Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mít za rodiče přerostlé, nenapravitelné hippies, to jednoho poznamená na celý život. Už to jméno, s nímž jej vypustili do světa! Nebo dívčí šatičky, v nichž malého chlapce přivede matka první den do školy, aby tak "nabourali vžité představy o sexualitě"... Žádný div, že celá další léta, poznamenaná šikanou, výsměchem a pohrdáním spolužáků se pro Placida stanou jedním velkým utrpením. Ještě že je tu Gemma s IQ na hranici geniality, kamarádka nejvěrnější, která dovede ocenit jeho pravé já. Jeho skvělé nápady, jeho inteligenci a vtip. Jenže co je to všechno platné, když svět přeje normálu, průměru. A kdo v něm chce uspět, nesmí se vymykat. V žádném směru... Ztřeštěnou komedii o mládenci, pracně hledajícím své pravé místo v životě, natočil Tony McNamara podle své vlastní divadelní hry. V titulní roli se českému divákovi představí Ben Lee, zpěvák, který svou úspěšnou hudební dráhu začal v pouhých patnácti letech a pro něhož je tento film hereckým debutem. Do dalších rolí ovšem obsadil režisér zkušené herecké matadory, z nichž vynikají především Miranda Richardsonová a Garry McDonald v půvabných kreacích Placidových ujetých rodičů. Snímek získal řadu australských filmových cen nejen od kritiků, ale i od diváků (na MFF v Melbourne byl např. označen za nejlepší celovečerní film). (Видео Элемент)

(více)

Recenze (72)

Skip 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že někdo umí o dospívání a hledání místa v životě natočit také film, který není jen zasmušilý, depresivní nebo plný nepochopení ze strany rodičů a bouření se ze strany adolescentů. Posledně jmenované, nepochopení/bouření se, je i v tomto filmu, ale celé je to pojaté s notnou dávkou inteligentního humoru a já už jsem se docela dlouho takhle skvěle nepobavil. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč? Rose Byrne, komeide, slušný hodnocení. Dojem? Rozpačitý, ale pozitiva: nerd Rose Byrne, přirozený jazyk (R), a koneckonců to nebylo špatné zamyšlení o tom, co se životem. Loser se po matuře snaží udělat něco se životem, aby zapadnul a už ho nešikanovali. A to samo o sobě je dost poučný. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 3 | humor 3 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ani dvě odsuzující odpadní recenze přede mnou na GT mě neodradily se na film kouknout. Vyzbrojil jsem se trpělivostí a překousl začátek filmu, ve kterém gay složka nehraje hlavní roli. A i když nejsem příznivec přiblblin typu sitcom, tak potom to už jaksi šlo, docvaklo mi, o co go ... A souhlasím s názorem, že lidé z davu se mohou dívat na člověka, který se odlišuje, s despektem. Že odlišnost je jedním z nejhorších "zločinů", odlišnost se trestá .... A pokud se dívám na film tímto úhlem pohledu, poberu tu recesi námětu, herců i režiséra, nadhled, tak se mi z toho vyloupl originální snímek obdařený mnohdy nejen vtipem, ale i velmi solidním a sympatickým podáním hlavního hrdiny i ostatních postav kolem něj ... 7978 ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pořádná ujetost, na stranu druhou moc pěkný pohled na to, jakým směrem se člověk v životě ubírá, nakolik ho do života ovlivní jeho rodiče a jakou "roli" budeme v tomto světě hrát. Tato tématika je podána ve filmu často dost nekonvenčně a sexuálně zaměřených scén si tu užijeme opravdu dostatek - nejsou však nijak prvoplánové, a tak dojem nijak nesráží. Zároveň je to také skvělá zábava a taková promítání hrdinova filmečku propagující jeho školu je geniální věc. Do absolutna filmu něco málo chybí, je to asi občas trochu nevyvážená hranice mezi onou ujetostí a propracovaností tématiky, ale je to spíš kosmetická vada. Je to další z filmů, který zavdává podnět si chvílemi popřemýšlet i nad vlastním životním směřováním a kdo si rád takhle zapřemýšlí a nevadí mu nekonvenčnější pojetí, jistě si film užije. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštny film, lebo keď som videl prvých pár minút, tak som mal sto chutí to vypnúť (resp. prepnúť, ale našťastie nič lepšie nedávali:), ale keď som to pozeral ďalej, tak som pochopil tú recesiu (nie len z pohľadu Placida, ale aj z pohľadu režiséra), ktorú film predstavoval aj tým, že zvolil vizuál tradičnej teenage komédie. Postupne som sa fakt dobre bavil a niekoľkokrát som sa výborne zasmial. Musím priznať, že ma film milo prekvapil a tak nemám problém s nadpriemerným hodnotením. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama