Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (790)

Arx 

všechny recenze uživatele

Svižně natočený thriller, který dokáže velmi dobře vtáhnout do děje. 90 minutová stopáž uteče jako voda a nudu u tohoto snímku určitě nepoznáte. Trochu mě překvapuje výsledné hodnocení 70%, které je podle mě hodně podhodnocené. Pete Travis si dal se snímkem opravdu záležet a pro mě je Úhel pohledu velkým překvapením. 90% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

O hodnocení jsem dlouho přemýšlel, ale nakonec budu opět hodnej a filmu přiepším. Úhel pohledu si totiž nezaslouží nikterak shazovat. Je sice pravda, že z filmařského hlediska nic moc nového nepřináší a vážný námět je nepříjemně narušován americkou přehnaností a vlastenectvím za každou cenu, ale pro obyčejného popkornového diváka představuje tenhle film takové žně, pro které se určitě vyplatí vymezit si prostor a čas. Velkým kladem je dobře zvolená stopáž, která šlape režisérovi neustále na paty a nutí ho udržovat obrátky na té nejvyšší frekvenci, a pak samozřejmě herci kolem Quaida a Whitakera, jejichž role sice žádnou velkou hloubku nemají, ale každý divák se při pohledu do jejich tváří cítí hned příjemněji. Já ale můžu říci, že bych se cítil stejně spokojeně možná i s partou neznámých herců, protože Travisovi se povedlo stvořit opravdu nenáročný a maximálně zábavný thriller, po jehož zhlédnutí si asi jeden rozmyslí, jestli chce být ještě prezidentem.. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechny postavy jako by vypadly ze šablony. Hrdinný prezident, sympatický ochránce, dobrácký černoch, roztomilá holčička, přismahlý terorista a jiní jim podobní vystupují v zajímavě podaném akčňáku, jehož podřízenost mainstreamu je, přes dobrý nápad s opakováním jedné časové linie, neoddiskutovatelná. Kdo to překousne, bude se hodinu a půl bavit víc než obstojně. Závěrečná automobilová honička vypadá dobře, ale cítil jsem u ní tak trochu dejavu... no jo, když já jsem se včera díval na Bournea. Být Vantage Point méně naivní a více nekompromisní a tvrdší, byla by zde šance na pět hvězd - tyhlety filmy hrající si s časem mám prostě rád. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úhel pohledu má tak dynamickou režii bourneovského ražení, že jsem na chvíli zapomněl na své předsudky vůči akčním filmům a uvažoval dokonce i o páté hvězdičce. Jenže s přibývajícími minutami se dostávala na povrch určitá prvoplánovost snímku, kdy scénář začal vršit jedno klišé vedle druhého a v ději se objevovaly logické díry. Moment, kdy unesený americký prezident začne statečně zápasit s teroristy, definitivně rozhodl o pouhých třech hvězdičkách. Přesto nejde o podprůměrný kousek, film má rychlé tempo a nabízí řadu napínavých scén. Celkový dojem: 65 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že mě dokáže takhle dostat a zaujmout film z prostředí politiky, atentátů, terorismu a to navíc s velkou dávkou akce. Tohle je pro mě totiž naprosto odpudivá kombinace, která mě dokáže odradit od toho, abych se na takovýto film podíval. Ale přesto jsem dal dnes odpoledne filmu Úhel pohledu, v němž lze kombinaci těchto žánrů spatřit, šanci, a rozhodně toho nemohu litovat, protože tento thriller byl maximálně strhující, atraktivní, napínavý, a plný překvapivých zvratů a docela promyšleného spiknutí. A jak jsem se spolu s postupujícím příběhem blížil zajímavému odhalení, tak jsem stále více probodával televizní obrazovku očima a nemohl jsem z příběhu spustit oči. Tohle je opravdu parádně promyšlené do těch nejmenších detailů a ani na chvilku jsem se u filmu nenudil. Film měl zkrátka vše, co asi má správný film mít, suprové herecké výkony, agent pronásledující teroristy si získal mé sympatie, ač jinak ke Spojeným státům a jejich prezidentovi příliš velké sympatie nechovám (a nezáleží na tom, jestli v Bílém domě sedí Bush nebo Obama), ale film mě dokázal tak strhnout, že jsem tomu agentovi přál, aby prezidenta zachránil. Dál už je asi zbytečné cokoliv dodávat, film mě zaujal, líbil se mi, nemohu k němu mít téměř žádné výhrady, a v tomhle případě zbývá už jen vyřešit otázku, jestli dát čtyři nebo pět hvězd, protože váhám do poslední chvíle. Ale zde se asi nakonec rozhodnu podle toho, jestli by mě tento film i napodruhé bavil stejně jako napoprvé. A odpověď je, že se znalostí závěrečné pointy by to už zřejmě nemělo ten správný efekt, takže dávám lepší čtyři hvězdy, neboli 90%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Když člen ochranky (Dennis Quaid) přijde za šéfredaktorkou (Sigourney Weaver) do přenosového vozu a požádá jí, že by chtěl vidět záznam z kamery, šéfredaktorka pobídne střihače: "Kevine!" Při následujícím flashbacku, i když se jedná o identickou situaci, již šéfredaktorka střihače nepobídne. Záběr byl tedy filmován na dvakrát, i když se jedná o tu samou situaci. (BrianStorker)
  • Premiéra filmu byla plánovaná na říjen 2007, ale byla z neznámých důvodů odložena na únor 2008. (don corleone)
  • Značná podobnost se seriálem "24 hodin" není náhodná. Scénář se měl stát předlohou celé jedné série příběhů Jacka Bauera. (77Ivana)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama