Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (295)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Exploitation horory nie sú mojou krvnou skupinou, pretože ma skôr dokážu znechutiť než vystrašiť. A od hororov požadujem hlavne druhý variant. Na prekvapenie ale Storm Warning nie je natoľko nechutný, aby som ho považoval za neznesiteľný, ale taktiež ma nevedel vôbec vystrašiť. Záporáci vo filme však boli dostatočne šialení a perverzní na to, aby som niečo vyše hodiny dokázal tešiť na ich prichádzajúcu smrť. P.S. zaujímalo by ma, či by bola pasca s flašou naozaj uskutočniteľná aj v reálnom živote. V tomto bode bol film už mierne sci-fi. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

páreček manželů se vydá rybařit a protože pán, ač právník, nebude patřit zrovna mezi nejbystřejší (a nejstatečnější, což bych mu ještě odpustila..), ocitnou se na ostrově, na farmě, která patří taťkovi úchylákovi a jeho dvěma synáčkům podobného ražení.. kdopak se asi dočká dalšího rána? a já se budu znovu opakovat, že je to všechno stejný, stejný, stejný.. neni to šokantní - je to trapný, neni to strašidelný - je to nudný.. a ta proměna paninky v macgyvera (jak tu již bylo vtipně zmíněno) a její proslov o rozlíceném psovi.. páni.. tak to bylo na potrhání se smíchy.. což asi nebylo záměrem... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Intro ocelově šedých kamerových filtrů, jenž zbytečně neplýtvá dialogy, klasický submisivní střed opírající se o herecké výkony (vadil jen přehrávající D.Lyons v roli „chytřejšího“ syna, ale třeba taťka obdivující kinematografii s lipicány, ten válel) a konečně závěrečné zúčtování, které ukáže, že koule mohou být i abstraktní (obzvláště pokud máte vražedný trénink z Purpurových řek), či že improvizovaný pesar z víčka od nádrže dokáže zabránit nejednomu početí a dokonce přesvědčí i psíka Honkyho, že nastal čas přejít z Chappi na něco jiného.. Svižné ozploitation, co se drží pravidel žánru i osvědčených schémat, ale přitom nabízí víc, než jen standard uniformních kusů o rudokrkém teroru. Po Storm Warning a Wolf Creek už vím, že strejdu Dundeeho pojedu navštívit leda prstem po mapě.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok je pomerne obohraný. Párik postarších zaľúbencov sa vyberie na výlet, pokazí sa im čln a tak sú nútení hľadať útočisko na neďalekej nevábne vyzerajúcej farme. O chvíľu nastúpia na scénu burani a môže začať hixplo. A to teda vynikajúce. Nemyslím tým len krvavé scény, oveľa viac ma bavil psychologický tlak, tá dusnota, ktorá srší z danej nepríjemnej situácie, keď burani postupne začínajú nahlodávať svoje obete. Išlo to tak ďaleko, až ma prepadla nepríjemná myšlienka, že ako dobre, že sedím doma v obývačke a nemusím dýchať ten smrad čo tí nešťastníci. Potom sa to trocha zvrtne, keď žienka-umelkyňa zrazu nadobudne zabijácke inštinkty a prerobí stodolu na štýl Sám doma, ale všetko je odpustené perfektným záverom, kde došlo aj na slušný masakrík. Môžem len odporučiť. 80/100 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto exkluzivní návrat (a pocta) k explotation žánru!!! Byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. Film sice na jedné straně čerpá a dalo by se říct že i vykrádá řadu slavných explotačních horrorů a thrillerů, na druhé straně je plynule spojuje do úžasného díla, který považuju za jeden v vrcholů této hraniční odnože horroru. Tvůrci nás provedou klasikami jako je Den matek, Straw Dogs, Deliverance, The Hills have eyes (1977), I Spit on Your Grave (kastrace), a v neposlední řadě samozřejmě The Texas chainsaw massacre (1974). Ano ... všechny tyto brutální a násilné klasiky na nás z tohoto majstrštyku dýchnou, ovšem v novém kabátě a "rozložení". Každopádně, film má od začátku úžasnou hutnou atmosféru, přímo dokonalé výtvarné ztvárnění, klasicky nechutné prostředí, ve kterém se odehrává atd. Všech pět herců podává perfektní výkon přesně v rámci psychologie svých postav, film se nebojí ukázat vše, co do správného explotation žánru patří, nebo se o tom alespoň nebojí zmínit (zoofilie apod.). Od poloviny je to navíc brutální, krvavá jízda. Pro mne jako milovníka těchto filmů opravdové překvapení a skvost ... jsem rád, že se ještě stále takové filmy natáčí ... Každopádně, jako vždy u komentáře k podobným filmům musím dodat, že pro běžného diváka tohle není ... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Úvodná sekvencia s titulkami bola jednou z posledných vecí nakrútených pre film. (Arsenal83)
  • Mláďa kengury bola len bábka, ktorá bola vylepšené cez CGI. (Arsenal83)

Reklama

Reklama