Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (961)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bucket List mě hodně překvapil. Čekal jsem, že asi bude fajn, ale že bude až tak fajn, bych nikomu nevěřil. Nicholson a Freeman hrají i hláškují jako o život a Reiner je protahuje po atraktivních lokacích (Pyramidy, Velká čínská zeď, Himaláje) s noblesou, jakou jsem v jeho filmech už dlouho neviděl. Nebojí se občas zahrát i na vážnější notu a i tyhle pasáže mu fungují na jedničku. Jsou to takové poctivé čtyři, ale vzhledem k tomu, že z toho kouká moje letošní srdcovka, jednu hvězdu za krásný konec rád přihodím. Tenhle film jsem rozhodně neviděl naposledy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film je moc krásný a poslouchat hlavně 90 minut Morgana Freemana je balzám pro každou duši. Nicméně pravdou zůstává, že podobný film jsem již viděl a bylo to Klepání na nebeskou bránu, kde bylo vše mnohem uvolněnější a ztřeštěnější. Kdežto tento film s duem dvou legend hollywoodského filmu je přece jen trošku přemýšlivější, hloubavější a asi také smutnější. Těžko si ale představit, že člověk, který by trpěl rakovinou by si tento film pustil. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dle hereckého obsazení jsem čekal nadprůměrný film a také jsem se dočkal. Morgan Freeman prostě nemůže hrát v nějaké slátanině a Jack Nicholson je prostě slizoun Nicholson. Avšak oba 2 zahráli naprosto skvěle. Nebyl to jen doják, místy bylo plno štiplavého humoru a čím mě pan Reiner potěšil nejvíc je to, že dokázal natočit obstojný konec (což mnoha americkým režisérům dělá velké problémy a někdy tím poškodí celkový dojem na film). Takže 5*. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Film má velmi silné a vtipné scény, ale chybí mu trošku osobnosti. Někdy to vypadá jako velká cestovní reklama a já opravdu ted chci navštívit spoustu míst, která jsem viděla. Ovšem nemůžu se vyhnout srovnání s Klepání na nebeskou bránu. Ta mě zasáhla mnohem víc. Ovšem nemůžu říct, že by tento film také nebyl smutný. Nejvíc se mi líbil závěr filmu. Opravdu krásný konec. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podobné príbehy tu už boli, ale s tak špičkovým obsadením sa to jednoducho nedá odmietnuť. Film po zoznamovacom úvode beží presne v zabehaných koľajách a s profesionálnym prehľadom kolíše na hrane drámy a komédie. Humor a dobrá nálada tu má výraznú prevahu a to i napriek smutným vyhliadkam do budúcnosti oboch postarších pánov. S funebráckym zoznamom a dobrou náladou vyrážajú na "cestu okolo sveta" a po dokonalom vzájomnom zoznámení si ich postavy určite obľúbite. A z toho dôvodu je asi nemožné, aby sa vám tesne pred záverom netlačili slzy do očí. Za najkrajší moment filmu považujem vzájomný rozhovor na pyramídach. Na otázku, či si našiel v živote radosť sa ešte odpovedať dá. Na tú druhú, či tvoj život priniesol radosť iným sa už niekomu odpovedá ťažšie.... Veľmi pohodový a príjemný film s hereckou špičkou najstaršej generácie. 80%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Do některých kin byl film dodáván pod falešným názvem Roads to Paradise. (SONY_)

Reklama

Reklama