Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pan Tau", řada 1, 1/13 V koprodukci bylo nejprve natočeno třináct středometrážních filmů o panu Tau, které byly uvedeny nejprve v kinech, vesměs v pásmech, složených ze dvou dílů a doplněných animovaným snímkem. V ČST byly filmy uvedeny až v prosinci 1972. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slabý rozjezd, i když pěkné momenty tu jsou. A taky si pamatuju, že jako dítě jsem to měl rád, takže jde zjevně i o ten starý známý úhel pohledu. Dětské oči jsou zkrátka jiné než ty dospělácké ;o) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pan Tau poprvé na scéně!! Cestuje ve vesmíru ve své raketce a zaslechne odněkud dětský pláč...koukne do dalekohledu a vidí před sebou Zeměkouli, tak nakopne svoje prdítko a frčí dolů a dobrodružství začíná. Výborná scéna ve psím salónu s vedoucím Františkem Filipovským nebo epizodka Lubomíra Lipského v roli antouška. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chichi, USA se cejtěj jako mistři světa, a přitom prosím pěkně, kdo je z vesmíru navštěvuje? Evidentně pátá až šestá sorta mimozemšťanů vysloveně nereprezentativního vzhledu a chování. Jako třeba ET, jehož vrásčitá tvář a tělo by snesly hektolitry omlazovacích olejů a krémů a stejně by mu to nepomohlo. Oproti tomu je naprosto jasné, že naše malá země musí mít celovesmírný význam, páč k nám nebesa posílají zásadně svoje prvotřídní exponáty, k jakým patří bezesporu pan Tau. Vždy perfektně upravený, elegantní, s příkladným chováním. Jen se mi u něho nelíbilo, že je stoprocentně příznivcem pokleslých televizních estrád, jinak si nedokážu vysvětlit, že dokázal takovou dobu klidně hledět na tu tančící a zpěvavou hrůzu u psího holiče, přičemž stačilo prstem ojet buřinku a ten jeho hafík měl perfektní účes i bez Filipovského. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Hned první regulérní díl - a Tau se tady vůbec nezmenšuje. To je velké zklamání. Nekonečnou scénu se sáňkujícími dětmi střídá ještě delší scéna v psím salonu, vše završeno propuštěním odchycených zvířat. Legrace žádná, Tau se bezcílně motá odnikud nikam a dětský divák ani nedostane možnost ztotožnit se s některou z postav (protože zde žádný dětský hrdina není). Oproti nultému dílu nečekaný sešup. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl pana Taua je nevyhraněný, ještě neví, kam mířit, co z toho bude nebo nebude, je to takový výstřel naslepo - neurazí ani neoslní. Jakoby naplňoval pořekadlo, že každý začátek je těžký. Je spjat se psy, postavy příštích dílů se zde mihnou jen jako komparz. ()

Reklama

Reklama