Reklama

Reklama

Wang xiang

Obsahy(1)

Winnie Leung ve volném čase ráda vaří, vyřezává dřevěné loutky a píše si deníček, ve kterém nejnovější zápis vypráví o tom, že ji znenadání opustil přítel. Nebere jí telefony a vyhýbá se jí, a když se Winnie rozhodne ho hledat, náhodou se seznámí s mužem, který vypadá přesně jako její bývalý přítel. Velmi záhy ale jejich vztah za zvláštních okolností opět začíná uvadat a snad jen někde v jejím deníku se skrývá odpověď na tuto záhadu. (GigaPudding)

(více)

Recenze (9)

tombac 

všechny recenze uživatele

Žít doma s chlapem. Některé typy žen to můžou provádět prazvláštním způsobem... Když se řeknou tři slova - Pang a Ab-normal Beauty - v asijských horrorech a thrillerech zběhlý divák začne tušit, která bude bít. Jeden z bratrské dvojice umných hongkongských filmových řemeslníků a zdařilý, vizuálně výrazný thriller s výstižným názvem... Abnormální krása se totiž Mon seung podobá nejvíce z předchozích filmů od Pangů. Zůstala ženská hrdinka s psychickým onemocněním, tentokráte hlubšího rázu. Murder story opět podkresluje dynamická hudba střídaná zneklidňujícím tichem a nepříjemnými zvuky. Jen vizuál je na poměry Pangů celkem decentní, což znamená - méně klipovitý, leč pořád hodně slušný a moderní. Příběh znovu zaujme i překvapí (především originální vychytávka po cca. 2/3 filmu), tudíž nestřelím vedle s tvrzením, že komu se líbila Ab-normal Beauty, bude spokojen i s Mon seung. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí docela jak nějaké romantické vztahové drama a hlavní hrdinka řeší co je teda špatně, když ji opustil druh jen tak zničehonic a když ho zkouší hledat, tak narazí na jinýho, kterej ale vypadá stejně jako ten první, tak se teda nějak začnou dávat dohromady, ale to není to hlavní o čem film je. Jejich vztah a vůbec celý soukromý život hlavní hrdinky je velmi zvláštní a plný velmi podivných událostí, které se divákovi teda začnou vyjevovat docela brzo s jedním vypravěčským komentářem někde kolem třetiny filmu, který dost jako naznačuje o čem film vlastně je. Nedá se to moc popisovat, protože u tohohle filmu je lepší, když divák předem nic neví, ale i když teda docela brzo může tušit o co jde, tak to hlavní na filmu není nějaká děsně "šokující" zvratová pointa, tu divák jakože očekává, ale nejdůležitější na filmu je asi ta zvláštní práce s vyprávěním příběhu, který divák vidí skrze mysl hlavní hrdinky, která se sama postupně dopracovává k dalším a dalším nezpochybnitelným faktům, ale nikdy si přitom nepřipustí tu opravdovou realitu. Děj je takhle docela jednoduchý a nemá být nějak účelově zvratově překvapivý, což by asi určitě zklamalo diváka, který na něco takového čeká a pak je celej vyjevenej, že to jakože "tušil" už od půlky. O závěrečnou pointu totiž nejde tolik jako o zpracování toho, no prostě toho jak celou událost prožívá hlavní hrdinka :) To se prostě nedá nějak podrobněji popisovat, aby v tom nebyl vůbec žádný spoiler. Rozhodovala jsem se mezi trojkou a čtyřkou, protože to nemá žádný závratný příběh nebo vyústění, ale čtyřku nakonec dostane kvůli tomu jak zvláštním způsobem se dokázal vypravit do něčí mysli a prožitků. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ou, Pang brothers jedou bomby. Parádní psychologická masírka o jedné zmatené ženě (výborné herecké ztvárnění a pojetí, strach v tomto filmu jde opravdu jen z této postavy, což je záměr a plně funkční). Skvělá scéna s mrakem. Naprosté mrazivé setření hranice mezi tím, co je myšlenka, vzpomínka, představa, vidina, skutečnost. V tomhle ohledu je závěrečné doslovné vysvětlení trochu tmavou šmouhou na filmu a kazí celkový dojem - Pangové to ale vyřešili poměrně zajímavě a chytře, dali totiž před toto odhalení (pro blbé :-) ) část závěrečných titulků, takže chcete-li si zachovat skvělý dojem a nevidět doslovně zobrazené to, co by během sledování filmu mělo napadnout a vás samotné a dojít vám to, stači to u těch titulků vypnout a posledních cca 25 minut vynechat, ono i ty pokusy o "překvapivé" zvraty v nich jsou odhadnutelné a tak překvapivé zase nejsou. Ale ono to asi jen málokomu nedá. 4.5* ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Podivný film o schizofrenní dívce, která křiči, milého sváže a (v mysli) zabije. Divák vnímá děj skrzy mysl hrdinky!!! Setření hranice mezi myšlenkou, vzpomínkou, představou, vidinou. Náznak je zřejmý již v její vidině mraku zaplňujícího místnost.(50%) ()

Reklama

Reklama