Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mít za rodiče přerostlé, nenapravitelné hippies, to jednoho poznamená na celý život. Už to jméno, s nímž jej vypustili do světa! Nebo dívčí šatičky, v nichž malého chlapce přivede matka první den do školy, aby tak "nabourali vžité představy o sexualitě"... Žádný div, že celá další léta, poznamenaná šikanou, výsměchem a pohrdáním spolužáků se pro Placida stanou jedním velkým utrpením. Ještě že je tu Gemma s IQ na hranici geniality, kamarádka nejvěrnější, která dovede ocenit jeho pravé já. Jeho skvělé nápady, jeho inteligenci a vtip. Jenže co je to všechno platné, když svět přeje normálu, průměru. A kdo v něm chce uspět, nesmí se vymykat. V žádném směru... Ztřeštěnou komedii o mládenci, pracně hledajícím své pravé místo v životě, natočil Tony McNamara podle své vlastní divadelní hry. V titulní roli se českému divákovi představí Ben Lee, zpěvák, který svou úspěšnou hudební dráhu začal v pouhých patnácti letech a pro něhož je tento film hereckým debutem. Do dalších rolí ovšem obsadil režisér zkušené herecké matadory, z nichž vynikají především Miranda Richardsonová a Garry McDonald v půvabných kreacích Placidových ujetých rodičů. Snímek získal řadu australských filmových cen nejen od kritiků, ale i od diváků (na MFF v Melbourne byl např. označen za nejlepší celovečerní film). (Видео Элемент)

(více)

Recenze (72)

ecis 

všechny recenze uživatele

Netradicny nenapadny filmik, ktory potesi a zlepsi naladu vdaka vydarenenemu inteligentnemu humoru. Prehnane racionalni hippies rodicia, premotivovany Anton resp. A., klasicky tupi, niektori aj tepli, bitkari zo strednej skoly, nadrzana strojova kolegynka bondinka, to jest vela absurdnych ale aj realnych postaviciek a situacii. Na konci film uz straca troska dych, ale vdaka vydarenej prvej polovici sa to nejako zvezie v dobrej nalade. Prijemny australsky oddych. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

70%. Teen komedie nepřínášejcí nic moc navíc oproti jiným podobným. Ošklivé a inteligentní káčátko bojuje proti těm hezkým a hloupým. Klišé na klišé. Na obranu je třeba říct, že tato komedie je přecejenom inteligentnější a trochu zábavnější než ostatní. Nejzábavnější byli Placidovi rodiče. Prostě fajn odpočinkový film. ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

Mladistvý intelektuál končí školu a nastupuje do zaměstnání, snaže se zatočit se svým já a přizpůsobit se konformnímu okolí. Od začátku do konce nám herci dávají najevo, jak jsou jejich party nadsazené a jak jsou "v pohodě" , jak je scénář "v pohodě" , režisér je "v pohodě", prostě "pohoda". Film vrší vtipné scény jednu za druhou, ale musím souhlasit s Hankem, že to celé nějak nepříjemně drhne. Ten pocit mě neopustil od úvodní scény, takže **1/2 se zaokrouhlením nahoru za snahu. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Ááá, ČT2 opět nezklamala - už podle obsahu jsem se na film těšila a taky že nezklamal - sice začátek na mě působil až moc ujetě, ale jakmile se rozvinul příběh, bylo to už OK. Je tu krásný pohled na to, jak je těžké se odlišovat od většiny a kolik stojí síly si udržet svoje vlastní já. Musela jsem se zamyslet nad tím, že ani pro mě nebyla zrovna procházka růžovou zahradou základka a vlastně trochu i střední škola, jelikož jsem "nezapadala". Proto i potěšil závěr, kdy si náš provokatér Placid uvědomil, že i když je jednodušší přizpůsobení se, ztrácí tím opravdové přátele a i sám sebe..a proto je lepší jít proti proudu. Na přihlouplé a udivené pohledy okolí si pak člověk už zvykne, je mu to jedno a získá tím nadhled, jež by právě ona většina mohla závidět. Hezky natočeno, herci byli vybráni taky bravurně..zkrátka příjemné pokoukání:-) ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím to jako komedii, pod komickým povrchem je to velice hořce pravdivé. Ale teď jdu spát, abych zítra nahnal body, a dostal se na ten vánoční večírek, a snad to jednou dopracuju i na ten luxusní dům s luxusní manželkou, a konečně mě budou respektovat, když jsem to někam dotáhl, uvědomil si, co je v životě opravdu důležité, a kam patřím. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama