Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden z nejlepších tureckých komiků současnosti Cem Yilmaz, který zároveň k tomuto snímku napsal i scénář a podílel se na jeho režii, zde vystupuje v úloze téměř slepého kouzelníka Iskendera, který si odmítá připustit své potíže se zrakem. Naneštěstí se tato indispozice záhy projeví při jedné večerní show, kdy se mu podaří téměř zabít dobrovolníka z publika. A tak je najednou Iskender bez práce. Přítel z mládí, Maradona, mu ale podá pomocnou ruku v podobě nabídky na uspořádání harcovního iluzionistického vystoupení. Jediná potíž je, že nemají peníze na přívěs, se kterým by šlo po Turecku cestovat. A ještě větší problém se vynoří v momentě, kdy se ukáže, že jediný, kdo by jim mohl něco podobného zdarma půjčit, je Iskenderův podivínský otec, který se se synem téměř nevídá. Zdá se, že všechny tři čeká dlouhá společná cesta. Každý do ní nastupuje se svými sny a skrytými tužbami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dva maloměstští kaprfíldi v komicky neestetických teplákových soupravách, s militantním dědou na krku a devíti dioptriemi na očích, absolvují klíčové turné své iluzionistické rádoby-kariéry. Takový námět zní slibně, což o to, ale bohužel: bláznivá, i kdyby třeba pitomá, komedie se nekoná. Kouzelník je nesnesitelně roztahanou road-movie bez jakéhokoliv rytmu, bez jakéhokoliv nepředvídatelného vtipu. Navíc jej zdobí spousta amatérských chyb (při čelních záběrech auto vzadu téměř vždy chybí karavan). Další potvrzení mé hypotézy, že turecké filmy jsou buďto skvělé (Mlhavá noc, Tři opice), nebo naprosto příšerné (Turkish Star Wars, Hadživat a Karagöz v říši stínů). 40% ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

První turecký film, který mě totálně neznudil*. To ovšem neznemená, že by mě na něm dokázalo skutečně zaujmout i něco víc, než jen typicky "turecky" komponované záběry plné barev a detailů. Příběh je natisíckrát protřepané a nestoudně předvídatelné klišé, v němž je humor nutno hledat lupou. Nebo alespoň s takovými fešnými brýlemi, jaké hrdě nosí ťulpas Iskender. ______________ *= Dnes (29. 11. 2010) už můžu říct, že těch tureckých filmů, které mě bavily, bylo daleko víc, než těch nudných. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Muž a žena, ke kterým si v restauraci omylem přisedne İskender (Cem Yılmaz), jsou ve skutečnosti jeho rodiči. (Raztubyl)

Reklama

Reklama