Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který rozesměje i pohladí, a jehož inteligentní scénář nezneužívá romantickou zápletku k citovému vydírání, což je rozhodně jeden z největších Danových plusových bodů. Skvělý Steve Carell, kouzelná Juliette Binoche, tři dcerky, z nichž ani jedna není nesympatická nebo jinak otravná... No, to jsem koukal, co všechno se může stát během obyčejné rodinné sleziny. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal jak je Dan in Real Life lidský film. Když jsem se nad tím zamyslel později, tak je to přeci jen vůči realitě hodně přitažené za vlasy, ale Carellova indie poloha prostě dokáže hodně. Dan mu totiž jednoduše sedl a je to postava, které musíte zákonitě fandit. Navíc se mi nestává často, a už vůbec ne u romcomů, abych se některým fórum vyloženě a upřímně zasmál. No a když k tomu přidám hodně povedený soundtrack, dostávám čtyři hvězdy jako vyšité. You are a murderer of love! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ač není ani v závěru dost patrné, proč se některé dvojice spárovaly zrovna tak, jak se spárovaly, doporučuji vám to – spolu s celkovou psychologickou plytkostí – moc neřešit a vychutnat si v nejpozitivnějším slova smyslu „pěkný americký film“. Tohle nepodlézavě láskyplné pohlazení po duši rozdrásané obhroublými prasečinami nestojí a nepadá s výkonem Stevea Carella, jak by jeho fanoušci mohli tipovat, přesto má na výsledném půvabu snímku velký podíl právě on. On a Juliette Binoche, jejíž herectví mě nikdy nedostávalo do kolen (kulantně řečeno), která mne zde přesto okouzlila. Asi stejně jako hlavního hrdinu. Ústřední dvojku doplňuje ve vedlejších rolích několik zajímavých (Dianne Wiest), ale hlavně dokonale sehraných herců, jimž jsem pokrevní příbuzenství uvěřil po pár minutách. Civilní humor se nese ruku v ruce s nenuceným chováním postav a přirozeným průběhem jejich rodinné akce (hry, zábava i nějaký ten trapas musí být). Jistěže, Danovo pedantské chování k dcerám nepřetrvá až do konce, nejenom on v závěru „prozře“, některé vtipy jsou spíše do počtu (horká sprcha), některé řeči jakbysmet, ale když už měl můj výraz blízko ke kyselosti, začal hrát další parádní song z velmi poslouchatelného soundtracku a úsměv byl zpátky. S každou další písní mi docházelo, že sice nic nemůže být dokonalé, ale že takhle nějak vypadá aurea via media, čili zlatá střední cesta a že podobě zdařilý snímek pro celou rodinu zase delší dobu neuvidím. Mám radost, i když je to smutné. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, nunka, mesneyi ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně se tu po dlouhé době objevila tragikomedie bez zbytečného patosu a se střídmě podanou romantickou linkou. Žádný kýč, žádné citové vydírání. Všechno tu je hezky uvěřitelné, dialogy působí naprosto přirozeně a ke všemu to je všechno i hodně vtipné. Steve Carell se protentokrát vymanil z komedií plných absurdního humoru, kde řádí spolu se svými kolegy z Frat-Packu a po Little Miss Sunshine opět natočil něco serióznějšího. Carellův Dan, životem prověřený otec tří dcer, který se stále nemůže vyrovnat se smrtí své manželky, je dojemný a srandovní zároveň. Carell touto rolí dokázal, že může zahrát i něco víc, než jen šaška přihrávajícího svým známějším kolegům, dokázal, že zvládne o hodně víc. Největší devízou filmu je ale scénář, který je napsán s lehkostí a nadhledem, ale působí i velmi lidsky a osobně. Při určitých scénách jsem si několikrát vzpomněl i na své osobní zážitky, což dokazuje, jak moc uvěřitelně je Dan in Real Life napsaný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se Steve Carell pouští i do vážnějších látek (samozřejmě s velmi komediálním nádechem), stačí vzpomenout na Malou Miss Sunshine nebo nedávnou Bláznivou, zatracenou lásku. Naštěstí přesně tenhle ovdovělý Steve Carell jezdí se svými třemi dcerami každoročně na rodinnou sešlost na Rhode Island. Hned první ráno ale při nákupu novin narazí na Marii, sympatie rostou nebezpečně rychle, jenže další rozpačité setkání na sebe nenechá dlouho čekat. Nebudu prozrazovat, i když možné překvapení mnohým zřejmě překazil trailer. Tvůrci přesto velmi umně smíchali neuvěřitelně svěží mix, až divák škemrá, aby si mezi touhle bandou mohl v dřevěné chalupě prožít alespoň jedno odpoledne. Netlačí na pilu, nehodlají za každou cenu dojímat nebo rozesmávat, prostě chtějí na půl druhé hodiny zatáhnout do velmi příjemné společnosti plné výborně napsaných postav. Místy podlézavé, ale především velmi příjemné!! A herecky pak (Binoche, Carell, Cook, Wiest, Blunt nebo méně známé trio dospívajících dcer Alison Pill, Brittany Robertson a Marlene Lawston) nadmíru uspokojivé. Společně s britskou taškařicí Horší než smrt a americkým Klikařem Charliem dle mého nejdojemnější a nejpříjemnější film roku 2007.. 80% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)

Reklama

Reklama