Reklama

Reklama

Street Kings

  • Česko Králové ulice (festivalový název) (více)
Trailer 1

Tom Ludlow, detektiv mravnostního oddělení, dopadne korejské pedofily a osvobodí unesené nezletilé dívky. Díky tomu je jeho šéf Wander povýšen, což kapitán pro vnitřní záležitosti policie James Biggs nenese dobře. Okamžitě se pouští do vyšetřování Tomova zásahu. Vypadá to, že Biggse na Toma poslal jeho bývalý parťák Washington, s kterým se Tom rozešel ve zlém. Šéf Wander však za Tomem stojí, je rozhodnutý ho z maléru dostat. Tom ale nejedná pokaždé jen tak, jak nařizují předpisy, umí své pozice zneužít a v tom je problém. Tom si to chce s Washingtonem vyříkat, proto ho sleduje. Muž vstoupí do obchodu, jenže ten zrovna v tu chvíli přepadnou dva ozbrojení muži. Tom se snaží Washingtona přesvědčit, že hrozí nebezpečí, ale ten si myslí, že ho chce Tom zabít. Nastane pravá řež a Washington je při nastalé přestřelce zabit. Na první pohled to na všechny působí jako vyřizování osobních účtů a bohužel to tak vypadá i podle záběrů z bezpečnostních kamer. Šéf chce celou záležitost zamést pod stůl a poradí Tomovi, aby záznam ukradl. Problém se díky tomu sice podaří vyžehlit, nicméně Tom je pro jistotu uklizen na administrativní oddělení stížností... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (743)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves jak jsme ho neznal, ale jak jsem ho moc rád poznal. Kriminální filmy byly vždy mými oblíbenými, ale poslední dobou zde nebyl vysloveně zajímavý kousek, který by využíval všech aspektů, které nabízí policejní práce. Až do teď. Nejen morální problematika spojená s policejní prací, ale i mnohem více nabízí Street kings. Velmi dobře napsaný a využitý příběh nečistého poldy, který koná jak cítí a jak má za úkol. V jeden okamžik ho určitě budete chápat, aby jste ho v druhý nenáviděli. Morální problematiku mám moc rád a když se využije v tomto prostředí a se střelnými zbraněmi, proč ne? Na jaké straně a s jakým názorem by jste chtěli být policista vy? Film se nesnaží odpovědět, jen ukázat a nechat vás rozhodnout a tato volnost je velmi příjemná. Mimo to Keanu Reeves odvádí skvělý výkon, stejně jako již starý známý Forest Whitaker a svou holí, kterou asi nechal doma, proslavený Hugh "House" Laurie. Drsná a velmi vkusná podívaná, která neztrácí tempo ani myšlenku. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pěkně špinavé policejní drama, které je o dost méně akční, než jsem čekal. Když už dojde na lámání chleba, tak jsou přestřelky dost drsné a chlastající Keanu Reeves se nebojí rozstřílet seroucího korejce na sračky. Scénář se dá popsat jako nepředvídatelně předvídatelný :) což znamená, že Keanu Reeves má zas trochu jinou roli. ze začátku nevíte jestli je správňák, nebo jen troska v úpadku. Později jde ale vše podle "špinavých" žánrových kolejí. Natočeno je to velice koukatelně a in da hood atmosféry je tam tak akorát. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves coby oprstýnkovanej policejní drsňak Tommy Ludlow, co ráno po zazvonění budíku hnedle kontroluje pistoli, aby mohl dopadnout (lépe zastřelit) další grázly, co se prohání po losangeleských ulicích. David Ayer, sic jde ruku v ruce s moderními trendy, mu nabízí jen velmi tradiční děj o morálce v policejním světě a mě už zrovna nebavilo poslouchat tuhle lehce obehranou písničku. Těžkotonážní policejní buldoci se s ničím nepářou, přičemž nekompromisní Reeves je nejvýraznějším architektem nočních jatek. A sic to není žádný svatoušek, má tu smůlu, že stojí na špatném konci spletitého korupčního provazu. Tvůrci nabídnou několik skvostných akčních scén, žádné berličky a kravinky, prostě jen vystřílený zásobník a zkrvavený grázl padající k zemi. Ano, je pravda, že mě David Ayer před třemi lety neuspokojil svými Harsh Times, kde se rovněž snažil být za každou cenu ultradrsnej a vulgární, ale v tomhle případě po druhém zhlédnutí nakonec čtvrtou hvězdu střelím. Už jen proto, jak tvůrci tyhle špinavé ulice znají, má to specifickou atmosféru, má to „osobní kouzlo“. Ale samozřejmě Michael Mann je Michael Mann!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Ellroy, Kurt Wimmer, Jamie Moss | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: Lucas Foster, Alexandra, Milchan, Erwin Stoff | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Regency Enterprises | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 65,572,887 $ || Plnokrvné krimi s výbornýn hereckým obsadením. Scenár je osviežujúco iný, než ostatné žánrovky, a zvrat na konci s odhalením pravých postojov postáv je skvelý. Nadčasovú epiku to žial nemá, ale už aj takto je to ťažký nadpriemer. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ne, asi bych se nechtěl přátelit s jedinou postavou této drsné krimi, kde - jak hlavní hrdina správně podotýká - zlo plodí zase jenom zlo. Temná sonda do útrob speciálního oddílu losangelské policie (jehož členové by si velmi rozuměli se "Zvláštní jednotkou" Oliviera Marchala), v němž už dávno nejde o hledání světské spravedlnosti, staví na skvělé atmosféře a zejména vynikajících hercích s Keanu Reevesem v čele v pro něj atypicky prohnilé roli. Scénář "Street Kings" je sice v některých ohledech celkem průhledný, to však filmu nijak neubírá na působivosti. Skvěle vykreslené prostředí, drsná přehledná akce a nekompromisní přístup od všech zúčastněných stran prodchnutý povýšeným pocitem nedotknutelnosti vytvářejí pro ty, kdo si rádi pochutnávají na syrovém, kvalitní filmové sousto. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Scéna z policajnej kúpeľni sa v skutočnosti natáčala v štúdiách Fox. Na pisoároch je možné vidieť štítok "Do Not Use" ("Nepoužívať"). (Real Tom Hardy)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 26,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 66,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Sandra a Forest – posily pro Slye

Sandra a Forest – posily pro Slye

30.12.2008

Jméno Sandra Bullock nám chlapům většinou oživí bolestivé vzpomínky na ten večer, kdy jsme s našimi holkami museli zajít do kina na nějaký ten Sandřin slaďák (konec konců, zvěčnil to Kevin Williamson… (více)

Reklama

Reklama