Reklama

Reklama

Street Kings

  • Česko Králové ulice (festivalový název) (více)
Trailer 2

Tom Ludlow, detektiv mravnostního oddělení, dopadne korejské pedofily a osvobodí unesené nezletilé dívky. Díky tomu je jeho šéf Wander povýšen, což kapitán pro vnitřní záležitosti policie James Biggs nenese dobře. Okamžitě se pouští do vyšetřování Tomova zásahu. Vypadá to, že Biggse na Toma poslal jeho bývalý parťák Washington, s kterým se Tom rozešel ve zlém. Šéf Wander však za Tomem stojí, je rozhodnutý ho z maléru dostat. Tom ale nejedná pokaždé jen tak, jak nařizují předpisy, umí své pozice zneužít a v tom je problém. Tom si to chce s Washingtonem vyříkat, proto ho sleduje. Muž vstoupí do obchodu, jenže ten zrovna v tu chvíli přepadnou dva ozbrojení muži. Tom se snaží Washingtona přesvědčit, že hrozí nebezpečí, ale ten si myslí, že ho chce Tom zabít. Nastane pravá řež a Washington je při nastalé přestřelce zabit. Na první pohled to na všechny působí jako vyřizování osobních účtů a bohužel to tak vypadá i podle záběrů z bezpečnostních kamer. Šéf chce celou záležitost zamést pod stůl a poradí Tomovi, aby záznam ukradl. Problém se díky tomu sice podaří vyžehlit, nicméně Tom je pro jistotu uklizen na administrativní oddělení stížností... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (743)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribeh s ocakavatelnym vyvojom, stylovo nielen stylom podany. Na moralku sa v tomto drsnom, nekompromisnom a spinavom svete nehra, resp. i slabe naznaky su nakoniec udupane a pokracuje sa dalej, kde bola snaha z cesty odbocit. Forrest Whitaker ma nastastie po zbabranej postave vo Vantage Point znova moznost na vacsie rozpatie svojich hereckych moznosti a nalezite toho vyuziva. Farebne tonovanie zahalene hlavne do odtienov zeleno-sede s cervenou krvou zintenzivnuje marazmus pribehu i prostredia. V ramci zanru nic prevratne, ovsem presvecivo podane, s jednym vyborne natocenym zaberom (Keanu a jeho strelba nad chladnickou), ktory si budem este dlho pamatat. 7-8/10. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To máte tak. Když takovýho zkorumpovanýho policajta zastřelíte, tak je s ním ámen. A když ho zastřelí Keanu Reeves, tak je s ním ámen dvakrát. Příběh je až moc jednoduchej co do motivů, kromě syrovýho podání toho moc nenabízí, nějaký zajímavější charaktery už vůbec ne, Reeves filmem projede jak odbržděnej kamion, kterej se nikdo pořádně nepokusí zastavit. Když zkorumpovanci udělaj jednu chybu v autě typu vyslepičim hrdinovi všechny plány než ho sejmu, abych mu dal dost času se osvobodit, budiž, ale když to úplně stejně proběhne o pět minut pozdějc, už má člověk chuť vydat příručku "100+1 chyba filmového padoucha: Jak zajistit úspěch podlého plánu" + 2CD s příklady. Training Day byl lepší, tohle je prostě tak nějak nevýrazný. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Drsnej temnej krimi thriller, kterej se podobně jako Training day zajímá spíš o policii a její divný praktiky a dělá to fakt ve velkým stylu, hned od začátku film hodně navnadí parádní akcí v podání Keanu Reevese, kdy vystřílí jeden barák, pak to sice z týhle akční cesty mírně sejde, ale o to víc se přídá na atmosféře a na příběhu, kterej je víc než slušně propracovanej, i když né originální, krom toho jak Keanu, tak hlavně Forest Whitaker jsou naprosto parádní a obzvlášť u Whitakera bych se nebál mu udělit oscara za vedlejší roli, pak už stojí za zmínku jen Hugh dr. Barák Laurie, kterej ale tady nepřekročil stín výbornýho seriálovýho herce. Jinak ale hodně příjemný překvapení na poli krimi ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me tyhle kriminalky o policajtech moc neberou, ale sem tam se nakej paradni kousek urodi a tohle je jeden z tech pripadu. Uz samotnej pribeh me prekvapil, celkem originalni, taky diky Reevesovo postave nekompromisniho poldy, kterej vse resi pistoli, ale je to vlastne kladas. Navic je film docela svizne natocenej a hlavne je paradne drsnej a krome asi 15 minutovyho hluchyho mista po uvodni akci se porad neco deje. Herecka sestava je taky fajn, nejlip asi hraje Whitaker, Reeves taky rozhodne neni spatnej, ale tady je to spis diky pekne napsany postave, nez ze by hral nejak uzasne. No a rozhodne stoji za zminku Laurie, sice jeho hlas neni tak udernej jako v dabingu House a ta jeho pleska je trochu divna, ale rozhodne hraje dobre. Celkove proste skvele natocena, dobre napsana a zajimave obsazena kriminalka, na kterou klidne jeste nekdy kouknu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadějně drsná kriminálka, jež ke konci bohužel sklouzne k tuctovému příběhu na téma, které jsme už viděli mockrát. A lépe. Závěr byl zvlášt(n)ě ukřičený, ale bez emocí, ačkoliv tam zřejmě původně být měly. Akční scény ale byly dobré, nejlepší druhá přestřelka v bytě. Hugh Laurie dostal bohužel velmi málo prostoru. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Sandra a Forest – posily pro Slye

Sandra a Forest – posily pro Slye

30.12.2008

Jméno Sandra Bullock nám chlapům většinou oživí bolestivé vzpomínky na ten večer, kdy jsme s našimi holkami museli zajít do kina na nějaký ten Sandřin slaďák (konec konců, zvěčnil to Kevin Williamson… (více)

Reklama

Reklama