Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 11 (2011) (série)


Ztraceni v mlze (S11E12)

(epizoda)
  • Kanada The Invisible Plane (více)

Obsahy(1)

8. října 2001. Hustá mlha, nedostatečný výcvik dispečerů a zmatené značení na milánském letišti Linate způsobily nejhorší letecké neštěstí v italské historii... Milánské letiště Linate halila hustá mlha. Letadlo společnosti SAS číslo 686 se připravovalo k rutinnímu letu do Kodaně. Vzhledem k minimální viditelnosti se piloti při rolování plně spoléhali na pokyny pozemního řídícího letového provozu. Boeing MD-87 se rozjel po dráze, ale těsně před vzletem se srazil s Cessnou, která mu vjela do cesty. Menší letoun vzplál. Boeing pokračoval v pohybu, narazil do letištní budovy a explodoval. Vyšetřování nejhorší letecké katastrofy v dějinách italského letectví odhalilo řadu šokujících nedopatření. Letiště následně prošlo transformací a zodpovědné osoby byly odsouzeny do vězení. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další bordel na letišti, tentokrát Made in Italia... A 118 lidí díky tomu zaplatilo životem... Jj neměli šanci se střetu vyhnout.. To je síla jim 25 minut hoří letadlo na ranveji a vůbec o tom neví... :(( Neskutečný, ale bohužel drsná realita... Njn navíc nemají pozemní radar a vůbec to nikomu nevadí... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani keď pán profesor v Marečku, podejte mi pero pomenoval študenta Plhu Mlhom, si nepredstavoval takú "mlhu", že sa vám pred očami rozdrbe lietadlo a vy hovno vidíte, tak ako dispečer nič netušíte a v kľude si sŕkate kávu. Aj polhodiny, takže stíhate i dve kávy. Tu by asi nepomohlo ani keby niekto začal spievať Horí lietadlo. A čo je najhoršie, lietadlo malo označenie SAS. To je predzvesť tragédie, na Slovensku to vieme. ()

Reklama

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V epizóde je zmienená ai zrážka lietadiel na Tenerife. Jedná sa o najhoršiu leteckú katastrofu v histórii s výnimkou 11. septembra 2001 a bola rozobraná v celovečernom špeciáli Zrážka storočia. Neskôr sa katastrofe venovala aj štandardná epizóda v 16. sérii s názvom Katastrofa na Tenerife. (ČSFD)

Reklama

Reklama