Reklama

Reklama

Mladý poctivý policajt přišel o život během přestřelky a policejní oddělení to označilo jako náhodný násilný čin. Ale to je veliká chyba. Mladík má totiž otce, který náhodou prošel výcvikem u zvláštních sil, zažil si pouliční rvačky, má ocelové nervy a chce spravedlnost. Kvůli tomu, aby nalezl vraha svého syna, se Simon Ballister (Steven Seagal) stěhuje do té nejhorší části města. Uvítání od členů místního gangu příliš přívětivé není, ale Ballister se nenechá snadno odradit a kvůli dopadení vraha se nezastaví před ničím. Gangsterů je víc, disponují větší palebnou silou, mají policejní ochranu, jsou neohrožení a nebezpečně bezohlední. Nebude to na Ballistera příliš? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Štěstí je zvláštní věc, může se obrátit dřív než bys řekl švec!. Třetí spolupráce Seagala a FauntLeRoye dopadla tak nějak napůl. Dnes zemřeš zůstává asi jejich nejpovedenějším počinem, Žoldáci spravedlnosti jsou pořád ultimátní odpad a tenhle počin se nakonec z vypětím všech sil aspoň na tu slabou 1* vyškrábe, ale je to bída. Přitom začátek byl celkem nadějnej, ale jak na scénu nastoupí všichni ti super cool a super drsní gangsta tak to jde do sraček. Ty dialogy fakt musel psát žák zvláštní školy, všechno je totálně mimo a nejvíc mimo je Eddie Griffin už dlouho mě žádná postava v žádným filmu tak ultimátně nesrala jako právě tato. Navíc z přibývajícím časem už se vypaří z filmu i ty relativně solidně natočený bojový sekvence z úvodu a finální bitka je pro jistotu komplet ve tmě, takže v ní není lautr nic vidět, takže nakonec dám tu jednu hvězdici, aby mě Vegetol pořád neobviňoval ze zaujatosti, ale stejně to nemění nic na tom, že sračka zůstává sračkou a smrdět bude pořád stejně.10% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legrační obtloustlý Segal s příšerně obarveným hárem. Akční film, kde je příšerná kamera, a hrozně trapný akční scény. Navíc hrůzostrašný český dabing! Jenže tím výčet negativ končí. Jde o docela jednoduchý film, ve kterém stříká krev tak, že by měl Dexter obrovskou radost. Nasraný otec zavražděného policisty zabijí relativně nevinné gangstery. Na konci zabije vraha svého syna, protože on zmáčkl spoušť. Zbytek ho nezajímá, ikdyž se to hajzlama všeho druhu ve filmu jen hemží. Oni jeho syna nezabili, tak je nechá běžet, ikdyž zkoušeli zabít jeho. Do toho se prostě jednoduchý Segal ideálně hodí. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Slovenský názov sa moc nevydaril, ale inak som milo prekvapený. Filmík totiž zaváňa starými seagalovkami, navyše sa scenár dobre pohráva s nejednoznačnosťou Stevenovej postavy. Príbeh je krásne prostoduchý (SS len chodí a mláti ľudí, kým nezistí meno vraha) a ja som chrochtal blahom, že nemusím riešiť žiadne mafiánske intrigy ako v niektorých novších černošských seagalovkách (FORCE OF EXECUTION). Režisér môjich obľúbených ŽOLDNIEROV SPRAVODLIVOSTI opäť nesklamal, aj keď teraz je vizuálne prevedenie klasické (s miernou nadprodukciou profilových záberov na čisté priestrely :-))... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na jakákoli dobrá hodnocení tohoto typického Seagalovského snímku. Je to hrubozrnné béčko se vším všudy, od špatně natočené akce, střihu, režie, až po ubohé záběry na řidiče ve vozech, kdy je jasně vidět, že se natáčelo před plátnem. Je to zklamání hlavně proto, že se tentokrát netočilo ani v Rumunsku či Bulharsku. A taky Seagal nijak nezhubl, ba dokonce bych si dovolil tvrdit, že opět malinko přibral. Seagal se celý film snaží o pomstu za vraždu svého syna (celkem originální počáteční zápletka, první bod pro Stevena), který býval dobrým policajtem, než mu jednou v noci ranou z revolveru prošpikovali hrudník. Seagal (jehož filmový hrdina je machr na zbraně i bojové umění, aniž bychom se ve filmu dozvěděli, kde se to naučil – nebo to s tou televizí nebyl vtip???) se pouští do pátrání po vrahovi, přičemž pobývá v hodně nebezpečné čtvrti černochů, kde není nouze o náhodné bitky a tedy možnost ukázat své bojové umění (druhý bod pro Stevena, i když tentokrát ne nijak originální). Když však zjistí, že ho mladý černoch vodil za nos (zatímco my to víme po 15 minutách, Seagalovi to dojde skoro ke konci filmu) a že zodpovědní za smrt jeho syna jsou policisté, zvrhne se film doslova v jatka, kde už promlouvají hlavně zbraně. Celkem vtipný závěr uzavírá film plný klasických negrovských keců. Ano, jde o nejlepší seagalovku od Bestie, o tom není pochyb. Steven zde opět kope, láme ruky i vazy, mlátí s lidmi o zem – a to vše často v jednom celistvém záběru. Často mu ale bohužel opět pomáhá střihač, který ze začátku střihá solidně a tak nějak tradičně kladně pro Seagala, ale postupem času asi ztratil ze Seagalových bojových projevů rozum, zešílel a druhou půlku sestříhal tak, že ze soubojů tělo na tělo nemáme nic. Také explicitní stříkání krve z postřílených lidí je naprosto zbytečné a zcela nefungující. Celkově jde o pro Seagalovy fanoušky slušné, možná dokonce malinko nadstandartní dílo, které však hodně ztrácí tím, že je natočeno totálně amatérsky a staví se tedy někde na úroveň filmů Dnes zemřeš! nebo Země krvavého slunce. A to je škoda, protože po akční stránce se zařadilo hned za Bestii. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné akční béčko, ve kterém Steven Seagal jako Simon Ballister řádí skoro jak za starých dobrých časů, kdy jeho filmy měly šťávu. Příběh snímku otevírá vražda mladého policisty, která byla evidentně na objednávku. Policie mlží jak jen může, ale jen do té doby, dokud na scénu nepřichází otec zavražděného Simon Ballister, který bere spravedlnost stylovým způsobem do svých rukou. Vraha svého syna chce dopadnout za každou cenu, takže pořádně zatopí členům dvou místních gangů, mimochodem bose jednoho gangu si střihnul Danny Trejo, i zkorumpované policii. Seagalova postava působí uvěřitelně a likvidace protivníků je vskutku parádní. Snímek celkem svižně odsýpá, ale i tak se bohužel dostaví nudnější sekvence. Za zmínku ještě stojí postava vůdce černošského gangu, kterou výborně ztvárnil Eddie Griffin, jehož hlášky jsou nezapomenutelné. U mě poctivé tři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Po záchrane chlapca pred skínmi sú vidieť na prednej kapote Seagalovho (Simon Ballister) Chrysleru stopy po guľkách, avšak v ďalších záberoch až do konca filmu je palubovka nepoškodená. (johnsnow)
  • Produkčná spoločnosť Screen Gems zvažovala, že by sa film mohol premietať v kinách. Nakoniec mal premiéru iba na DVD. (m.a.t.o.)
  • Při automobilové honičce, kdy Simona Ballistera (Steven Seagal) pronásledují členové gangu, jim Simon několika ranami prostřelí čelní sklo, v dalším záběru je však sklo nepoškozené. (rublik05)

Reklama

Reklama