Reklama

Reklama

Láska podle předlohy

  • USA The Jane Austen Book Club (více)
Trailer

Nic vás nepřipraví na těžkosti života tak dobře jako romány Jane Austenové. Dokonalý návod jak žít ale stále neexistuje, i když se šestice současných Američanek snaží najít jej právě v dílech slavné britské autorky z konce 18. století...
Současná Kalifornie sice Velkou Británii v době regentství příliš nepřipomíná, jsou ale věci, které se navzdory uplynulému času a geografickým rozdílům nikterak nezměnily. I dnes je láska mezi mužem a ženou jedním velkým bludištěm, i nyní je třeba chovat přátelství jako oko v hlavě, i za velkou louží a v jiném století je příliš snadné narazit na společenské rozdíly, pokrytectví a pseudomorálku, které někomu mohou zničit celý život. A jak se naučit, kterak v takové džungli přežít? Nejlépe s pomocí děl Jane Austenové. Proto se také šestice Američanek pravidelně schází nad Rozumem a citem, Pýchou a předsudkem a dalšími romány a společně se pokoušejí četbou dvě stě a více let starých knih pochopit, co že to vlastně znamená život. A že jejich vlastní životní peripetie mnohdy připomínají osudy hrdinek Austenové? Asi to nebude náhoda. Pozoruhodné romantické drama natočila scenáristka a režisérka Robin Swicordová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Fajn romantika, která se rozvíjí okolo knih Jane Austenové. Příběhy jednotlivých žen nepřinášejí nic extra ojedinělého, většina je jen variací na již mnohokrát viděné, ale vše se nese v maximálně příjemném, pohodovém duchu, jakým se dám po večerech ráda pobavit. Jinak znalost knih Austenové rozhodně není nutností, ale v pomůže pochopit některé vzájemné interakce a v jistém smyslu tak prohlubuje příběh. 3,5* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od Jane Austenovej som nikdy nič nečítal a filmy na motívy jej kníh nemám rád. Čo sa týka tejto ukecanej romantiky, som tak nejako na rozpakoch, pretože neviem, čo si o filme mám myslieť, ..viem však, že mi ho stačilo vidieť iba raz. Veľmi ťažko sa mi hodnotí tento film. Chvíľami som sa dosť ťažko prehrýzal tou "ženskou" konverzáciou a celkovou klímou filmu, čo ale asi pramení zo skutočnosti, že takmer nepoznám dielo Jane Austen a predovšetkým preto, že som muž. Bez skurpulí sa priznám, že ma film nenadchol vôbec a po dlhej dobe sa mi zdalo, že je hodnotenie filmu na ČSFD na hony vzdialené môjmu vkusu. Musím povedať, že ma film nijako nechytil už od samého začiatku a všetko sa zdalo stále horšie a horšie a napriek tomu, že proti romantickým filmom nič nemám, som sa hodinu nevýslovne nudil. ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o konverzační záležitost, kde se příběhy z knih Jane Austen odrážejí v příbězích šestice lidí, kteří se scházejí a debatují. Přestože se v převážné většině jedná o rozchody/rozvody, vyřazuje z filmu určitá lehkost, která je podtrhována i hudbou a hereckými výkony. Je to v podstatě film pro ženy, ale myslím si, že i muži si z něj mohou něco vzít. ()

croxika 

všechny recenze uživatele

Povedala by som, že výbeh herečiek do rolí ústredných ženských predstaviteliek bol vcelku vydarený pri tomto filme. Mňa najviac zaujala ako inak Emily Blunt, ktorá pre mňa pôsobí éterickým dojmom navyše s podmanivým pohľadom veľkých modrých očí. Námet filmu zaujímavý, situovať dialógy a hlavnú dejovú líniu na základe kníh Austenovej nebola zlá myšlienka, verím, že mnohých primäla k tomu, aby siahli po týchto dielach. Neodvážim sa tvrdiť, že toto je práve jeden z tých filmov, na ktoré nikdy nezabudnete. O nič prevratné tu nejde, je to také nenáročné sledovanie, pričom sa kde-tu možno aj nad niečím vážnejšie zamyslíte. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Krásne štebotavý film v ktorom Jane Austen , ktorú som tiež nečítal , tak tu vôbec nebola podstatná , ona v tom filme bola len nahoz na smeč , ale ten smeč museli zrealizovať oni sami , svojou vzájomnou chcelosťou a láskou. A ja tlieskam , ako určite všetci diváci tomu nádhernemu smeču aj ked ten nahoz nebol na zahodenie. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Je možné se všimnout, že v jedné ze scén místo Maggie Grace přistává v růžové kombinéze muž. (mottty)
  • Každý herec byl požádán, aby si přečetl dané knihy, o nichž se ve filmu diskutuje. (Morien)
  • Kathy Baker byla původně obsazena do role Prudiiny matky Sky, ale později dostala roli svobodomyslné Bernadette. (Morien)

Reklama

Reklama