Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (790)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z mého úhlu pohledu se jedná o velmi napínavý film, který ale funguje... eh, čo to tárám, leptá vaše mozkové jarní závitky jen jednou, totiž napoprvé. On si totiž zakládá na různém nahlížení na jeden kritický okamžik a tak z nepříliš zajímavého a náhodami propleteného vyšetřování učiní skutečně napínavou a zajímavou šou. Ale opravdu jen na poprvé. To kouzlo z druhým sledováním filmu rapidně zmizí. Jednak víte, kdo je ten zlý... eh, čo to tárám, kdo jsou ti zlí a jednak i ty různé úhly pohledu... eh, čo to tárám, různé pohledy zúčastněných přestanou být tou hlavní devízou filmu. Na poprvé čtyři na prodruhé tři, nechávám tři, protože ten hrdinný prezident to na konci filmu úplně poslal k šípku. To si pak člověk akorát řekne: "O čem to, doprdele, bylo? O tom, jakej je americkej prezident fuck kůl borec? Nebo šlo jen o akci?" No, můj dojem je, že nejdřív šlo nejspíš o akci, ale pak tvůrci ukázali karty a jasně dali najevo, že chtějí naznačit, že americký prezident je fuck kůl borec. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Svižně natočený thriller, který dokáže velmi dobře vtáhnout do děje. 90 minutová stopáž uteče jako voda a nudu u tohoto snímku určitě nepoznáte. Trochu mě překvapuje výsledné hodnocení 70%, které je podle mě hodně podhodnocené. Pete Travis si dal se snímkem opravdu záležet a pro mě je Úhel pohledu velkým překvapením. 90% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Španělsko, náměstí, starosta, proslov, prezident, výstřel, zmatek, výbuch, výbuch... Stop! Rewind: výbuch, výbuch, zmatek, výstřel, prezident, proslov, starosta, náměstí... Stop! Další pohled (posuneme se o několik úhlů dál). Play... Vantage Point, roll out! Trochu mi to připomnělo hru: opakuju slova po předchozích lidech a pak přidám své vlastní. A další zopakuje všechna předešlá slova včetně mého a vyřkne své. A tak pořád dokola. Zde samozřejmě v trochu upgradeované verzi. Hlavní ale je, že to funguje. Dynamický spletenec několika různých pohledů na problém. Zajímavý, napínavý a odsýpající stejně rychle jako jedna epizoda jackbauerovky. Navíc absolvujeme prohlídku Salamancy prostřednictvím výborné automobilové honičky s několika působivými crashy. Když si ale začne sám prezident hrát na hrdinu a ufňukaná malá holka kličkuje čtyřproudovou silnicí jako zábavním parkem, napadne mě jenom: wtf nebo ježišmarjá, proč?? Mohlo to být perfektní, takhle "jenom" hodně dobré. P.S.: Drsný look Dennise Quaida by odzbrojil i Ironhidea... 40 miliónů dolarů(rozpočet)/150,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uhol pohľadu bol nakrútený v roku 2008, ale ja som si ho s pani manželkou pozrel až o 10 rokov neskôr. Vždy ma lákal, ale nakoniec mi vždy do filmovej cesty prišli iné priority. A roky utekali a utekali, až sa z nich stalo okrúhle desaťročie. Koncom roka 2017 sme pozerali seriál Punisher a v ňom bola jedna epizóda poňatá práve ako Uhol pohľadu – krvavý teroristický útok vyrozprávaný z pohľadu viacerých osôb. A keďže šlo o dobrú časť, rozhodli sme sa pozrieť si konečne aj „originál“. A "musím" mu dať 4*. Je príliš originálny na to, aby som mu dal "len" 3*. Žiadna srdcovka to nie je. A zrejme ani nikdy nebude. Nie je to film, ktorý potrebujem vidieť štyri razy do roka. Vlastne si myslím, že ho zase ďalších 10 rokov neuvidím. Ale je to proste svojím spôsobom jedinečné, hra s časom je miestami až bravúrna (hoci mám pocit, že pár detailov tvorcom nenápadne uniklo, ale aby som to vedel potvrdiť, musel by som si to pozrieť viackrát po sebe) a herci dostali veľmi stručne, ale v konečnom efekte pôsobivé postavy, ktoré väčšinou mlčia, ale u každej je naznačených aspoň pár zaujímavých drobností, ktoré z nich robia človeka, ktorého životný príbeh by nás zaujímal, keby... keby naň bol čas. Lenže nie je. Hoci film začína sprudka a vy sa možno budete preto pýtať, či to môže byť ešte besnejšie, keď už začiatok je šialený, tak vám odpoviem, že – môže. Najmä v druhej polovici, kedy do seba jednotlivé veci začnú zapadať, sa z toho stáva v podstate nonstop akčný film. Ponúka veľa mrazivých, intenzívnych, naturalistických a desivých scén. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Přál bych si, aby se točilo víc podobně zajímavých a netradičních thrillerů. Ze začátku jsem si opravdu liboval, ukázání jedné události z různých pohledů, tzn. z pozic různých lidí, bylo velmi zajímavé. Takovéto filmy, kdy se děj vrací znovu a znovu na začátek a příběh není vyprávěn v jedné příběhové linii, mám hodně rád. Navíc tady se jedná i o zajímavé téma. Takže jak říkám, ze začátku to bylo parádní, napínavé a naprosto nepředvídatelné. Těšil jsem se co příjde dál. Bohužel závěrečné dění mě dost zklamalo, protože se z toho jednak stal typický americký akční film s hodnými, zlými a těmi neutrálními, kteří se dostanou mezi obě strany (příběh malé holčičky a její maminky si mohli odpustit) a jednak se to na můj vkus až moc zamotalo. O náhodnosti setkávání jednotlivých postav a o štěstí a nebojácnosti černocha a jeho kamery ani nemluvím. Když opomenu nějaké divné momenty, tak jsem se bavil velmi dobře a napětí bylo velice slušné. 75% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Když člen ochranky (Dennis Quaid) přijde za šéfredaktorkou (Sigourney Weaver) do přenosového vozu a požádá jí, že by chtěl vidět záznam z kamery, šéfredaktorka pobídne střihače: "Kevine!" Při následujícím flashbacku, i když se jedná o identickou situaci, již šéfredaktorka střihače nepobídne. Záběr byl tedy filmován na dvakrát, i když se jedná o tu samou situaci. (BrianStorker)
  • Premiéra filmu byla plánovaná na říjen 2007, ale byla z neznámých důvodů odložena na únor 2008. (don corleone)
  • Značná podobnost se seriálem "24 hodin" není náhodná. Scénář se měl stát předlohou celé jedné série příběhů Jacka Bauera. (77Ivana)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama