Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (384)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Nejsou to čisté 4 hvězdičky, hlavně patetické řeči před koncem ubírají filmu bodíky, ale Stevovi Carellovi ti introverti jdou hezky, tak zvedám nahoru. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Obvykle tento typ "romantaku" nemusim, ale "Dan in Real Life" je svetlou vyjimkou. V urcitych castech jsem se docela pobavil, obzvlaste pri hadkach s s dcerou Carou. Na zaver jedna hlaska z filmu: "No, you don't even understand that you don't understand." ()

Castorr 

všechny recenze uživatele

Už je to dýl co jsem ohodnotil komedii 5*. Steve Carell mě dostal a pro mě jee to zatím nejlepší film ve kterém hrál. Opět předvádí, že je to rozený komik i když se také předvedl i v trochu vážnější podobě. Film měl prostě všechno co by měla správná romantická komedie mít, zábava, překvapení, už zmiňovaná romantika a hlavu, patu. Líbilo se mi to, jasných 90%. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprumerna romanticka komedie se lisi od ostatnich dobre napsanymi a zahranymi charaktery. Jen ten dej je jasne dan od sameho zacatku a kazdy si dokaze domyslet, jak ocividna laska na prvni pohled konci. 60% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdy, ale tohle mělo prostě potenciál vyšplhat ještě výš..Pokud do tohohle nepůjdete s přehnaným očekáváním, dostanete takové "lepší" romantické rodinné drama s nádechem komedie...7/10 ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Kebyže sa toto stane v normálnej priemernej rodine, neviem neviem či by to všetko tak rýchlo predýchali niektorí príbuzní. Ale inak v pohode filmík na oddýchnutie. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

život tropí hlouposti.Nesnáším filmy kdy jeden překřikuje druhého aby jakože jeho role byla užitečná,ale tady mi to nevadolo a bez toho vyrválu by to nebylo ono. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Zábavné, příjemné. Dobře zahráno. Trable vdovce, otce tří pubertálních dcer, který se s nimi vydává na rodinnou sešlost, kde je dalších 15 lidí a všichni do něj šijou, jestli už si nějakou náhradu za zesnulou ženu našel. Našel a právě to je v dané situaci velká komplikace a zdroj zábavy pro diváka. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Oddychovka o láske, ktorá ničím neurazí a konečne vidím Steva Carella v civilnej úlohe, hoci vtipných momentov je tu tiež dosť. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí musím jít s hodnocením dolů. Nic jsem si z filmu neodnesla a dle všeho ne bezdůvodně. Nedá se mu upřít povedené herecké obsazení a všeobecně příjemná atmosféra, ale jako mnoho dalších komorních snímků na obehrané téma vlastně nijak nevyčnívá. + za soundtrack. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Limonáda o kráse rodinného života, kde jedno klišé střídá druhé. Myslím, že je to zbožné přání či mýtus o velké americké rodině, kde jsou všechny postavy napsané šablonovitě, kýčovitě a zcela neuvěřitelně. No, ale viděla jsem horší filmy. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

takový ten příjemný, relaxační film, který doporučíte kámošce, když Vám napíše na whats app, že je doma a nemá náladu zhola na nic, kromě filmu - buď jí napište ať k Vám přijde na víno nebo jí dopručte tenhle film..je to nenáročné a celkově takové pěkné.. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že z tohoto filmu jsem na rozpacích - příběh v sobě něco má, avšak hlavní i vedlejší postavy jsou mnohdy stavěny do natolik uměle hloupých až trapných momentů, že jsem jako divák zcela ztrácel sympatie a empatie ke komukoli v dění. Steve Carell se role zhostil ve svém osvědčeném minimalistickém stylu, sympatická Juliette Binoche s ním tvoří výborný herecký tandem. Ve zkratce: neurazilo, nenadchlo, občas zaujalo, každopádně podruhé již nemám potřebu tento film zhlédnout. ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

U filmů jako je tenhle mi chybí hodnocení o rozsahu 10 hvězdiček. Na 3 hvězdičky to byla velmi příjemná podívaná, střízlivá, dobré herecké výkony, "lidský" námět. Na dobré 4 hvězdičky tomu ale chybělo něco extra, trocha pozlátka, řekněme. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Steva carella mám strašně ráda, ale tenhle film mi vyloženě nesedl. Na můj vkus je to až příliš sentimentální a má to předvídatelný konec...možná příště ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Romantika, má oblíbená Binochetová, pohádková americká rodina, která drží pospolu a má pochopení pro všechno...a podzim a příjemná hudba a decentní sportování, které přece k idyle patří. Na mne až moc nereálné, i když vím, že to tak míněno vlastně ani nebylo.... ()

Reklama

Reklama