Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vždy dokonalá Carolyn McDuffy a její sestry mají plán - chtějí vyhrát Charitativní cenu roku tím, že budou trénovat mentálně postižené atlety a připraví je na účast v regionálních sportovních hrách. Carolyn dostane na starost Pumpkina Romanoffa. Nejprve je z něho zděšená, ale záhy zjišťuje, že mladík v sobě má něco, co doposud u nikoho nepoznala: něhu, lidskost, poctivost a vnitřní čistotu, které ji hluboce citově zasáhnou. Ke zděšení svých přátel i Pumpkinovy matky, která svého syna úporně brání před celým světem, se Carolyn do svého chráněnce zamiluje. A zatímco dívčin dosavadní perfektní život se rozpadá, Pumpkin ji naučí, že to, co se zdá dokonalé, ve skutečnosti dokonalé být nemusí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +naprosto skvělá a odzborující Chrisitina Ricci, jímavá hudba, dojemné scény, neuvěřitelný romantický příběh -ze začátku se to tváří jako komedie a film vybočuje jen z mírného nadpůměru/// Pumpkin ze mě vyždímal tolik emocí jako se doposud žádnému filmu nepodařilo. A to se ze začátku rozjíždí střídmě, nehraje si na nějaké vážné drama s spíše nás jen pomaloučku, polehoučku dostává do příběhu. Vztah hlavní dvojice je nečekaný, ale musím přiznat, že jsem jim to věřil. Úplně jsem cítil, že něco mezi nimi je a v tomto směru oba herci zahráli excelentně. Hlavní hrdince jsem fandil, byla mi sympatická, i proto, že si vybrala tu složitější cestu. Tohle je film plný emocí./// Celkem 82%/// ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pokud je to parodie a to snad proboha je, tak dávám za 3*. Jsem z toho zmatená jako mnoho dalších lidí tady. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Alga Omega Pí(čovina) . . . Svatá prostoto! Co je tohle za >retardovaný< film? Něco tak imbecilně laciného snad ani z tuzemských pisskulturně říčných proudů nevytryskne. Stupidně přehrávající herecké kreace hrdinů hlavních i vedlejších, pokryté patetickou hudbou, mající za účel asi zakrýt celé to ukoptěné NIC... :-( . . . A ten finiš!!! :-o - Vytrerndovaný chlapec Kent coby jasný záporák padá s ve vzduchu(!) vybuchujícím a hořícím autem ze skály, aby záhy promlouval z lůžka ve špitále a poté jakože - s p r a v e d l i v ě - skončil na vozejku a jím ubližovaný klaďák retard Pumpkin mu donese kytičky a poté poplácají se po ramenou a...(!!!) ...nemá smysl dál už ani popel... 8--/ . . . Chvílemi jsem měl až pocit, že si pánové Abrams s Broderem tak trochu dělají prdel, ale bohužel tomu tak asi fakt nebylo. Lze tedy upřimě doufat, že touto pseudohumanistickou křečí oba >umělci< v branži (viz filmografie) skončli. I u >nezávislého< filmu, vyrobeného (možná) s dobrými úmysly není d.m.s.n. místo pro sračkaře a jejich výpotky. - - - P.S. Tak jsem se po dvou dnech od zhlédnutí kouknul na zde přibyvší komentáře a fakt mě to nutí zamyslet se, proč si někteří jedinci tolik snaží vsugerovat, že šlo o parodii a poté tuto tezi i ventilovat bez nějakého relevantního doložení i ostatním. No, snad tomu nakonec i věří... Já tedy subjektivně sebe sama považuju ve svém věku za už trošku ostříleného diváka a s čistým svědomím říkám: "PRAVÁ BLONDÝNA" JE SKVĚLOU PARODIÍ - či spíše satirou na provařená americká témata (tam to zase kupodivu pochopil málokdo (?) ;-), tento film však je bohužel jen citově podbízivou a co se týče invence tvůrců lacině vyžvejkanou nepovedenou srajdou. Tu jednu hvězdičku jsem dal opravdu jen s obrovským sebezapřením, snad jen za ten (jak chci sám věřit!) původně v principu dobře myšlený námět... - - - - - (Poprvé viděno 23.7.2008 na ČT2, komentář zde jako desátý - 23.7.2008, P.S. přidáno 25.7.2008) ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Kam se poděly tyhle.... jo nic, tohle už je zase jiná pohádka. Mno, vypadá to, že pánové Broder a Abrams mají buď značně zvrácený smysl pro humor nebo jsou sami retardi. ...mami, zjistila jsem, že život není tak jednoduchý jak jsem myslela :´( ... ale je, to víš, že je. Protože věřím, že to "chláma" byla, dávám za bradavky Christiny Ricci lepší 3 hvězdy. Teď ale vážně... retardi samozřejmě na obrazovky nepatří! ... ale ty bradavky.... ! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film má zaujímavý a silný námet. Povrchná stredoškolská kráska zahorí láskou k ľahko retardovanému chlapcovi, ktorého v rámci patronátu dostala na starosť. Občas sú k videniu zaujímavé a pôsobivé momenty. A tým končí výpočet kladov. Sú tu herecké výkony, kedy niektorí, ako napríklad Christina Ricci, či predstaviteľ hlavnej úlohy Hank Harris hrajú veľmi slušne. Naopak ich kolegovia, priatelia, spolužiaci, či rodina oscilujú od prehrávania až k trápnosti. Scény sú tiež úplne nevyrovnané, chvíľu máte pocit, že ide o komédiu, za chvíľu sa zmietame v drsnej dráme preliatej slzami, akoby každý z režisérov točil vlastný film a potom to zlepili dohromady. Tiež logickosť deja je tragická. Čisto priemerná snímka. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

No, já se u této parodie na romantické filmy bavil maximálně, teda pokud měli autoři opravdu v úmyslu točit parodii. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu je jeho neuvěřitelnost. Celkově mi to totiž připadalo, s vyjímkou Brendy Blethyn, naprosto nevhodně obsazené a přestože je Ricciovka mou oblíbenkyní, nedokázala svou proměnu z nafrňený vysokoškolandy do uvědomilé citlivky s velkým srdcem podat tak, abych jí to žrala. Takže film, který mi při daném tématu připadal zbytečně dlouhý (ačkoli né vyloženě zdlouhavý) a který je jen stěží uvěřitelně podaný. On bude asi problém i v tom, že se tvůrci do poslední chvíle nerozhodli, jestli je jim bližší černá komedie, nebo citlivé drama. PS: Do třetí hvězdy to dotáhl účes Dominique Swain, kterej byl tak příšernej, že jsem z něj nedokázala spustit oči. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná romantika. Velmi roztomilý filmeček. A Christině a Hankovi to moc slušelo. Někdy k potěšení stačí tak málo... ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Celý to má nádech demence. To není narážka na hlavního hrdinu, ale na scénář, na herce, hlavně na závěr. Netočil to Pumpkin? ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Síla... Tento film mě zajímal vpodstatě jen díky Christině Ricci, kterou mám moc rád... jako blondýna mi tu bohužel moc nesedla, ale jinak předvedla solidní herectví... Film samotný je to tedy hodně divný, po většinu času jsem měl lehce nepříjemné pocity, postupně je navozovalo téma, hudba, vývoj událostí... a asi nejvíce mě zaujala plesová scéna... celý film bych mohl označit jako "awkward". ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdyby vše zůstalo v rovině "pravé blondýny", která se probouzí a začíná si uvědomovat povrchnost světa kolem sebe a zla, jehož jsou lidé kolem ní naplněni.. mohlo to být za pět... motiv lásky obou hlavních postav to bohužel sraží... ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem totálně zmatená. Čím déle jsem se na něj dívala, tím silnější jsem měla pocit, že jde o parodii. Scéna, kdy členky spolku spolu s Kentem poklekají před Carolyn a prosí ji, aby se k nim vrátila, patetické promluvy, grimasy a gesta všech "sester" vůbec, několikanásobný výbuch auta padajícího z útesu (podle IMDB je tahle scéna převzatá z filmu Hudson Hawk), to přeci nemohl nikdo myslet vážně! Na druhou stranu, že by si politicky korektní Amerika troufla vtipkovat na účet handicapovaných, mi nepřipadá moc pravděpodobné. Takže jak to hodnotit? Jestli to opravdu bylo míněno vážně, je to megaodpad. Já ale přesto věřím, že šlo o nadsázku. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rodící se lásku hlavní hrdinky k retardovanému svěřenci jsem brala se značnou rezervou, pobavený úsměšek však mizel po přehoupnutí příběhu do druhé poloviny, kdy jsem pojala podezření, že se Carolyn ze svého bizarního snu musí každou chvíli probudit, ještě později jsem doufala, že se probudím já a pak jsem to konečně pochopila - je to parodie! Na všechny ty filmy, kde se vyskytují praštěné americké vysokoškolačky, hezouni, vedoucí své týmy k vítězství i jejich rodiče a profesoři se svou falešnou morálkou. Jenže se stala ta chyba, že jsem se podívala do tv programu, abych se dozvěděla, že moje zjištění nekoresponduje s uvedeným žánrem, a tím je romantické drama! Tak kdo je tady potom hňup?? (V případě, že jím nejsem já, jsem se bavila) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak napsali Paldini a Jossie. Pokud je to parodie, je to v pořádku a hodnocení leze hodně nahoru. Pokud je to však bráno vážně, je to špatně a hodnocení strmě klesá dolů. Existuje pár filmů, z nichž, respektive z jejích obsahu, či z toho, jak jsou podány, se mi dělá fyzicky i psychicky nevolno (patří k nim např. Americká krása). U tohohle filmu se mi chtělo zvracet nepřetržitě již prvních osm minut. A každou další minutu to nebylo o nic lepší. Aneb svým způsobem hodně nechutný film o tom, když normální lidé jsou mnohem větší dementi než lidé, jež jsou za dementy obvykle považováni. Jako poměrně pozitivně cynické parodii tomu klidně dám 4*, jako vážně se beroucímu filmu tak 1,5* (a to ještě hodně jen za Christinu Ricci a mou oblíbenkyni Dominique Swain, kvůli které jsem se na film koukal). Pevně doufám v první možnost, přesto se radši budu držet při zemi. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Úmyslně předimenzovaná pohádka, kde prakticky všichni kromě Christiny přehrávají (ta je opět dokonalá ve svém jedinečném, minimalistickém způsobu herectví). Myslím, že většina komentujících nepochopila smysl Pumpkina, kritika nesmyslnosti a nelogičnosti děje zde totiž není na místě, o něj tolik nejde, jelikož režisér uzpůsobil celé aranžmá filmu, včetně hudebního doprovodu tomu, aby zdůraznil kontrast mezi tím, co se od nás společnost očekává, a tím co je možná správné, ale nemáme koule do toho jít. Totální výsměch elitářství, výsměch rasismu, výsměch konzumu a neustálé honbě za dokonalostí. Skvělé přenesení pocitu tíže prvního kroku mimo vyšlapanou cestičku. ()

Reklama

Reklama