Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý poctivý policajt přišel o život během přestřelky a policejní oddělení to označilo jako náhodný násilný čin. Ale to je veliká chyba. Mladík má totiž otce, který náhodou prošel výcvikem u zvláštních sil, zažil si pouliční rvačky, má ocelové nervy a chce spravedlnost. Kvůli tomu, aby nalezl vraha svého syna, se Simon Ballister (Steven Seagal) stěhuje do té nejhorší části města. Uvítání od členů místního gangu příliš přívětivé není, ale Ballister se nenechá snadno odradit a kvůli dopadení vraha se nezastaví před ničím. Gangsterů je víc, disponují větší palebnou silou, mají policejní ochranu, jsou neohrožení a nebezpečně bezohlední. Nebude to na Ballistera příliš? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Zákon ulice není dobrý film. Steven Seagal nezeštíhlel. FauntLeRoy se od poměrně ucházejícího Mercenery for Justice v ničem nezlepšil. Ale postupně: příběh je stupidně jednoduchý, jde o pomstu. Seagal jezdí v nabušeném auťáku, které se po absolvované honičce a přestřelce umí přes noc samo opravit. Seagal nosí jeden kabát, ve kterém chodí, bydlí, spí, pije, střílí a mlátí. Scénář mu do cesty postavil černošský gang, jehož členové mluví pouze pomocí těchto písmen: m,o,t,h,e,r,f,u,c,k. Největší otrava poslouchat jejich dialogy, Eddie Griffin pronese v jedné větě průměrně třikrát slovo "motherfucker" a ostatní za ním příliš nezaostávají. FauntLeRoy si ze mě dělá asi prdel, schválně: jak asi může dopadnout Seagalova bitka (nebo přestřelka) v noci s černochy, navíc když střihač stříhá asi osmdesátkrát do minuty?? Viděl jsem jen záblesky při výstřelech, bohužel. Několik soubojů spatříme i za denního světla, ale prostě pořád to není ono, nějaký náznak Seagalova aikida tam je, ale vzápětí úřaduje zase střihač. Mnohé přestřelky jsou ukrutně blbě zpomalované. Jsou tu však i momenty, ve kterých se mi film jeví dobře, úvod je celkem povedený, Danny Trejo má sympatickou malou roličku a Seagal zkouší trochu hrát (to není vtip). Celkově hodnotím mírně nad 40%, ale už přestávám věřit, že Stevena spatříme v nějakém obstojném filmu. Podotýkám ale, že problémem jsou režiséři, kameramani a střihači, Seagal, ačkoliv má obličej rozrytý hlubokými vráskami, na tom není tak špatně, aby ze sebe nevymáčknul pár osvědčených technik. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Urážka akčního žánru. Skvěle to vystihnul v první půlce svého komentu uživatel petero. Jenže ve svých posledních filmech Seagal nasadil laťku tak nízko, jestli jí teda vůbec nasadil, že je dost těžký jít ještě níž. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Stevena jsem byl opravdu hodně překvapený. Posledních pár let mi totiž dokázal, že jeho tučná legenda odchází ne příliš radostně do smetiště odpadů! odkud už není návratu jenže náhle přišel film s názvem Zákon ulice a já se zarazil. Je tohle vůbec Seagal? Přiznávám, že je to pytlovina neskutečně podprůměrná průměrnému zhodnocení. Jenže v týhle hraje Seagal. Ten odpadový! Seagal, který když se někde objevil nehnul brvou a měl jenom drsné řeči. Tady se mydlí dost výrazně, i když kamera to zase dost výrazně kazí a nedopřeje jeho chvatům, které sice nemají úroveň, ale aspoň nějaké jsou, patřičnou snahu a píli. Přiznávám, že příběh je průměrný, akce je průměrná, všechno je to takové možná až podprůměrné, jenže v tomhle prostě hraje Steven Seagal. Ten, který pár let po sobě jdoucích až do roku 2007 hrál ve filmech valných kvalit a to jsem po shlédnutí tohoto filmu nebyl schopný pobrat. Proto dávám zasloužené tři hvězdy, které by si zasloužily maximálně dvě, ale je tu to pověstné ALE, které mi to nedokáže utnout. --- Simone, jste špatný jako oni. - Néé, já jsem mnohem horší. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Seagal se zas trošku zvednul a natočil docela dobrej film. Na otočky a tyhle skopičiny už se díky bohu vykašlal a mlátí lidi starým dobrým aikidem. Načne to dvouma mexičanama, pak mlátí drsné negry, okoření to partou skinů, aby ve finále postřílel megapartu negrů a zkorumpovanýho policajta k tomu. Danny Trejo je tam asi 3 minuty, ale hodně se mi líbil Eddie Griffin coby hláškující boss negrů. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Sony Pictures Home Entertainment, XIT Financial Group, Steamroller Productions , Hood to Hood Productions // ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Začínam sa ťa báť.“ Pomstu v mene syna som videl po desiatich seagalovkách, v ktorých legendárny Stívn stelesňoval záporné postavy alebo všelijakých ťažko zaškatuľkovateľných týpkov pohybujúcich sa na hrane zákona, síce to neboli zrovna morálne najčistejší chlapi pod slnkom, ale v tých filmoch boli oveľa špinavšie postavy, čiže v konečnom efekte šlo, možno, snáď, ehm, o klaďasov. V Pomste v mene syna toto našťastie ide bokom a Seagal tu hrá príjemne jasnú a priamočiaru postavu ako v dobách svojej najväčšej slávy. Takisto motív pomsty za zabitého syna napriek predvídateľnosti funguje lepšie, ako rôzne špionážne hry, v ktorých ste sa stratili už po piatich minútach. Nanešťastie dobre rozbehnutý príbeh Stevenovi dlho nevydržal, záporáci sú trápni, akcia dosť slabá a ku koncu už to bolo o ničom, strašne ma to nudilo. Danny Trejo tu nemá moc veľký priestor. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Většinou mám chuť na péčko ALE občas i na béčko a proto mám svou řádku oblíbených béčkařů, většinu z dětských let, , co už točej spíš céčka až déčka, ale občas se zatetelí na lepší časy a člověku se nechce ani moc vrhnout. Takže ze čtyř béčkových (Žán, Dolfík, Stývn a Ten čtvrtej, kterýho sem teď regulérně zapomněla, páč to píšu vysmažená, ale třeba si během recenze vzpomenu), to jistěj a vždy po jednom z nich sáhnu. Dnes to, naštěstí k mé skleróze, je ten, kterýho jméno si pamatuju, pan SS. Během let se z muže s cejchem smrti stal muž s cejchou a mistr světa v disciplíně "Alespoň sto střihů v půlminutě akce" , přesto mám jeho čím dál vypasenější osobu pořád ráda a tak sem se jukla, jak káže zákon na ulici. A sem mocně v šuku, že to nebylo na vypálení sítnic, ale naopak jednou zas fakt pohodový béčko (jop, fakt dokonce béčko !!) , ve kterém Stývn hledá vraha, své kdysi nejaktivnější spermie, a během toho hledání zabíjí černý gangstery po tuctech. Samo sebou se ho opět nikdo ani nedotkne, všichni okolo něj jsou doslova čarostřelci, protože ho netrefěj z metru což je, vzhledem k velikosti jeho prdele a bachoru, opravdu nemožný, ale prostě to hezky odsejpá, nesralo mě to a některý afráky si fakt hezky vychutnal. Nejvtipnější na tom je, že tam zlikvidoval 3/4 gangu úplně k hovnu, jelikož synátora fuck sejmul někdo jinej, ale tak ona mu to ta zbejvající 1/4 odpustí, hlavně ať po pomstě táhne do prdele a nechá je v klidu zas zabíjet všechny v okolí a kšeftovat s drogama, takže vlastně hepyjend jak kráva. A já si, kurva, pořád nevzpomněla na toho čtvrtýho. Tohle mě ale fakt mrdá....Žán, Stývn, Dolfík a ....no já sem píííča !! Skotík Adkinsů. To je tím, že se k partě přidal až pozdějc, ale fíííha už sem se bála, že mi to bude celej den běhat palicí, kterej to byl. Uf, je to dobrý. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som rád, pretože konečne som sa na Stevenov film dokázal pozerať bez toho aby som sa chytal za hlavu. Určite je to najlepší počin od 'Exit Wounds'. Možno nie po stránke scenáru a deja, ale po stránke kick-kung-thai-shaolin nakladačkách, normálneho, na nič sa nehrajúceho prostého príbehu určite! Ani dialógy na úrovni základnej školy mi nevadili. Konečne a čím ďalej-tým viac sa znova dá pozerať na Seagala a tak s určitosťou môžem povedať, že po šiestich rokoch je tu film, ktorý si rád niekedy pozriem znova! 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo natočil za posledné roky. Má dosť dobrý príbeh o mužovi s tajomnou minulosťou, ktorý sa dozvie, že jeho syn v službách polície bol zavraždený a tak sa presťahuje do blízkosti miesta činu. A v tomto prostredí plnom gangstrov a skorumpovaných policajtov urobí všetko preto, aby našiel vraha svojho syna a odstráni každého, kto mu vstúpi do cesty. So spracovaním som nadmieru spokojný, dej je očakávane úplne jednoduchý, prakticky bez akéhokoľvek zvratu alebo prekvapenia, ale to nie je ani najmenší problém. Hlavne, že je tu perfektný hlavný hrdina, ktorý si ide tvrdo za svojím cieľom a až na pár trochu slabších miest, v ktorých dostanú priestor typické gangsterské reči je to skutočne vydarená žánrová zábava, kde sa je takmer stále na čo pozerať. Akcie je tu plno a je výborná. Súboje síce stále majú dosť strihov, no tentoraz z nich nemám pocit, že majú niečo zakrývať, ale skôr zvýšiť dynamiku akcie a sadlo mi to prekvapivo dobre. Ale hlavne musím pochváliť, že sú presne v seagalovskom štýle, teda tvrdé a nekompromisné, na tie chvaty je tu skutočne radosť pozerať, pričom Seagala v akcii aj stále vidno a poteší plno jeho trademarkov, ako zlomeniny na rôzne spôsoby alebo odzbrojovania protivníkov. Navyše tu nechýba ani slušná rozmanitosť, takže sa nájdu súboje proti presilám, postupné odstraňovania protivníkov, rýchle zneškodnenia jednotlivcov a podobne. Celkom slušné sú aj prestrelky, len to spomaľovanie záberov si mohli odpustiť. A tá automobilová naháňačka ma už vôbec nezaujala. Najviac sa mi páči celé finále s dvomi vydarenými súbojmi, alebo prepadnutie v moteli, no až na tú naháňačku sa mi páči všetka akcia. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Steven Seagal je tu rozhodne najlepší za dlhé roky, vyžaruje z neho veľký rešpekt, v akcii je na neho skutočne radosť pozerať a navyše tu má aj pár výborných replík. Bavili ma aj vedľajšie postavy, len by to chcelo charizmatickejších záporákov. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, rozpočet viditeľne nebol najväčší a prostredie opäť pôsobí tak lacnejšie, ale už úvod pôsobí veľmi sympaticky a celkovo s tým nemám problém, rozhodne vo svojej kategórii nadpriemerná práca. Takže som veľmi spokojný, na jeho klasiky to samozrejme nemá, ale Zákon ulice je konečne plnohodnotná seagalovka, na ktorú sa oplatí pozrieť aj viackrát. 78% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

I ulehal jsem onoho pozdního letního večera třímaje pevně v ruce ovládání od dvd přehrávače a po oku shlížeje na sebeparodický obal se sumo obdobou kapitána Spocka ze Star Treku - njů můví báj Steven Seagal. Zprvu je dobré položit si otázku co vznikne sloučením látky A - bývalé akční béčkohvězdy v XXXL saku přec utemovaný jak sokol v nátělníku, látky B - režijní taktovky céčkovýho vytloukače Dona E. FauntLeRoye (mimoděk již třetí společná spolupráce) a činidla C - okoukané kostře příběhu o pomstě za zabitého potomka? Jestli hádáte, že jde o vzkříšení již zmíněného cvalíka, pletete se. Resuerekce se nekoná, erekce však ano, neboť celé tohle snažení stojí na žádném akčním tempu, jen takový nucený spád (nudný zpomalovačky, nijaký honičky, ceckózní choreografie soubojů) s trochou té naturalistické brutality, která frčí. Apropos vlastně jde o vytloukání prakticky totožného tématu, jaký měl Dnes zemřeš! (2005), čiliže Seagalovo familiérní poklepávání si rukama s kupama černochů oslovujíce se přitom bratře (jen tak mimoděk, ten koženej plášť, co ho má činit rachitičtějším, měl myslím už tehdy). “Jste špatný jako oni!“ „Ne, já jsem mnohem horší,“ praví hlavní hrdina, když mu kamera umně zabírá škvírky pro oči, jenž plynule přecházejí v pupek (za to beztak může FBI, ne ty bagety a hambáče). A popravdě mohlo to být horší. Takhle jde o řekněme subžánrovou řadovku pronásledující úspěšný kousek Lovec policajtů (2001), už méně vyvedený Na pokraji smrti (2002) a již zmíněný hip-hoperský „náhul“ Dnes zemřeš! (tady kupodivu hip-hopový motiv podkrývá jen titulky a na jeho vrub jde nijaký, neustále se opakující hudební motiv), kterým se rozhodl stárnoucí bijec po přestupu z eko-greenpeace-akčáků poslední roky věnovat. Ke cti pak lze ještě připočíst štěk (možná spíš dvouzáběrový blaf) žánrové ikony Danny Treja i fakt, že sem film dokoukal až do konce, aniž bych si při něm dělal pozdní večeři. Takže si prohrňte zlověstný pejzy a zakončíme to ještě jednou hláškou - “Teď zkus kung-fu hajzle!“ [3/10] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Štěstí je zvláštní věc, může se obrátit dřív než bys řekl švec!. Třetí spolupráce Seagala a FauntLeRoye dopadla tak nějak napůl. Dnes zemřeš zůstává asi jejich nejpovedenějším počinem, Žoldáci spravedlnosti jsou pořád ultimátní odpad a tenhle počin se nakonec z vypětím všech sil aspoň na tu slabou 1* vyškrábe, ale je to bída. Přitom začátek byl celkem nadějnej, ale jak na scénu nastoupí všichni ti super cool a super drsní gangsta tak to jde do sraček. Ty dialogy fakt musel psát žák zvláštní školy, všechno je totálně mimo a nejvíc mimo je Eddie Griffin už dlouho mě žádná postava v žádným filmu tak ultimátně nesrala jako právě tato. Navíc z přibývajícím časem už se vypaří z filmu i ty relativně solidně natočený bojový sekvence z úvodu a finální bitka je pro jistotu komplet ve tmě, takže v ní není lautr nic vidět, takže nakonec dám tu jednu hvězdici, aby mě Vegetol pořád neobviňoval ze zaujatosti, ale stejně to nemění nic na tom, že sračka zůstává sračkou a smrdět bude pořád stejně.10% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Seagal is Back !!! Škoda že len spať v B kategórii. Toto proste na kino film nie je a osobne dosť pochybujem že už niekedy aj bude. Proste Steven má už svoje roky a vidieť to hlavne na bojových scénach ktoré sa odohrávajú buď v tme alebo sú zostrihané tak, že zo Seagala vidíme len ruky ako mlátia protivníka, takže kľudne to môže byť aj niekto iný. Pár ťahov predvedie ale je to dosť smutné, keď v dnešnej dobe z herca ktorý nevie žiadne bojové umenia vedia spraviť kung-fu boha (Keanu Reeves v Matrix) a Stevenove ťahy tak môžme obdivovať leda tak v jeho filmovích začiatkoch. A tak Seagal v poslednom čase už začína protivníkov viac strieľať ako mlátiť. Urban Justice má tak jednoduchý scenár až je to krásne. Postavy si povedia to čo potrebujú, žiadne zbytočné kecy ktoré by to len strápnili a film i keď miestami nezáživný nepôsobí trápne ale práve naopak, tentokrát vyznieva v prospech Seagala. Keď v poslednom zábere a po svojej krvavej ceste zanechajúc za sebou slušnú zbierku mŕtvych gangstrov nakráča pred kameru, tak si proste poviete, že to zas nebolo až tak zlé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film zpočátku šlape jako hodinky, Steven vždy potká nějaké ganstery, které zmlátí. Některé dokonce opakovaně. U toho trousí hodně zajímavé hlášky a vše se zdá být v pořádku. Akce je opravdu hodně. Co 5 minut z někoho dělá fašírku. Koneckonců neměl jsem jediný problém mu uvěřit jeho postavu. Tenhle člověk nechce zkrátka nic jiného než pomstu. Bohužel film není jen o rvačkách a automobilových honičkách. Asi poslední půlhodinku dochází i na střelbu. Myslím že v roce 2007 ubylo v Los Angeles kolem 500 obyvatel. Je neuvěřitelné kolik lidí Steven dokázal postřílet než se dostal do závěrečného finále. Přestřelky jsou vesměs rozmazané, vedle se nestřílí a když někdo dostane kulku, tak se přidává ještě zpomalovačka. Po chvilce se na to nedá koukat. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý film, kde Steven Seagal ako naštvaný otec nakopáva zadky ako za mlada.Za posledných 5 rokov určite asi najlepšia Seagalovka. 60% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, kde má Seagal klasický příběh a postavu. Pomsta. Je zde dost dobrých soubojů a hlavně dost přestřelek a výbuchů. I jedna honička autem se tu najde. Gangsterka mi docela sedla, i postavy mě bavili. Potěší i v menší roli Danny Trejo. Seagal má zde vtipné hlášky. Hudba lepší průměr. 93% = ***** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ach jo, na to jak mám rád VAn damme tak o to více nemám rád Seagala. Nepochopte mě špatně, jeho filmy mám rád ale jeho osobně nemusím. Tohle je další z jeho průměrných rolí, Trejo je frajer, Griffin v naprosto pro něj nehodící se roli. Akce našláplá ale prostě mi to celé unikalo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Seagal sice je zpátky, ale jednou nohou je stále v propadlišti dějin. Zde je jasně vidět, jak může celý film zničit jeho zpracování, jako jsou honičky v autě, viditelné ampule s umělou krví a především souboje sestříhané tak stupidně, že snad ani jeden není na jeden záběr. Nebýt těchto zbytečných chyb, jistě by to byl návrat Seagala, protože vše ostatní(příběh, hudba i herecké výkony) je v naprostém pořádku.55% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi do jakého se Seagal tentokrát dostal podsvětí černý gangsteři, skorumpovaná policie, mexičani..všechny postřílí a zláme kosti s nikým se nesere, protože koná pomstu tentokrát to schytal jeho syn. ,,jste stejně špatný jako on" ,,jsem mnohem horší!" Libil se mi zde hodně Eddie Griffin v roli bosse East side gangu, který neustále hláškoval ,,supermane tady ti posílám kryptonium" ,,santu mi nikdy nic nedal, proto prodávám fet" ,,už týden jsem nikoho nezabil" a taky ty nárážky na Scarface. Mě se tenhle film libil fakt hodně. Jen ten konec mohl byt trochu lepší. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slovenský názov sa moc nevydaril, ale inak som milo prekvapený. Filmík totiž zaváňa starými seagalovkami, navyše sa scenár dobre pohráva s nejednoznačnosťou Stevenovej postavy. Príbeh je krásne prostoduchý (SS len chodí a mláti ľudí, kým nezistí meno vraha) a ja som chrochtal blahom, že nemusím riešiť žiadne mafiánske intrigy ako v niektorých novších černošských seagalovkách (FORCE OF EXECUTION). Režisér môjich obľúbených ŽOLDNIEROV SPRAVODLIVOSTI opäť nesklamal, aj keď teraz je vizuálne prevedenie klasické (s miernou nadprodukciou profilových záberov na čisté priestrely :-))... ()

Reklama

Reklama