Reklama

Reklama

Americká komedie režiséra Seana McGinleyho, jež se odehrává v prostředí kabaretu, láká především nabídkou velkých hereckých jmen, k nimž patří Tom Hanks, jeho syn Colin a John Malkovich v titulní roli Bucka Howarda. Stárnoucí muž, který býval celebritou mezi iluzionisty a dokázal zhypnotizovat místnost plnou lidí, se zatím marně snaží vzkřísit svoji pohasínající kariéru. Dostane však nový nápad a hodlá do svého comebacku zapojit mladého Troye Gablea (Colin Hanks), který se stane jeho asistentem. Otec mladíka (hraje ho Colinův skutečný otec Tom Hanks) si nicméně myslí, že synek stále studuje práva. Následuje kolotoč plný „kouzel", nevšedních a vtipných situací, v nichž svou roli sehraje i půvabná Valerie, která se netají tím, že ji Troy přitahuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Malkovich je opět divnej, až šílenej. Tom Hanks se krapet straní, protože jeho syn Colin Hanks dostává prostor a Emily Blunt je opět nádherná, i když je jí tu hrozně málo. Ve výsledku je to ale naprosto nijaká a nevýrazná rádoby komedie, kde se nic neděje, ničemu jsem se nesmál, nikdo mě nezaujel a celý ten příběh pro mě neměl žádný smysl. Snad jenom ukázal syna Toma Hanksa, jenže v tomhle případě to bylo k ničemu, pač tam neukázal skoro nic. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím si odborně vytáhnout holuba z nosu, ale tím mé iluzionistické umění končí. Přesto se rád mrknu na to, jak čaruje úspěšnější konkurence a Buck Howard mne dokázal pobavit. Jen by měl méně používat věty "Miluji tohle město." a "Není to úžasné?", protože na ty jsem postupně začal být alergický. Bez nich by se však stopáž snímku smrskla na polovinu, takže rozumím tomu, že něco říkat musel a když scénáristovi došly nápady, tak vsadil na to, že opakování je matka moudrosti. Tento snímek je důkazem, že to nemusí býti pravdou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie, která není příliš vtipná, ale pobavila. John Malkovich je bezvadně záhadný (jeho třesení rukou budu asi používat - na superpronikavý pohled si totiž netroufnu), Colin Hanks je divně mdlý, Emily Blunt hezká, Steve Zahn nevyužitý a Tom Hanks se vlastně jen mihne, stejně jako spousta dalších šoubyznysňáckých hvězd a hvězdiček. Scénář mohl být méně předvídatelný a méně ve stylu Na pokraji slávy, ale co. Čisté tři hvězdy. Fanouškům J. M. nelze Bucka Howarda nedoporučit. "Jerry Springer měl vážnou nehodu, a všichni to jeli natočit." - "Kdože?" ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film The Great Buck Howard láka predovšetkým ponukou veľkých hereckých mien ako napríklad - Colin Hanks, Tom Hanks, John Malkovich a veľa ďalších. Dej je zasiahnutý do kabaretných predstavení, kde sa Buck Howard (John Malkovich) márne snaží zachrániť svoju zhasínajúcu kariéru iluzionistu. Dostal však nový nápad a chce zapojiť do svojej hry mladého chlapca. Následný kolotoč plný "kúziel" a nevšedných, snáď aj vtipných situácií okorení, že chlapcov otec (Tom Hanks) je silne proti synovu novému záujmu. Priemerný pohľad do zákulisia amerického obchodu s umením, z pohľadu televíznych show. Snímok ja napriek hviezdnemu obsadeniu len obyčajnou a nevýraznou prehliadkou a zapadne medzi ostatnými priemernými snímkami. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úplne priemerná komédia, ktorá zaujme predovšetkým skvelým Johnom Malkovichom, ktorého tu je doslova plný film. Pokiaľ vám ako značka záruky stačí jeho meno, tak určite neoľutujete. Ja mám tiež rád tohto herca, takže zbytočne moc nefrflem. Ale pravdou je, že tých zaujímavejších situácií a humoru tu mohlo byť viac. Inak Tom Hanks tu tak dohromady hrá najviac 10-15 minút. Pravdepodobne tu funguje len ako ďalšia značka, ktorá má nalákať divákov. Priemer. 60/100 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Oddychová zábava, musím podotknúť, že nie infantilná... skôr potešil herecký prednes v podaní Johna Malkovicha, tak ako momenty s Tomom Hanksom. Film ubehol pomerné rýchlo, no aaa nenudil som sa... 6/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že až v samotném závěru nastane jeden jediný překvapující okamžik. Něco, co by člověk alespoň na chvíli zvedlo ze židle, stejně jako to s lidmi uměl Buck Howard. Velký Buck Howard, nebo Velký John Malkovich, chcete-li. Lákadlu v podobě Toma Hankse nepodlehněte, jeho "místo na výsluní" zastal jeho syn Colin, ale i jemu se dostalo něco z otcových genů. A ikdyž se nejedná o Velkou komedii a GBH díky své povaze působí lehce trpce, jde o oddychovou a pohodovou podívanou... 67% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Krásná, lehká komedie nesoucí se na pohodové vlně... John Malkovich hraje neuvěřitelně a celé je to jaksi kouzelné. Je pravda, že výsledek je spíše takový malý nezávislý film, který neodpovídá až přehnaně hvězdnému obsazení. Nehledě na tento fakt tomu něco podstatného chybí - jakási duše filmu, hlubší myšlenka. Ale bavil jsem se dobře a tak dávám slabší 4 hvězdičky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako satira na show business docela dobré... 1)  Po svižné první půlhodince se děj zpomalil._____ 2)  Scenárista a režisér Sean McGinly nezjištěného věku využil svých vlastních zážitků z doby, kdy dělal manažera iluzionistovi, který si říkal The Amazing Kreskin. Podle něho vytvořil postavu Bucka Howarda a ukázal i Kreskinův pověstný trik se schovanými penězi v publiku. Mimochodem, taky vás mrzí, že netušíte, jak to vlastně dělal?_____ 3)  Zaujali mě jako vždy dobrý tentokrát vlasatý 55letý John Malkovich (ilusionista Buck "I love this town") a příjemný 31letý Colin Hanks (nový Buckův manager Troy) s lehce ironickým kukučem, který očividně jde v otcových šlépějích._____ 4)  Snímku něco chybí. Jak píše komentátor bouncer**** - jakási duše filmu, hlubší myšlenka. Ale zaujal mě. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt je ako slniečko ktoré vylepší každé počasie, vďaka nej je deň hneď krajší, jej úsmev roztopí aj to najstudenšie srdce a rozžiari aj tie najsmutnejšie oči ... a áno aj film bol celkom dobrý ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle byla velká nuda. Sice jsme mohli na plátně vidět Colina Hankse v hlavní roli a jeho slavného tatínka Toma, ale k ničemu to nebylo. Colin asi neumí hrát, protože ve filmu nic nepředvedl, proto film drží nad vodou John Malkovich, který bohužel nedostal dost prostoru a krásná Emily Blunt. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o mladom mužovi, ktorý opustil právnickú fakultu, aby sa stal spisovateľom, ale po pri tom pomáha vyhasnutemu mentalistovi znova naštartovať kariéru. Film má netradičný začiatok s farebnými titulka. Je to zábavný spôsob, ako začať film, no zvyšok filmu má úplne iný tón. Titulná postava Bucka Howarda je nepríjemný a zlý chlapík. Ale popri tom núti divákov súcitiť s jeho nešťastím a je mi ľúto. 5,5/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tahle lehce satirická komedie láká diváky především svým hvězdným obsazením a dá se říct, že se Seanovi McGinlymu na jeho poměry docela povedla. Velkou měrou k tomu přispěl John Malkovich, který se s využitím svého osobního šarmu doslova vtělil do titulní role druhořadého iluzionisty Bucka Howarda. Tentokrát se mi kupodivu líbil i Colin Hanks, jenž zde ztvárnil jeho nového nezkušeného asistenta. (65%) ()

Reklama

Reklama