Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York City. Prosinec 1980. Mark Chapman přijíždí do New Yorku s úmyslem zabít Johna Lennona. Depresivní a neklidná duše je rozpolcena mezi respektem k osobě Johna Lennona a touhou ho zabít, aby se stal slavným. Příběh líčí Chapmanovo duševní zhroucení, ve kterém hrála roli jeho posedlost knihou J.D.Salingera Kdo chytá v žitě. Jeho démoni však zvítězí a přimějí ho zastřelit Lennona na schodech před vchodem do budovy, kde Lennon bydlel.

Kniha Kdo chytá v žitě, kterou měl u sebe Lennonův vrah byla také nalezena u Johna Hinckleyho, který spáchal 30.3.1981 atentát na Ronalda Reagana. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti těsně před tím, než Chapman zastřelil Lennona, neřekl mu vůbec nic, což později Chapman před soudem potvrdil. (Drtic)
  • Pro roli přibral Jared Leto 67 liber (=30 kilogramů). Občas byl dokonce upoután na vozík, kvůli rychlému nárůstu váhy. (Foox)
  • Vchod do Lennonovy residence Dakoty, kde Mark Chapman často čeká a kde zabije Johna Lennona, je stejné místo, kde v Polanskiho Rosemary má děťátko (1968) na začátku filmu projdou oba manželé (jedná se samozřejmě i o stejnou budovu, ve které pak žijí). (poz3n)
  • Kniha "Kdo chytá v žitě", kterou se vrah Johna Lennona inspiroval, má 26 kapitol. Film se v originále jmenuje Chapter 27 (27. kapitola). (a.kopecka)
  • Kniha "Kdo chytá v žitě", kterou měl u sebe Lennonův vrah, byla také nalezena u Johna Hinckleyho, který spáchal 30.3.1981 neúspěšný atentát na Ronalda Reagana. (Bauer)

Reklama

Reklama