Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (384)

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Carell svého Dana se vší tou skleslostí, otcovskou zodpovědností a nakonec i (ne)zamilovaností ztvárnil móóc dobře a byl mi hodně sympatický. Příjemná atmosféra lemuje celý film a občas se člověk i nenásilně pousměje. Problém je ale v klasickém šablonovitém ději, který postrádá jakékoliv originální "něco"...Tohle schéma už jsem někde viděl. Nejednou. (3,5*) ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která se sice několika trapným nebo alespoň ne zcela povedeným situacím nevyhne (sprcha, rozcvička), ale pokud je přežijete, můžete se docela solidně pobavit. Krom těchto několika scén a naprosté předvídatelnosti nemám moc co vytknout protože se na to velmi příjemně dívalo, dávám čtyři hvězdy. Je to taková nenáročná pohodovka na volný večer s výbornou kytarovou hudbou a povedeným obsazením. Steve Carell to zahrál velmi slušně, Juliette Binoche mě herecky úplně nezaujala, ale je to sympatická ženská, to zase jo, a Emily Blunt jako Ruthie „Pigs Face“ Draper moc prostoru nedostala (jen tolik, aby splnila svoji úlohu v příběhu), ale bylo fajn jí zase vidět. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Takové nenápadné, ale velmi dobře natočené a zahrané drama...a trochu komedie...nebo možná komedie a trochu drama. Je to tam tak jakoby namixované. Všechno je takové přiměřené, docela i uvěřitelné. Prostě pohodový film, který se mi líbil. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Klíčové u tohoto snímku je následující: Co od něho čekáte. Pokud se těšíte na komedii, u které budete brečet smíchy, tak budete zklamaní. Carell si po 40 letech panic opět zkusil roli ztrápeného, zásadového individua zmítaného v životní krizi. Rozdíl oproti 40 let panic je, že tento film není a asi ani neměl být komedií v pravém slova smyslu. Spíše úsměvným dramatem. A to mi nesedlo. Navíc Carellovi jdou komediálnější role lépe. A Binoche mi v tomto snímku byla protivná jako nikdy předtím. Tak, to je vše...moc chvály jsem na tento snímek nenaložil:-) ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Skvělá až téměř komorní komedie. Steve Carell a Juliette Binoche jsou kouzelní, vždycky když jsou na plátně spolu, tak to mezi nimi jiskří, až se divím, že jim nechytl ten sroubek. Dlouho jsem si přála Dan in Real Life vidět a jsem ráda, že mě nezklamal. Příjemný vtipný film, co víc si přát? ()

Kate... 

všechny recenze uživatele

Takové rodinné drama s výskytem úsměvných chvilek nejspíš díky dobře zoufalému stevu carellovi a milující rodince. Moc se mi líbilo to krásné prostředí Rhode Islandu a ta velká rodinná sešlost, ale konec se mi zdál trochu přehnaný a trochu do kýčovita dotažený. Ale jinak "milé" drama, na které se někdy zase ráda kouknu. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Steve Carell je vynikající ve "smutných " rolích. Jeho nešťastně zamilovaný otec od rodiny Dan a teplý strýček z Malé Miss Sunshine jsou dle mého názoru nejlepší postavy, jaké ztvárnil. P.S: Nechte se překvapit tím, která herečka se vyklube z Ruthie "Čuňky" Draperové...:) Jo a málem bych zapomněla - SOUNDTRACK! Hledejte na internetu, je to vážně příjemný poslech. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

No tento film Dan in real life ma zaujal najviac tým akú mal hlavný hrdina stále smolu (myslím,že to nie je spoiler).Pretože tým,že sa dialo stále niečo zlé práve jemu som začal cítiť také nepríjemné "škrabkanie" v bruchu.Chcel som aby nemal stále smolu a pre to som sa do toho vžil.Hlavne pre to ma film bavil a je to veľmi dobrá komédia. ()

Morloth odpad!

všechny recenze uživatele

Není to krásně bolestné? Snaživý otec tří dcer obětuje svým ratolestem celý svůj život. Jenže jeho dcerky nechápou jeho upřímnou snahu o to vychovat z nich pravé a nefalšované Američanky (řekněme nejlépe republikánky), a tak se všemožně zpěčují. Dan se však nedá jen tak zlomit, je to přeci chlapák, holky si pěkně rovná do latě a chrlí jednu moralistickou poučku za druhou. "Auto řídit nebudeš. Né, že bys nebyla dobrá řidička, ale ostatní jsou špatní." "Zamilovat se v šestnácti, jaký to nesmysl!" "A holky, nezapomínejte, že vás a vaši maminku mám stále před očima (fňuk)." Přes tento velmi slibný začátek, kde nás režisér překvapí opravdu obscénním záběrem na opravdová dámská tanga, dochází k velkému zvratu a rodina se vydává na vánoční oslavu v duchu ryzí a nefalšované "americké tradice". To znamená kupa bratrů, bratranců, bratrančíků..., spousta sladkých řečí, velkých pravd, javorového sirupu, lívanců, pošahaných her... Byla by to idyla, jistě by nás všechny velmi dobře zabavila, ale přeci jen, filmaři se rozhodli pořádně přitvrdit. A tak nám Dan potkává krásnou a vtipnou a inteligentní a zcestovalou a... a prostě dokonalou Marii. No a to byste nečekali, co se pak stane. Ne vážně, velké překvapení! Dan se do Marie ZA-MI-LU-JE! Nevěříte, no fakt, neke! Jenže ouha... Pánové co film stvořili jistě počítají s tím, že jsme hodně otrlí diváci, proto mají v rukávu další kulišárnu. Marie je totiž nová přítelkyně Danova bratra (chudák Dan to neví). Dík tomuto faktu vzniká spousta zábavných a kouzelných zápletek, které nejsou nikde jinde k vidění. A Dan se trápí a trápí a... Ale je to sympaťák má přece tři malé holčičky a mrtvou manželku. Navíc bratr je sukničkář. A tak jak by to mohlo dopadnout? Myslíte, že filmaři vytáhli z rukávu další eso a všichni umřou na záhadnou mimozemskou chorobu? Tak to prrr zase, nic se nemá přehánět. Proto se těšte na pěkné bílé šaty. Jaké asi? Dan in Real Life není špatně natočený, ani špatně zahraný, ani špatně obsazený film. Disponuje poměrně zajímavou hudbou a překvapivě kvalitním herectvím Stevea Carella. Bohužel se jedná o snímek, který je sladší než již zmiňovaný javorový sirup, čestnější než Mirek Dušín a moudrost pobral snad z celého světa. Příběh obsahuje nespočet klišé od pubertálního odporu k rodičům, po osudovost lidských setkání, až po důležitost rodinného krbu,... (to jen namátkou). Pro americkou střední vrstvu možná laskavá komedie. Pro mne neskutečná pakárna a vymývárna mozků. Proto přes veškeré řemeslné kvality nemohu dát nic jiného, než to co dávám.Uznávám, že si to snímek objektivně nezaslouží, ale dlouho jsem si nepřipadal při sledování snímku, na který jsem se vlastně i celkem těšil, natolik podveden. Možná bych se raději koukal 98 minut na kybel plný výkalů, než se podruhé pokusit přetrpět Dana. Jen nechápu přijetí na CSFD. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nepodlézavá.pravidivá,civilní a veskrze příjemná záležitost,která stejně dobře pobaví jako dojme.Peter Hedges v téhle romantické (tragi)komedii nikterak netlačí na pilu a dokáže s lehkostí vyvolat úsměv,stejně jako zatlačit slzu.Když k tomu připočtu krásnou Juliette Binoche a velmi dobrého a překvapivě civilního Stevea Carella,který dokazuje,že stejně jako jeho parťák Carrey zvládne i vážnější role a obejde se bez neustálých grimas,dostáváme opravdu příjemnou záležitost,která se může směle řadit po bok podobně laďených snímků typu 500 days of summer,nebo Away We Go.80% ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se bála Steva Carella v téměř vážné roli, kupodivu ale zbytečně, protože Steve byl excelentní. Člověk by řekl, že je to vlastně dost obyčejný příběh... ale povedeně zpracovaný. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně úsměvná komedie s pěknym obsazením a hlavně parádním dějem. Takovejhle příběh jsem snad ještě zfilmovanej neviděl a o to se na to koukalo líp. Dá se u takovýhle rodinný komedie skvěle pobavit a určitě nenudí, protože se v ty haldě lidí pořád něco musí dít... ()

uterox 

všechny recenze uživatele

Až na pár trapných momentek celkem slušný snímeček. Trapné považuji to, jak skočí při fotbale na přítelkyni svého bráchy a svrhne ji na zem tak, že si na ni lehne. A další trapas, když je načape celá rodina, jak se líbají. Pak je tam řada vtipných scén jako například ta, kdy se schovává ve sprše a ona za ním přijde nahá a sprchuje se a dělají že nic, protože je tam ještě další osoba. Je to dilema Dana, který se zamiloval do přítelkyně svého bratra. Vrvcholení je předvídatelnou a klasickou záležitostí s dobrým koncem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, tak od tohto som určite čakal viac! Herecké obsadenie a aj scenár boli kvalitné, ale určite to malo väčší potenciál. Možno keby som od toho tak veľa nečakal, tak by to boli aj 4 hviezdičky, ale takto je to vždy. Ale v podstate len ďalšia z veľkého radu romantických komédií, aj keď to vyzeralo, že to neskončí klišé happyendom, ale napokon zdanie klamalo. Aj tak celkom pozerateľné, miestami zábavné, aj niektoré dialógy stáli za to. Škoda, že Emily Blunt nemala vo filme väčšiu rolu - toho bola naozaj škoda. Najlepšia hláška celého filmu "You are a murderer of love!" :D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborna kludna  pohodova romantika, ktora mne osobne pripomina filmy Garryho Marshalla. No, nie je to Pretty Woman a nie je to ani taky hit ako uz spominany film, zarobilo to na seba ale fajne. Steve Carell /Hon na Lišku, Sazka na nejistotu/ to pekne taha, slusi mu  to najma s nadhernou  Juliette Binoche /Trois Couleurs/. Videl som aj maldu kozatu Amy Ryan /na mne se muzes spolehnout, Valka Svetu 2005/. Dialogy na urovni, kulisy nadherne ...... velka spokojnost vladne, taka pohodova oddychovka najma po tazkom dni v praci  : 84 % ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Milá věcička. Takovej rodinnej filmik, šmrncnutej romantickou komedií, nebo naopak, jak chcete. Nebejt tam několik prvoplánových a omšelých situací, šel bych určitě s hvězdama vejš. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem měl tyhle filmy rád,hlavně tyhle rodinný sešlosti,na jejichž pozadí se rozehrávaj jednotlivý příběhy.Tady je spousty jemnýho humoru,je to ale i chytrý,a hlavně mě to pohltilo od začátku až do konce.Prostě tady musim dát jasnejch 80%. ()

Reklama

Reklama