Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Recenze (961)

meyem 

všechny recenze uživatele

Málo který film a příběh dokáže tak dojmout. Uznávám že pro Freemana mám slabost, ale tohle se vážně povedlo. Pro mě to je krásných 90% ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Film ktorý sa vydaril. Núti nás pozerať na život srdcom a nie očami. Príbeh o krátkom ale o to viac intenzívnom kamarátstve a beznádeji. Hlášky sa fakt dajú zapísať do dejín kinematografie. Som rád, že som si tento film pozrel. Ďakujem pán Rob Reiner. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Dvě protikladné postavy, které spojuje jediné - blízkost smrti. Jelikož mám takto laděné filmy rád (Griffin a Phoenixová), moje očekávání byla asi příliš vysoká. Nicméně, alespoň mně to donutilo zapřemýšlet, co bych chtěl ještě udělat a jaká místa navštívit... ()

Kritik 

všechny recenze uživatele

Všichni máme svůj "bucket list" ať už sepsaný, či ne. A já osobně tam mám pár stejných aktivit jako tito staříci :) Výborná hořká komedie. ()

sedlis 

všechny recenze uživatele

Zajimavy scenar a sympaticke vykony hlavnich predstavitelu - u mne zejmena Nicholsona. Pravda, dej pro mne trochu kolisal z hodne silnych a bravurne zahranych momentu po ty mene zdarile, pomale a bez naboje. V celkovem souctu ale povedene dilko na hodne aktualni tema, bavilo mne to. ()

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Zackham s Reinerem procházeli v procesu tvorby tohoto horskodrážního můví ambivalentními fázemi maniodepresivní psychózy, neb si jinak nedovedu představit, jak by někdo mohl tak NECITLIVĚ skládat naprosto laciondně kýčoidní scény (vratné lahve s balónem hadr) s více méně dramaticko-filosofickými (sic mělkými) obrazy. Jack s léty nezraje, naštěstí Morgen je Morgen i bez coly. Cáry sentimentu u mne nevyloudily ani mililitr slzy. Oblečená neoblečená - nevím, 65 a to jsem viděl v LETNÍM KINĚ!!! ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná podívaná na hodně nepříjemné téma! Skvělí herci v příběhu, který by se ve skutečnosti asi nikdy odehrát nemohl! Jack Nicholson jako tradičně hajzlík čí přímo hajz a Morgan Freeman jako tradičně moudrej přemýšlivec a jejich společnej neporazitelnej nepřítel - rakovina. Laskavost tohohle smutnýho filmu je veliká a krásná! ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Dopredu jasný filmik ale prečo nie výborná dvojica to zvládla bravúrne dialógy nemali chybu dej je už dávno preevodatelny síce ale na jedno pozretie to je určite fajn záležitosť ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Když se 2 umírající spřátelí, jejich nemoci je nesráží na kolena ve stejné chvíli a ještě mají k dispozici moře peněz, vznikne příběh, který stojí za zaznamenání. Škoda, že v opravdovém životě se to nestává. Už samotný začátek, kdy ředitel nemocnice je z PR důvodů umístěn na "dvoják" se "sockou", je prostě nepravděpodobný. Ale je to hra a je zahraná hodně dobře. ()

vonverny 

všechny recenze uživatele

Viděno xkrát, ale stále je to stejně silné. Nebroušený diamant sám o sobě, který je vybroušen k dokonalosti hereckými legendami. Za mě 95%. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Myšlenka filmu je dobrá. První část filmu působí depresivně z nemocnice, kde je mi samotnému vždy o 30% hůře, než když tam přijdu... Druhá půlka je nijak zábavná a atraktivní na koukání. Slabý podprůměr. ()

deemcz 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si moc užil, už jen herecké obsazení mne velmi lákalo a nezklamalo. Příběh i dialogy nikde neváznou, a celkový dojem z filmu je velmi silný. ()

JurajKa 

všechny recenze uživatele

Je to celkom podareny remake nemeckeho filmu Knockin' on Heaven's Door, ktory je sam o sebe velmi pekny, skvely film. Avsak tento remake urceny pre ludi v dochodkovom veku sa podaril iba vdaka dvom vybornym (tiez dochodcom) hercom. Jacka Nicholsona mam velmi rad a myslim si, ze vzdy vedel vycitit, ktory scenar je prenho dobry. V tomto snimku si dokazal kuzelne poradit aj v situaciach, ktore hrozili nudou. Je to fajn oddychovka. ()

M_slon 

všechny recenze uživatele

Až budu mít jednou pár tejdnů před kremací, tak asi takhle nějak... Nicholson s Freemanem si to rozdávají ve stylu starých dobrých dialogů dvojice Lemmon - Matthau a jde jim to moc dobře. Za mě devět z deseti. ()

Reklama

Reklama