carter bojujú s rakovinou a prvé desiatky minút vyzerajú na umretie, lenže potom sa rozhodnú, že si posledné mesiace poriadne užijú a zázrakom sú z nich chlapi plní života, ktorí majú lepšiu kondičku ako hocikto zdravý a časové rozdiely prekonávajú lepšie, ako hráči KHL. Našťastie ich hrajú Nicholson s Freemanom a tak sa nedá si ich aspoň čiastočne neobľúbiť. Jednoduchosť a predvídateľnosť scenára ale nedokáže zakryť ani zástup ich oscarov. Z tohoto filmu žiadna šanca získať nejaký ďalší sa vďaka scenáru nenaskytla a tak mi je viac ľúto hercov, že sa tak snažia, ako ich postavy, ktoré sú už aj tak dosť staré nato, aby sme v ich osude videli nejaký ťažký údel. Naivné a patetické preslovy striedajú tie trefné a nenajbože aby ste boli ateisti, potom si budete po filme pripadať ako blbci. 50%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se v jednom snímku střetnou taková herecká esa, tak i ten nejzarytější pesimista očekává, že by to přeci jen za něco mělo stát. Vtipná mi tahle záležitost nepřišla vůbec a všemožná pseudo moudra vás také zrovna k erekci nedoženou. Tento snímek je naprostý kýč. Děj je vážně neuvěřitelně ubohý a příšerně předvídatelný. Oba dva aktéři hrají role, ve kterých už jsme je měli možnost vidět snad stokrát. 80 % stopáže se člověk nudí a těch zbylých 20 % vás nudí taky. Když se v Německu klepalo na nebeskou bránu, tak to mělo podstatně větší šmrnc. Tohle se nepovedlo. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Potichu priznávam, že aj ja mám svoj "The Bucket List" (ale to asi každý, preto je tento film taký blízky ľuďom). Ja len dúfam, že si ho nebudem musieť plniť až v sedemdesiatke a prelezený rakom :) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Celý tento snímok na mňa pôsobil skromne a milo. Nič veľkého sa nekoná, avšak herecký koncert a dané prevedenie určite nikomu neublíži - skôr poteší. Film nepojednáva o smrti, pojednáva o živote, ktorý je strašne krátky nato aby ho človek premárnil... Rozhodne lepšie ako JUMPER pre seniorov... 7/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle už jsme viděli nespočetněkrát, ale Freeman s Nicholsonem jsou tak kvalitní herci, že z tuctového příběhu vytěžili maximum. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...za předvedené herecké výkony. Nic víc nečekejte! Žádné kaskaderské kousky, našlapané triky, svištící kulky ze všeho co střílí, nic takového! Jde jen, pouze a především o dialogy obou protagonistů. Nad některými stojí za to popřemýšlet nejen před tím Než si pro nás přijde a některé i lehce pozvednou vaši bránici. Pěkná pohodovka se skvělým obsazením a chytlavým příběhem.80% ()

Reklama

Reklama