Reklama

Reklama

Léta se skrýval za školní katedrou, kde se snažil zapomenout na svůj poslední případ. Mediálně přitažlivá série vražd ho vyčerpala fyzicky a hlavně psychicky. Teď se však detektiv Stan Aubray musí vrátit před světla reflektorů. Po nálezu oběšeného muže totiž Stanovi nadřízení trvají na tom, aby případ převzal právě on. Stan zhodnocuje všechny stopy a uvědomuje si, že se ocitl na stopě vraha, jehož vraždící metody jsou nečekaně podobné těm, se kterými se setkal při řešení děsivého případu před pěti lety. Domnělého vraha ale tehdy zastřelil. V zrcadle dnešních skutečností se však objevuje otázka: Byl to ten pravý muž? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Smok 

všechny recenze uživatele

Absolútne nudná záležitosť, ktorej najväčší problém je, že nedokáže diváka zaujať. (Ani moc nemá čím). Sám som sa pár krát pristihol, ako sa tupo dívam niekde do priestoru za televízor a rozmýšľam o princípe repolarizácie zemskej osi a jej vplyve na sexuálnu aktivitu ľadových medveďov. Navyše ma pekne rozčuľoval Mr. Dafoe s jeho o tri čísla väčšou hlavou k telu a výzorom hlásateľa správ. Ako detektív bol absolútne mimo. K filmu som sa musel odhodlávať na trikrát a to sa mi vážne nestáva. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímky s tématikou o sériových vrahoch sú moje najobľúbenejšie. Videl som ich mnoho, preto mi neostáva nič iné iba skonštatovať, že"Anamorph" bol pre mňa prekvapivo viac originálnym počinom, ako som si čo i len minimálne dokázal pripustiť. S takým "Seven" sa samozrejme zrovnávať nemôže, no tunajšie hodnotenie na úrovni 50 % mi príde veľmi kruté. Samozrejme má svoje muchy či nedostatky (ako napr. v podobe lacne prevedených flaschbackov), no vraždy sú neskutočne nápadité, gore síce nedostáva veľký priestor, no keď sa objaví, je solídne spracované. Priebeh vývoja deja je dostatočne vábivý nato, aby diváka držal v akom si napätí z nezodpovedaných otázok. Celý čas som dúfal v záver, ktorý ma "zabije" do podlahy, ako kladivo klinček do foršne, aby som mohol s nadšením prihodiť "zaslúženú" štvrtú hviezdu. Bohužiaľ nestalo sa. Netvrdím, že bol trestuhodne premárnený, ale chcelo to, pýtalo si to niečo "viac", čo by malo grády KURVA. A tak mi neostáva nič iné ako udeliť solídnych - 65% P.S.: Chcel by som požiadať užívateľov, ktorý ma "trpia v obľúbených", pričom narazia, alebo poznajú nejaký film s obdobným námetom, napíšte mi prosím názov snímku do správy, ďakujem!!! ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Rozhodně celkem zajímavý film. Inspiraci možná našel v několika nedávných snímcích, ale i tak byl dosti originální. Je tedy pravdou, že jsem se na to díval především proto, že v tom hraje Clea, škoda, že si tu střihla zase pouze docela malou roli. Film bohužel působí dosti nedotaženě a je zřejmé, že s trochou víc usílí by se bývyl mohl dostat mnohem výš, protože potenciál tu rozhodně je. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nápad s uměleckým vražděním jsem tuším v takové podobě ještě nikde neviděl (ale kdo si má všechny kriminálky pamatovat, že?). Takže minimálně sbírá Anamorph body za originalitu. Tím to ale asi tak končí, jinak se totiž jedná spíš o nadprůměrný tv film se známými tvářemi jak v hlavní, tak ve vedlejších rolích. Režie mi vůbec nesedla a W. Dafoe taky není zrovna vhodná volba.. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná vykrádačka FInchera provedená s nulovým citem pro vizuální stránku. Plno schopných herců, obstojná hudba a snaha o atmosféru ... to vše spolehlivě utopí stupidní a předvídatelný scénář a hlavně scénografie a kamera. To, co bylo v "Sedm" pouze zneklidňujícím náznakem, Vám tady plácnou na talíř ve světle zářivek. Navíc zloduch vypadá jako nějaký pologramotný stréc ze zapadlé vsi. Hynku, Willeme - bylo ti to zapotřebí? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Willem Dafoe nejdříve roli Stana odmítl. Později se však po setkání s producentkou Marissou McMahonovou nechal se přemluvit. (Terva)
  • Anamorfóza je malířská technika manipulující se zákony perspektivy, kdy se vytvářejí dvě malby na jedno plátno. (Terva)
  • Film měl premiéru 18. dubna 2008, při které byl nasazen pouze do jednoho kinosálu. V USA se promítal 33 dnů a utržil 6873 dolarů. (Lateef)

Reklama

Reklama