Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik českých filmů se odehrává v nápravném zařízení pro mládež, tento se řadí k těm zdařilejším, i když si vypomáhá osvětovými, nabádavými berličkami. Hlásá, že také chybující mládež dostává příležitost, aby prohlédla a uvědomila si své chyby, aby se polepšila. Protagonistou vlastně ani není typický delikvent: nadaný student průmyslovky se v pasťáku ocitl proto, že se vzbouřil proti autoritativnímu otci a jeho autem záměrně naboural. Sebevědomý, snadno vznětlivý mladík se dlouho nedokáže přizpůsobit tvrdým podmínkám, které v tomto zařízení vládnou, prochází těžkou životní zkušeností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Štěpán a Kendy se setkali v pasťáku. Tentokrát to ovšem nejsou nejlepší kámoši, ale naopak Kendy za pomoci Sagvana Tofifého a Ondřeje Vetchýho Štěpána šikanuje. Podle mě tento nepříliš známej film neni vůbec špatnej. Já mam prostě rád filmy z prostředí věznic (nebo v tomto případě pasťáku), takže hodnotim celkem vysoko. Jinak mě dost pobavila postava pracovitýho cikána, kterej řikal, že nechodí v prácovní době kouřit, pít ani chcát, aby měl víc času pracovat. Jo a pak se mi ještě líbilo, když ministr kultury Jandák vynadal Tofifému, že je prase vepřový, protože mu smrděj fusekle. A taky nesmim zapomenout na scénu, kdy mladej (tehdy ještě neznámej) Karel Roden, kterej hraje jednoho z chovanců ústavu, dá Tofifému facku. 75% ()

honz 

všechny recenze uživatele

Zámek Nekonečno jsem poprvé viděl teprve nyní v televizi. Těžko říct, jak by na mě film zapůsobil v osmdesátých letech, když byl natočený. Pravda je, že v současnosti mi toto drama připadalo místy (záměrně?) naivní až úsměvné. Škoda, nápad byl určitě dobrý, jeho provedení však o poznání horší. Když si v této souvislosti vzpomenu na Pasťák režiséra Hynka Bočana, jde sice o dva filmy s podobnou tematikou, a přesto je mezi nimi podstatný rozdíl. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poctivý průměr. Spousta dobových věcí je nám dnes už naprosto cizí, takže se filmem daleko hůř prokousává. Pamatuji si, že jsem byl kdysi dávno na tomhle filmu v kině a líbil se mi. Teď už si tak jistý nejsem, spousta nesmyslů, i když základní poselství tam určitě je. A nejlepší je v závěru slovo otce-architekta: Gotika musí být zakrytá! (nový Hotelový dům). To mě dostalo. 60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí narušené mládeže, který zůstal víceméně popisný. O směsici mladých mužů v zařízení prakticky až na dva tři lidi nic nevíme, přitom pro vývoj děje důležitých postav je tam více. Ostatně, nejsilnější příběh je o dvou bratrech a jejich otci alkoholikovi, nikoli ten hlavního hrdiny. Opět jsme mohli vidět nespravedlnost a chyby ve vedení nápravného zařízení, což ale asi nebylo smyslem filmu. Mnohé postavy se chovají dost podivně a je mi záhadou, proč či jak se vyvinul příběh do konce, který nám byl předložen. Jinak herecké obsazení je výjimečné, od mladých začínajících herců (Roden!) po opilce Oldřicha Vlacha. V pidirolích potěšili Bronislav Poloczek či řidič náklaďáku Zdeněk Srstka. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Presto, ze davam stejne hodnoceni, tak Bocanuv Pastak radim o neco vyse. I tak me ale tento snimek bavil. Snad dava nejaky nahled do socialistickeho napravneho zarizeni pro mladistve. Asi kazdeho divaka prekvapi herecke obsazeni, zvlaste pak v te dobe mladych chovancu (Kriz, Matasek, Vetchy, Roden,- Bocanova). Nektere charakteristiky postav dobre vykreslene. Film doprovazi i par povedenych pisnicek a libi se mi styl vypraveni. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (10)

  • Věta: „A pahorek zde máte taky,“ která zazní při příchodu do zámku, odkazuje na film/knihu/divadlení hru „Pahorek“ z roku 1965. (Winster)
  • Jde o první snímek realizovaný pod hlavičkou barrandovské dramaticko-výrobní skupiny Tvůrčí mládí. (Olík)
  • Natáčelo se také v Berouně a Lomu Amerika. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama