Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (384)

golfista 

všechny recenze uživatele

Peter Hedges - tvůrce mé oblíbené "Večeře s April" je po čtyřech letech opět na scéně. A zase rodinné drama, zase skvělý casting, zase výborná muzika ... A protože jsem se tentokrát ke všemu i výborně pobavil a upřímně zasmál, tak je tu plné hodnocení pro komedii - a to se u čistě americké komedie stalo naposledy v roce 2003 u Jak na věc (a hádejte kdo napsal scénář :) .... Kdo se chce pobavit trošku jinak než tím, kdo řekne vulgárnější větu a kdo si hlasitěji uprdne, pro toho je tohle jako balzám na duši .... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ač není ani v závěru dost patrné, proč se některé dvojice spárovaly zrovna tak, jak se spárovaly, doporučuji vám to – spolu s celkovou psychologickou plytkostí – moc neřešit a vychutnat si v nejpozitivnějším slova smyslu „pěkný americký film“. Tohle nepodlézavě láskyplné pohlazení po duši rozdrásané obhroublými prasečinami nestojí a nepadá s výkonem Stevea Carella, jak by jeho fanoušci mohli tipovat, přesto má na výsledném půvabu snímku velký podíl právě on. On a Juliette Binoche, jejíž herectví mě nikdy nedostávalo do kolen (kulantně řečeno), která mne zde přesto okouzlila. Asi stejně jako hlavního hrdinu. Ústřední dvojku doplňuje ve vedlejších rolích několik zajímavých (Dianne Wiest), ale hlavně dokonale sehraných herců, jimž jsem pokrevní příbuzenství uvěřil po pár minutách. Civilní humor se nese ruku v ruce s nenuceným chováním postav a přirozeným průběhem jejich rodinné akce (hry, zábava i nějaký ten trapas musí být). Jistěže, Danovo pedantské chování k dcerám nepřetrvá až do konce, nejenom on v závěru „prozře“, některé vtipy jsou spíše do počtu (horká sprcha), některé řeči jakbysmet, ale když už měl můj výraz blízko ke kyselosti, začal hrát další parádní song z velmi poslouchatelného soundtracku a úsměv byl zpátky. S každou další písní mi docházelo, že sice nic nemůže být dokonalé, ale že takhle nějak vypadá aurea via media, čili zlatá střední cesta a že podobě zdařilý snímek pro celou rodinu zase delší dobu neuvidím. Mám radost, i když je to smutné. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, nunka, mesneyi ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Hedges není stejně dobrý režisér, jako scénárista. Sympatický příběh je dobře zahraný, realistický, úsměvný, ale ke konci vyšumí poměrně do ztracena. Jako scénárista má ale Hedges co nabídnout. Jen by to příště měl točit někdo zkušenější. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $47,642,963Tržby Celosvetovo $66,778,035Tržby za predaj DVD v USA $18,225,792 //počet predaných kusov 995,603 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelná blbost o hyperdobrácký rodině, co furt hraje šarády a provozuje disco rozcvičky. Hemží se to tam kecama jako "jsi zabiják lásky" atd. Vůbec všechny ty dialogy o lásce mě zabíjely a bylo mi trapně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Naplánujte si život tak, aby vás stále překvapoval….“. Zpočátku vypadá vše zajímavě: 3 dcery, zajímavej soundtrack a taky S.Carell, který (jak to vypadá) hraje ,,rozumného“ člověka. Bohužel zápletka ve mne vyvolává ,,divný“ pocit trapnosti. V mnoha scénách se místo smíchu cítím trapně i za Dana. A nevyváží to ani sympatická J.Binoche. Zasmál jsem se asi 5x (z toho jednou při tom největším trapasu – asi to byl vtipný trapas). Na to abych se smál podivným tanečním kreacím jsem už starej. A stáří zřejmě může i za to, že mne zaručeně dojme romantický konec. Za slzy se nestydím, ale z některých scén mi běhal mráz po zádech. Snad se nikdo neurazí, když tento film nazvu romantickou (skoro)komedií s trapnými prvky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No vcelku o nicem, ale film ma jeden obrovskej klad a to je Steve Carell, kterej hraje naprosto perfektne a behem filmu prakticky neudela zadnou ze svejch uchylaren, coz vzhledem k tomu, ze hraje krapet deprimovanyho fotrika, presne role potrebovala. Jinak samotnej film ma v pohode zapletku, Binoche je taky v klidu, ale problem je, ze vtipy se daj spocitat na prstech jedny ruky. A to ne dobry nebo spatny, tech vtipu je tady tak malo, ze je pak clovek rad za cokoliv. A pak me ke konci srala rodinka, kdy byly vsichni strasne spravny, jen Steve byl osklivej, fakt sem doufal, ze vezme tyc a rozseka jim drzky na kasi. Celkove, i kdyz sem se u filmu zasmal mozna dvakrat, neda se mu uprit, ze je slusne natocenej a zahranej, takze 3*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Čert vem Božského Evana, Carell znovu dokázal, že když mu společnost dělají lidé a né digitální fauna, může se divák kochat jeho širokým a osobitým hereckým projevem. Všech klišé žánrově podobných filmů se vyvarovat nelze (dojemný závěr, procitnutí), rád ale leccos prominu, protože zde je všechno podáno svěže, příjemně, nenásilně, vcelku skutečně a taky odvázaně (líbí se mi, když se hlavní hrdina rozhoupe, pustí si třeba bombovou Nasty Girl od Inaya Day a vysekne odvázaný tanec plný neznámých pohybových prvků). Postavy působí realisticky, Emily Blunt je luxusní! Prostě hezký, příjemný film, tak do toho, jen si to pusťte! 62,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Carell je nejlepší utlumený (viz Malá Miss Sunshine) a chemie mezi ním a Binoškou opravdu funguje. Nesmírně milý film. 90% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedená komedie se skvělým hereckým obsazením (Dane Cook, Juliette Binoche). Snad poprvé mi nevadil ani Steve Carell. Svižné tempo dodalo filmu na lehkosti. Musím uznat, že jsem se opravdu dobře bavila. Ta rodinná atmosféra mě doslova pohltila. Až na pár drobných klišé, pohodová oddychovka. 4* ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film plný príjemných hercov, hudby, scén...no jednoducho som mal z toho veľmi príjemný pocit. 8/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Špatný to rozhodně neni, ale i když se tady Steve Carrell hodně snaží, tak mu podle mě daleko víc sednou komediálnější role, tohle je takový hodně dramatický a mě osobně to moc nesedělo, ale aspoň sem se nenudil a občas i pobavil, jen mě strašně srala děsně hysterická Brittany Robertson a ty její výstupy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Moje partnerka se po závěrečných titulcích divila, jak můžu být tak cynický a filmu plném krásných sympatických a pozitivně naladěných lidí, kteří se mají tak rádi, nadělit pouhé dvě hvězdičky. Inu tak, můžu. Juliette Binoche je sice herečka, o které jsem už před časem napsal, že by z fleku mohla kandidovat na Miss Sympatie Universe, a Steve Carell patří mezi nejcivilnější americké komiky s širokým hereckým rejstříkem a kultivovaným projevem, jenže Život podle Dana je typický zástupce sterilní nenáročné podívané - mixu romantiky a příslušné dávky rodinných hodnot. Je to zkrátka příliš mělké, tuctové a a nikoliv z tohoto světa. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, jedna osudová žena a rodinná sešlost, ze které není úniku. Tohle velmi příjemně pohladilo mé vyprahlé romantické srdce. Zatím nejlepší film Stevea Carella. Jako bonus Dane Cook a Emily Blunt ve vedlejších rolích. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pohodový, milý a pro některé určitě i osobní film o tom, že láska není pro neschopné ani všehoschopné.. Líbila se mi ta až utopická rodinná pospolitost, nuance věčných střetů mezi rodiči a potomky či poukázání na pokrytectví, kterého se mi dospělí dopouštíme na vlastních dětech. A pak jsou tam také hot Emily Blunt, ve své přirozenosti tradičně krásná Juliette Binoche a politováníhodný vdovec Steve Carell z prádelního apartmánu. Ač jeho taneční kreace připomínaly člověka držícího se obnaženého kabelu míchačky, opětovně prokázal, že jeho herecký rozsah nekončí jen u komedie.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Juliette Binoche se zdá býti dokonalou ženou. Umí vytvářet nadpozemská díla z Čokolády, procestovala celý svět a umí luštit křížovky:) Když se seznámí se Stevem Carellem, převrátí mu, jeho dosud vcelku poklidný život, vzhůru nohama. Stevovi role "Losera" padla jako šitá na míru a kvůli Marii začne vyvádět různé kejkrle, jako třeba schovávat se oblečený ve sprše, nebo padat ze střechy:) Spolu s Juliette jim to spolu sluší a nakonec si i oni zaslouží své štěstí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešteže existuje internet. Keď si zrátam, o koľko filmov ma mohli distribútori pripraviť svojou chamtivosťou a nelogickosťou, asi by som na nich musel podať žalobu, uvaliť kliatbu a stále by to nebolo dosť. Keby šlo o film z inej krajiny ako USA, s úplne neznámymi hercami a žiadnymi ambíciami, tak prosím, ale tento maják, ktorý zasvietil v tej najtemnejšej tme filmových sklamaní za posledné obdobie, si bezpodmienečne zaslúži oveľa viac pozornosti. Sympatická a inteligentná komediálna dráma, ktorá zdiaľky pripomínala starší skvost On Golden Pond, samozrejme s aktuálnejšími, ale aj tými tradičnými a klasickými témami bežnej konverzačnej tragikomédie. Obrovskou devízou boli herci, umiernený Steve Carell a jeho herecký prejav je šialene uveriteľný a prirodzený, Juliette kúzelná a Danea Cooka si začínam čoraz viac všímať a obľubovať. Keď k tomu pridáte neskutočne pre uši slastnú hudbu a odmyslíte si trošku jednoduchší záver, budete mať o zážitok postarané. 90%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Osamělý otec Steve Carell náhodou potkává Juliette Binoche a divákovi je okamžitě jasné, kam bude příběh těchto dvou postav v následující hodině směřovat. Předvídatelnost ale hážu za hlavu, když mi utlumení tradiční americké komediální rozjařenosti evropským elementem padlo přesně do noty. Na Spojené státy velmi nevýrazná a umírněná komedie, kterou ale kvůli její přirozenosti a příjemnosti nemůžu než nechválit. ()

Reklama

Reklama