Reklama

Reklama

Hraběnky

(seriál)
Česko, 2007, 15 h 35 min (Minutáž: 55 min)

Režie:

Jaroslav Brabec

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Jan Jirásek

Hrají:

Josef Abrhám, Jana Hlaváčová, Lenka Vlasáková, Andrea Elsnerová, Zuzana Bydžovská, Vladimír Dlouhý, Jiří Langmajer, Richard Krajčo, Zuzana Vejvodová, Vlasta Chramostová, Josef Vinklář (více)
(další profese)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Člověk nemusí rozumět snům svých blízkých, ale musí chápat, že je mají.  Tak nějak by mohlo znět motto sedmnáctidílného seriálu z prostředí současné vesnice, jehož hrdina Josef Hrabě, soukromý zemědělec, podřídil celý svůj život budování rodinné farmy. Má k tomu ideální podmínky: pozemky, stroje, zkušenosti, ale hlavně manželku a čtyři už dospělé dcery. Až na to, že jejich představy o životě se od těch otcových poněkud liší. A tak když Hrabě trochu nesmyslně přikoupí další pozemky, místo aby myslel na tajná přání svých blízkých, rodina se vzbouří. Ženy odmítají být levnou pracovní silou, neslyší na jeho argumenty, že pracují na svém a že jednou mu budou všichni vděční. Srdce našich „Hraběnek“ totiž momentálně více zaměstnává tajemný mladý muž, který se přistěhoval do vesnice, aby si tady založil truhlářství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Heretique k tomuto seriálu (1)

Hraběnky (2007) 

Je to jeden z nejlepších českých seriálů současnosti. I když porovnávání neni perspektiva, ze které bych to chtěl hodnotit. Zkrátka to na mě zapůsobilo - herci, krajina, střihy i dynamičtější kamera. Je to syrové, ale jsou tam i poetické chvíle, rozhodně to na mě působí autenticky, a to včetně vulgární mluvy, ta tam není samoúčelná (není to holt městské prostředí). Další věc - pokud někdo českému publiku vyblije desítky mladých lidí, co neumí hrát, exhumuje nějaké herce z dob dětství mých rodičů, a přidá pár hysterek, které umí dobře pouze brečet, a poslepuje je do Ulice, řekne tomu sračka. Zároveň ale, pokud mu ČT konečně naservíruje Hlaváčovou, Abraháma, Bydžovskou, Dlouhého, Chramostovou a další, též to označí za sračku. Rozezná český divák vůbec kvalitu od sračky? ()

Reklama

Reklama