Reklama

Reklama

Klub společníků óranské střední

(festivalový název) (seriál)
  • Japonsko Óran kókó host club (více)
Japonsko, 2006, 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

VOD (1)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Soukromá akademie Ouran se vyznačuje za prvé: prestižností rodin a za druhé: bohatstvím. Právě toto je škola na kterou se jako zvláštní student dostává velmi chytrá Fujioka Haruhi. Haruhi která právě hledá tiché místo na učení vstoupí do 3 hudební učebny kde má své sídlo na Ouranu pověstný klub hostitelů. Haruhi svou neopatrností rozbije vázu v hodnotě 8 miliónů, aby zaplatila svůj dluh nastupuje v klubu hostitelů jako další hostitel jenž dívkám poskytuje vybrané lahůdky a nejvybranější konverzaci tak rozhodl král hostitelů Tamaki. Právě Tamaki Sou zdejší Ouranská ikona si bere Haruhi pod svá křídla. Dalšími členy klubu jsou viceprezident, finančník a šedá eminence klubu Kyouya Ootori, Dvojčata Kaoru a Hikaru, velmi mile vypadající dortíkový Honey a málomluvný tvrďák Mori. Jak dopadne Haruhi jenž před školou skrývá svoje pohlaví a vydává se za kluka na to se podíváme v 26 dílném komediálním anime. (Roby)

(více)

Recenze (41)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - V přepychové střední škole Ouran plné bohatých chlapců a děvčat, kteří mají nejen peníze, ale také spoustu volného času, existuje jeden zvláštní klub - Ouranský hostitelský klub. Jeho cílem je hostit dívky těmi nejvybranějšími lahůdkami, vést s nimi tu nejvybranější konverzaci a chovat s k nim tím nejvybranějším způsobem. Jeho cílem je štěstí žen. I když možná ne všech. Jednoho dne do klubovny (hudební učebny) vstoupí nesmělá dívka chlapeckého vzhledu Haruhi, která není ani bohatá a ani nemá tolik volného času. Ke své smůle rozbije velmi drahou vázu a tím se vlastně nedobrovolně prodává do "otroctví" klubu. Chlapci z klubu jí nejprve posílají na nákupy a podobně, ale posléze ji zkusí "upravit k světu", navléct do chlapecké uniformy a také nechat hostit dívky. A stále si neuvědomují, že Haruhi je dívka. Haruhi si jako hostitel vede znamenitě a tak se chlapci rozhodnou, že bude hostitelem nastálo, a to i když záhy pravdu o jejím pohlaví odhalí. Vítejte tedy do klubu, kterému předsedá afektovaný blondýn Tamaki, reálně ho vede šedá eminence intelektuál-finančník Kyoya Ootori, a doplňují ho roztomilý infantilní senior mrňousek Honey, málomluvný drsňák Mori a domněle homoincestní dvojčata Hikaru a Kaoru. A nebojte se, jsou to samí dobráci. Verdikt - Ouran je typická rabukome (love comedy), která se v první půli soustředí na humor a baví dobře. V druhé půli se snaží detailněji vykreslit povahu jednotlivých postav a ukázat, jak vznikl klub. Humoru zde ubývá, což je IMHO škoda. Humor sice velmi často těží ze stále stejných situací, např. tajemnosti světa obyčejných lidí pro zbohatlíky, ale mně to příliš nevadilo. Kresba je jednoduchá, což však u komediálního anime nevadí. Celkově je to dobrá zábava za horší ****. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když se na Ouran High School nedá brát vážně skoro nic, fungují zde kromě smrtících hlášek a absurdních situací i silné momenty z minulosti hlavních postav nebo jejich obav o vlastní budoucnost. Díky nim tak Host Club získává dokonalou nadčasovost, která bez problémů přehluší i výtky k převážné epizodičnosti celého seriálu. Když ale Tamaki zahraje nějakou svou zhroucenou etudu nebo Kyouya vychytrale vymyslí další způsob, jak na někom vydělat, ani žádnou výraznější dlouhodobou linku nepotřebuji. P. S.: Zahrajeme si hru - "Který je Hikaru?"!! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Stačí jen přistoupit na jejich hru... a nudit se nebudete ^_^ Když se náhodou u toho najdete pod stolem, kam jste se sklátili smíchy, věřte, že nejste jediným takovým na světě. :-) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Charakterově propracované postavy, dějově ucházející příběh, který netlačí na pilu, dobrá hudba a to vše v zajímavém prostředí. Některé díly byly opravdu dobré a u jiných jsem se skoro nudil. Nejlepší postava Honey ala "Loli Shota". Příjemné komediální školní anime, které v polovině trošku změní styl a snaží se hlouběji prozkoumávat historii každého člena a Ouranského Host Clubu samotného, ale i přesto si zachová původní jiskru a styl. 80 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Cesta k japonskému anime u mňa asi nebude jednoduchá a zistil som, že určite nebude smerovať cez tento štýl seriálov. Pointy a myšlienky tohoto mierne zženštelého seriálu išli mierne mimo mňa a aj keď je tu pár vytipovaných miest, ku ktorým sa dá vrátiť, k celému seriálu asi už nie. 65%. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Byly tam momenty kdy jsem umíral smíchy, zejména převýchova šéfa gangu Kasanody. Ale i celá řada jiných vtipů se povedla, jako cosplay na Rahxephon, duchařský dům na školní halloweenský večírek, móda alá Ludvik král Slunce a spousta jiných věcí. Krizi sexuální identity u toho seriálu snad nezažijete byť je hodně zženštilý a občas očividně hraje na jauvajs strunu, naštěstí to nikdy nedojde daleko.. Je to vždy jen naznačeno. Taktéž bych to neviděl jako typickou rabukome komedii spíše parodii daného žánru. Situačnímu humoru a gagům zdar! ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Vtipné anime so super príbehom. Rozhodne stojí za pozretie už len kvôli rozdielnym charakterom hlavných postáv, vďaka ktorým vznikajú rôzne vtipné situácie. Jedna hviezdička rozhodne patrí kawaii chlapcovi menom Honey-kun ♥, ktorého som si veľmi obľúbila a ďalšia Haruhi a jej občasnému flegmatickému správaniu. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Keď už na ničom inom, tak sa tu určite zasmejete minimálne na tých Tamakiho výrazoch:P Chúďa Haruhi sa mi ako postava veľmi páči, tá jej vyslovená pravdovravnosť a otvorenosť a mierna salámovitosť, je presne to, čo často chýba postavám v iných seriáloch. Inokedy bývajú dievčence v Češtine je na to dobrý výraz- ztreštené a tu sú takí chalani:d ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání, že se dočkám nevšední legrace spojenou s kvalitními postavami a dějem byla naplněna, ale rozhodně ne dosyta. Hodnocení a komentáře k Ouranu jsou ryze pozitivní, jenže celé mi to přijde nadnesené hlavně tím, že konkurence v tomto oboru je slabá. Možná jsem naivní a možná je těžší spojit zajímavější romanci s vtipem a důstojným příběhem, ale zatím žiju v iluzi, že to jde. Musím uznat, že spousta vtípků je vskutku povedených, ale ty se přeci jen časem ohrávají a později už vyloudí jen minimální úsměv, kdy už onu reakci dané postavy čekáte. Minimálně tuto stránku Ouranu těžko nějak kritizovat, protože právě ve vodách absurdních situací kormidluje s naprostou jistotou a ví, kdy má přiložit pod pomyslný kotel. Silný body sklízí i za postavy, kde každá má svůj charakter, roli i minulost (zrovna oblíbenec Mori asi dostal nejméně prostoru), čímž ale spějeme zároveň k nejslabší stránce seriálu a to je cca 2. polovina. Dokavaď se dělaly blbosti a pomáhalo se ztraceným romantickým duším žen i chlapců, byla to legrace, ale vážnější tón Ouranu moc nepomohl. Konec je decentní a zasloužený pro naše hrdiny, ale jakmile se přestanete smát, tak už to není ono. Tvůrci se snaží právě onou poměrně zajímavou minulostí protagonistů dát seriálu smysl a hloubku, nicméně si nejsem úplně jistý, jestli to bylo třeba. V rámci možnách pokračování by to asi bylo pochopitelné. I když té růžové a až přehnané zženštělosti několika chalanů bylo místama až moc, užil jsem si společníky z Ouranu vrchovatě. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti by som mal dať skôr štyri hviezdičky, ale nejak proste nemôžem a musím dať plný počet. Najprv som sa bál do toho ísť, lebo som si nebol istý, či ma dokáže natoľko zaujať, aby ma bavil celých 26 dielov. Ale hneď na začiatku sa mu to podarilo. Nestáva sa veľmi často, že by som si obľúbil všetky postavy, ale tentokrát áno. Každá mala niečo do seba, každá bola iná, osobitá. Páčilo sa mi, ako sa ich charaktery trochu osvetľovali a aj vyvíjali. Okrem toho má vynikajúcu hudbu, ktorá sa skvelo hodí k príbehu (hlavne tie nádherné klavírne skladby nemajú chybu) a určite by som rád mal soundtrack (len škoda, že ho neviem nikde nájsť). Kresba je takisto dokonalá, možno je občas tej ružovej príliš, ale to mi ani moc nevadilo. Páčilo sa mi aj také to žmurkanie na diváka, keďže postavy si uvedomujú, že sa nachádzajú v anime, páčili sa mi aj občasné zmeny štýlov kresby. Ale nič z tohto nie je dôvodom, prečo dávam plný počet. Dávam ho preto, lebo na tých dvadsať minút ma vždy dokázal rozosmiať a pritom aj pohladiť po duši, vždy som sa pri ňom uvoľnil a svet bol hneď zrazu krajší. Vždy po dopozeraní som mal taký dobrý pocit vnútri, že som bol šťastný. Takže hlavne za to hodnotím takto. A aj za ten geniálny záver, pri ktorom som mal od dojatia už takmer slzy na krajíčku, čo sa za posledných pár mesiacov nepodarilo ani jednému filmu. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Skvost. Bohužel, předčasně ukončen. Manga trvá dál a je o dost lepší :-) [24.09.2015] Tento skvost jsem od té doby viděl asi 3x, ne-li vícekrát, komu jsem to doporučil, tomu se to líbilo, dokonce i anime neznalí lidé. Ouran je pro mě legendární. Do mangy jsem se ještě nepustil, ale budu muset. Anime opravdu nemá chybu a drží se mezi mými TOP5. Naprostých 100% [21.03.2010] Koronavirus v plných obrátkách a já dokoukal Ourana snad pošesté... Ne-li víc. Lidé se mi smáli, že to mám jako jedno z nejlepších anime v mém listu, ale pravda je, že jsem nic neviděl tolikrát, jako toto... Úžasné anime, které doporučuji naprosto komukoli, kdo má alespoň trochu smysl pro humor a srdce, které potřebuje jednou za čas zahřát... Da Best... 110 % ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Členy ouranského hostitelského klubu nelze nemilovat, zvlášť když v druhé půli seriál odhalý jejich pohnutou minulost. Poslední díl byl na můj vkus trochu přehnaný, ale co, když romantika, tak se vším všudy. Naprosto dokonalá byla ovšem Haruhi, její sarkastické poznámky mě zaručeně dokázaly rozesmát. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vtipná, zábavná, nápaditá, oddechová záležitost, která se dá vidět i po stopadesáté aniž by omrzela. Postavy jsou geniální, humor odzbrojující, animace pěkná (i přes tu všechnu růžovou), i soundtrack se dobře poslouchá (skvělý ending). Zatímco první půlka je vyloženě komediální a plná gagů, ta druhá je spíše vážnější, doplňující děj nejen minulostmi jednotlivých postav. Mimochodem Haruhi je jedna z nejlepších hlavních hrdinek vůbec a takových jako je ona je potřeba mnohem víc (minimálně co se shoujo žánru týče). Zcela zaslouženě 10/10 ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Komedie (a romantická k tomu) není žánr, který bych u anime nějak zvlášť vyhledával. Ovšem když jsem se podíval na prvních pár dílů OKHC, musel jsem se začít alespoň přiblble usmívat a nebylo v mých silách se odtrhnout. Jedinou vadou, kterou jsem na tom shledal, bylo postupné představování mého ze začátku oblíbeného Tamakiho jako většího a většího idiota. No, ale posledních 5-6 dílů jeho reputaci napravilo, takže i tahle vada odpadla... Ještě bych chtěl poznamenat, že i když jsem v daném žánru nováčkem, tak si stále myslím, že tohle není klasický příklad rabukome, spíš důstojná parodie. Stojí to hlavně na situačním humoru a to je podle mě jen dobře - zatím druhé nejlepší (čistě) komediální anime, co jsem kdy viděl. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Vtipné anime, ktoré mohlo mať aj menej dielov pre zvýšenie kvality.Zvyšovalo by to kvalitu tým, že by zostali viac kvalitné diely a neboli by tie, ktoré sú fakt len ako výplň medzi tým kým sa začne niečo diať.Postavy sú skvelé svojou individualitou (okrem dvojičiek pochopiteľne pretože vyzerajú rovnako ale inak osobnostne sa mierne líšia) a občas prekvapia niečím neočakávaným.Silných momentov nie je veľa ale je pravda, že stačí jeden (pre mňa bol fakt len jeden či dva ale ozaj silný len jeden) aby prišli aj trochu slzy. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Roztomilý, fantastický, romantický...od začátku do konce jsem se válela smíchy a konec mě skoro rozbrečel. Škoda, že má ten seriál jenom 26 dílů....nebo možná ne, ty části, které posouvají děj jsou geniální, ale je tam i dost vaty...ale bylo by zajmavý rozvýst ten děj dál. Takovou hromadu supersympatickejch superkladnejch superhrdinů jsem už dlouho nepotkala a bylo mi líto se s nima loučit. Krom toho, je lehký zakoukat se do prostředí japonský školy pro smetánku a navíc k tomu i hraje pěkná hudba. A japonština zní dobře. A ty narážky na ostatní anime...a tak. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli to některým přišlo v první polovině zábavnější než v druhé, mě to připadalo nudné od začátku do konce, ale dalo se to snést. Věřím, že hodně lidem se to bude líbit, když se jim líbily i větší blbosti typu Lucky Star .... Každopádně mě celkem pobavily poslední díly, ve kterých sem se i zasmál a začalo se i něco dít...sečteno podtrženo 80% ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Fakt som sa dobre pobavila, najmä na začiatku a na konci... v strede bolo pár mŕtvych častí, ktorých bola škoda... Možno to radšej skrátiť ako to takto pokaziť... preto 4*. Som si nemyslela, že ma tento štýl chytí, ale fakt som sa dobre bavila. :D ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál bezpochyby financovali výrobci antistresových hraček, neb bez ustavičného mačkání všech těch kuliček, balónků, berušek, chobotniček či prsů lze jeho sledování přežít ve zdraví jen těžko. V celém tom defilé postav člověk marně přemýšlí, která je mu míň protivná, a začíná považovat hněv komunistů, kteří podobnou zhýčkanou verbež nahnali do továren a do polí, za omluvitelný a dokonce i spravedlivý. A dál… já proti určité menšině v podstatě nic nemám, ani jim neberu právo se všelijak ztrapňovat v různých Parádních pochodech, ale přeci jenom, koukat se na seriál, kde jsou v podstatě pouze oni, fakt nemusím. Vždyť i ta dívka převlečená za chlapce shodila tu cennou vázu v šoku, když poznala, do jaké vybrané společnosti se dostala (a tím „vybrané“ rozhodně nemyslím horních deset tisíc) a když si barvitě představovala, co ji jako kluka čeká. Možná je odpad příliš předčasné hodnocení, když jsem viděl jen první dva díly, ale víc jich už zkrátka nedám, aby to nedopadlo jako v dětství, kdy mě maminka donutila spolykat třetí talíř kudlankové (s náboženstvím nemá nic společného) polívky pod příslibem, že nebudu muset sníst neoblíbené hlavní jídlo. Udělala tehdy vélkou chybu. ()

Reklama

Reklama