Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě to sice až tak špatný není - několik světlých (respektive úsměvných) pasáží se jistě najde. Ale neskrývám též přesvědčení, že jsem se díval na cosi, co absolutně postrádá jakékoli smysluplné poselství a vůbec se nesnaží o nějakou dějovou posloupnost. Nečekám sice po přečtení zdejšího obsahu nějakou nadčasovou metafyzickou myšlenku, nicméně toto je duchaprázdná pustina. Hledám též onen závratný důvod, proč musel být tento film stvořen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když nějaký tvůrce uloví takovou sesterskou dvojici, má z poloviny vyhráno. Není divu, že Amy Adams dostává jednu zajímavou hereckou nabídku za druhou a že Emily Blunt plynule přešla od nenáročné produkce (romance/komedie) k silným látkám. Kdysi společně v tomhle nezávislém kusu uklízeli svinčík poté, co si někdo v křesle prostřelil hlavu nebo jednoduše navždy odešel a prozradil to až zápach rozkládajícího se těla o několik dní později. Jedna je svobodnou matkou, která rozhodně nepokračuje v oslnivých „výsledcích“ ze střední školy, kdy měla vysněného boyfrienda i šéfovala roztleskávačkám, druhá se tak nějak hledá, práce jí úplně nevoní a stále bydlí u otce. Svérázná živnost je zase pěkně stmelí. Výsledek je lehce úsměvný, lehce dramatický, lehce ze života. Postavy jsou uvěřitelné, mají co říct, dokonce je i rádi vyslechneme. Nadhodnocené, ale čtyři hvězdy. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na prvý ohľad obyčajný príbeh o problémoch, ktoré bežne so sebou nesie život, no v pozadí rezonovali témy, ktoré zaujímajú asi každého z nás - láska k deťom, k súrodencovi, k rodičovi, nevera, starostlivosť o deti.... A niekedy môže tieto problémy vyriešiť napr. aj taká netradičná práca ako čistenie po mŕtvolách. Obe dievčatá to zahrali výborne. Príjemne strávený čas pri filme. 65/100 ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Tak to trochu iný indie film..zo začiatku celkom fajn komédia, a potom sa to premenilo na vážnu drámu, čo síce nebolo zlé..ale mám radšej tú časť komediálnu...k hercom Emily Blunt a Amy Adams sú skvelá dvojka, celkom ujde aj Alan Arkin....ako film je to dobrý, ale nedá sa pozrieť hocikedy...ale páčil sa mi...a konci Spirit in the Sky..ou yeah :) ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Je nádherné, keď od filmu nič nečakáte, skôr si hovoríte niečo v zmysle "To bude zas prepadák." a z ničoho nič potom zistíte, že je to v skutku krásny snímok. Určite súhlasím s názorom, že film by sa nemal škatuľkovať ako komédia, ani dráma. Najlepšie označenie je nezávislý film, krásny a oddychový. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama