Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (790)

rhodos 

všechny recenze uživatele

Film sledujeme od začátku až do konce z pohledu několika různých lidí, abychom se až v závěru dočkali překvapivého rozuzlení příběhu. Film, od kterého jsem nic nečekala, mne velmi příjemně překvapil. Neotřelou formou, solidní stopáží, kvalitními hereckými výkony, ať už známými či méně známými herci v čele s Dennisem Quidem. ()

lupik84 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě natočené, aneb jak z deseti minut děje udělat hodinu a půl. Takto pojatý smímek musí mít rychlost, což film má, ale na úkor věrohodnosti. Automobilová honička je efektní, ale přehnaná. Pistole mají 100ranné zásobníky. Občas se objeví i věrný detail (vizuální kontrola zásobníku v průběhu střelby). Když už chci vidět tento druh filmu, tak požaduji realističnost. Celkově film hodnotím 3+, za to, že jsem ho dokoukal. ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Hej, takto si predstavujem film s názvom uhol pohľadu. Osem krát si pozrieť rovnakú situáciu len z iného pohľadu. Super natočene bez zbytočných nič nehovoriacich scén. Všetko do seba perfektne zapadá. Bavil som sa. ()

pa3k16 

všechny recenze uživatele

Dynamické tempo, veľmi dobre postrihané, tých pár začiatkov neodradilo, naopak vtiahlo do deja. Zaujímavé poňatie ostrielanej témy, cez ktorú sa tvorcovia s prehľadom prestrielali :) Hodnotím film, nie politiku. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Akcni, thriller ktery neni spatne zahrany, ma akci, dobrou kameru, je slusne zrezirovany a myslenka smycky, kdy se se clovek diva na stejnou situaci z pohledu ruznych, zainteresovanych osob je zajimava. Problemem je "made in USA", je to tak pateticke, proamericke a na konci tak sentimentalni a preslazene, coz film hrozne degraduje a i pres slusne zpracovani sesazuje docela nizko – u me o hvezdicku mene. ()

milous11 

všechny recenze uživatele

Jednoduše prostě wáu. Dlouho jsem neviděl tak strhující akční thriller, který mě doslova připoutal k sedačce od první vteřiny filmu. Popravdě, ze začátku jsem musel pochopit o tom tam popravdě jde, jak se ty úryvky opakuji u jednotlivých herců, ale opravdu moc povedený a s dobrými záběry natočený film. ()

Icewalk 

všechny recenze uživatele

Strhující výkon herců v dramatickém podání. fantastické prolínání několika pohledů. Drama určitě nechybělo. Režisér odvedl velmi dobrou práci. 85% ()

Sunti 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů na jedno zhlédnutí, ale to vůbec neznamená, že snímek je špatný. Jednoduchý děj je pojatý z několika pohledů a právě tento fakt dodává filmu rychlý spád a potřebnou originalitu každého z pohledů. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Slušně odvedená filmařská práce. Výprava je v tomhle filmu prostě vynikající! Stejně tak i začátek je strhující, originální vyprávění z různých úhlů pohledů různých postav příběhu má šťávu. Ale postupem filmu jsem se začala trochu nudit - na jednu stranu to přikládám poněkud nepřesvědčivým hereckým výkonům, na druhou stranu celkové překombinovanosti děje. V marné snaze o co největší příběhovou pointu se děj kombinuje tak, až diváka přestane bavit ho sledovat a při odchodu z kina už vlastně ani neví, jak to celé bylo a už ani nemá chuť to zjišťovat znovu. Ale za málo peněz docela hodně muziky a proto slušných zasloužených 60%. ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý thriller na malom mieste donekonečna sa odohrávajúcom dokola ale vždy Z iného pohľadu kde mozaika postupne zapadá do ozubeného kolieska ()

pretorij 

všechny recenze uživatele

MOzna tam tech uhl pohledu mohlo byt trochu mene, ale jako koncept to nebylo vubec spatne. Akce vic, nez dost a americkeho patosu pro tentokrat primerene. Vycemene to nadavalo myslim i vsechno tak nejak smysl. Takze na odpocinkovy akcni vecer... proc ne ()

Ruthen 

všechny recenze uživatele

Uf... no nápad by to nebol zlý ale päť lebo šesť krát čučať na jeden výstrel a výbuch začal už pri treťom raze nudiť, ale tak dajme tomu. Čo som však nedokázal stráviť, že divák sa vôbec nedozvie kto, prečo, o čo ide, prečo zastrelili brata a podobné nezodpovedané otázky. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý thriller, kde se divák dozví hned v úvodu, že dojde k atentátu. Následně se děj vrací v časové smyčce a je vyprávěn vždy jednou z hlavních postav. Takto se děj posouvá a postupně odhaluje skládanku vedoucí k jednoznačnému cíli. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

První polovina mě od třetího opakování začala nudit a takový herecký kalibr jako Forest W. měl co dělat aby zaslátal ty díry, kterými vytékaly logické chyby / prapodivné náhody, patos a nuda z opakování toho samého děje dokola. Na druhou stranu je třeba tenhle inovativní způsob pochválit ať už ho subjektivně hodnotíme dobře či špatně. Mě celý film začal ladit dohromady v poslední polovině až třetině, kdy jde o dobře zpracovaný akčňák. Nakonec musím uznat, že Dennis Quaid (málem bych napsal Harrison Ford, pořád si je pletu :) byl tentokrát lepší než můj oblíbenec Forest. Ale pobavilo mě, jak se kamera neustále snažila na maximum využívat detailní záběry na Forestovu mimiku, až bych řekl přehnaně. 60 % ()

Orbeek 

všechny recenze uživatele

Dokolečka, dokola ... svým způsobem zábavné. Motivace, vztahy mezi partou atentátníků kde? (2023_09 DVD  TR2427 Bravia) ()

Kelinej 

všechny recenze uživatele

Tak omšelý příběh - a tak neotřelé zpracování! Film člověka nenechá na chvíli vydechnout a klidně by snesl i delší stopáž. Čekal jsem tuctové béčko jako kulisu pro nedělní večer - a byl jsem setsakramentsky překvapen. ()

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama