Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který rozesměje i pohladí, a jehož inteligentní scénář nezneužívá romantickou zápletku k citovému vydírání, což je rozhodně jeden z největších Danových plusových bodů. Skvělý Steve Carell, kouzelná Juliette Binoche, tři dcerky, z nichž ani jedna není nesympatická nebo jinak otravná... No, to jsem koukal, co všechno se může stát během obyčejné rodinné sleziny. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tahle rodina se snad učila u gestapa a doučovací lekce měla u Velké sestry z Přeletu nad kukaččím hnízdem. Chápu, že se všichni chovají hystericky, protože jsou pod neustálým drobnohledem rodiny, která probírá před všemi členy i když se někdo uprdne. A postižení jsou všichni, včetně těch malých přemoudřelých fracků, kteří diktují otci co má dělat, jak se chovat a koho milovat. ____ Odpudivě uvřískaný film. /14. 7. 12./ ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vdovec Dan se seznámí s ženou, která se mu zalíbí, ale shodou okolností jde o přítelkyni jeho bratra, což zjistí o pár hodin později na "rodinné sešlosti". Nabízí se hodně vtipných zápletek, ale nemohl jsem si je v klidu užívat, protože je přerušovaly zprvu Danovy nemísté narážky, pak rodina, která se do všeho sr*la, zkrátka příliš osobních dialogů a konfliktů komedii nesvědčí. Oproti tomu třeba scéna se sprchou byla skvělá! 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se Steve Carell pouští i do vážnějších látek (samozřejmě s velmi komediálním nádechem), stačí vzpomenout na Malou Miss Sunshine nebo nedávnou Bláznivou, zatracenou lásku. Naštěstí přesně tenhle ovdovělý Steve Carell jezdí se svými třemi dcerami každoročně na rodinnou sešlost na Rhode Island. Hned první ráno ale při nákupu novin narazí na Marii, sympatie rostou nebezpečně rychle, jenže další rozpačité setkání na sebe nenechá dlouho čekat. Nebudu prozrazovat, i když možné překvapení mnohým zřejmě překazil trailer. Tvůrci přesto velmi umně smíchali neuvěřitelně svěží mix, až divák škemrá, aby si mezi touhle bandou mohl v dřevěné chalupě prožít alespoň jedno odpoledne. Netlačí na pilu, nehodlají za každou cenu dojímat nebo rozesmávat, prostě chtějí na půl druhé hodiny zatáhnout do velmi příjemné společnosti plné výborně napsaných postav. Místy podlézavé, ale především velmi příjemné!! A herecky pak (Binoche, Carell, Cook, Wiest, Blunt nebo méně známé trio dospívajících dcer Alison Pill, Brittany Robertson a Marlene Lawston) nadmíru uspokojivé. Společně s britskou taškařicí Horší než smrt a americkým Klikařem Charliem dle mého nejdojemnější a nejpříjemnější film roku 2007.. 80% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Až nepříjemně přeslazené. Film začíná skvěle, ale ve chvíli nástupu Juliette Binoche začne být ve špatném slova smyslu směšný. Její zcestovalá, sportovně založená intelektuálka, která každému hned učaruje (proč, protože byla v Asii a dokáže vyluštit křížovku?) mě od první chvíle docela srala. Binoche jí zbytečně přehrávala a po většinu času působí jako vykulená slepice. Mnohem víc jsem Danovi fandil, aby si více padl do oka s "prasečím rypáčkem" Emily Blunt, ta sice na extrémně malém prostoru dokázala zaujmout výrazněji než vyjevená Binoche. To, jak je ve filmu ve všech pádech skloňována láska s velkým L taky brzy přestane člověka dojímat a nutilo mě to k posměšnému povzdychování (hlavně proto, že jsem na to koukal s přítelkyní a film vybásnil, jakožto určitě perfektní zážitek, takže jsem jí musel dát najevo, že cukrová vata co se na obrazovce odehrává mě nepříjemně překvapuje stejně jako jí). Umírněný Carell nebyl špatný. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama