Reklama

Reklama

VOD (1)

Sportovní drama dle skutečného příběhu černošského hráče amerického fotbalu Ernie Davise, který tvrdou prací a nepřehlédnutelným talentem uskutečňuje svůj sen v době rasových problému šedesátých let dvacátého století ve Spojených státech. (JOHN.NY)

Videa (2)

Trailer

Recenze (122)

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Počátky profesionálního černošského působení v oblasti amerického fotbalu...nejen sport, ale rovněž i zbatečně utiskované minority potřebují svých hrdinů...a tento film o jednom z takových je...a je to snímek věru kvalitní, který příběh popisuje s uměním poctivého vypravěče...a ještě cítím nutnost vyzdvihnout Quaidův výkon. Perfektně ztvárněné rozličné charakterové vlastnosti a vnitřní pochody, které se vyvýjejí a střídají ve rozsahu od čisté vypočítavosti až po přátelství a obdiv... ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

Další z působivých sportovních příběhů, který se ocitl na plátně. Vzhledem k mé slabosti pro sportovní snímky a zároveň díky více než kvalitnímu provedení nemohu jinak - dávám čtyři hvězdičky, protože to bylo milé pokoukání (na pět to bohužel není - nikde tam nebyl starej Klapzuba s šiškou v ruce místo balonu - Vítězové a poražení jsou pro mě totiž stále svým zpracováním nedotknutelní, byť se jedná o diametrálně odlišné snímky, mapující jiná období tohoto yankeeovského sportu). A vzkaz do historie: Velcí zlí běloši go home! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $9,793,406║Tržby Celosvetovo $9,808,124▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,609,706║ Budem sa opakovať ale tento šport, ragby nie je moja šálka kávy. Na druhú stranu je ale táto športová dráma zvládnutá na výbornú. Od samého začiatku až po emóciami nabitý koniec veľmi pútavé, celistvé, výrečné. Herci výborný, šikovná kamera, má to slušné grády. /80%/ ()

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

Mam rad filmy podle skutecne udalosti. Mam rad sportovni filmy. Mam rad kvalitni filmy s vyborne budovanou atmosferou, prijemnou hudbou a sympatickymi herci. The Express vam nabizi vse. Pokud byste se divili tak jako ja, proc se takovy film jmenuje The Express - je to proto, ze film je natoceny podle knihy Ernie Davis: The Elmira Express od Roberta C. Gallaghera. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** Dámy, pánové, neumím psát proslovy ani rozumné komentáře, natož abych objektivně hodnotil.Film mohl být hezký, mohl být i o významné osobnosti, mohl být i o sportu, kterému moc nerozumím, ale tento film obsahoval jednu pro mne zásadní věc. Docela pochybuji, že někdo tyto komentáře čte celé a proto přestanu takto trapně psát a odeberu body. [X] Minus 2** body Co obsahoval tak zásadního tento film? Tento film mne rušil od sledování tohoto filmu. Tak *censored* hudbu, s dojemným orchestrem od první půle, úplně pitomé bubny a chvilky ticha v "napětí" mne tak otravovali, že jsem dokázal oprudit i tak nenáročného diváka jako je Jíťa :-) [X] Nedávno jsem viděl zajímavou fotku. Na jedné byla noha v kopačkách a fotbalový míč s textem: NOHA, MÍČ. Na druhé byla ruka tenhle šišatej věc s textem: RUKA, VEJCE. Proč tedy "FOOTBALL" a ne "HANDEGG"?? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Ernie Davis se stal prvním Afroameričanem, který byl jedničkou draftu do slavné NFL od roku 1962. (Koldyn)
  • Na začátku filmu kouká Ernie (Rob Brown) s dědečkem na baseballový zápas, kde exceluje Jacke Robinson a Ernie dědečkovi říká, že Jackie je jeho vzor a chce být jako on. Načež na konci filmu, když vede rozhovor Ernie s Floydem Littlem (Chadwick Boseman), Flod mu povídá, že právě on je jeho vzor a chce být jako on. A právě Chadwick Boseman hraje o 5 let později Jackieho Robinsona ve filmu 42. (Attia)
  • Ernie Davis byl prvním Afroameričanem, který obdržel Heismanovu trofej (každoročně udělovaná trofej pro nejlepšího vysokoškolského hrače amerického fotbalu). (JOHN.NY)

Reklama

Reklama